Piercing septic Informații generale și întrebări frecvente

Eu'Mi s-a străpuns septul de mulți ani. Oamenii îmi pun mereu întrebări despre asta. Iată toate răspunsurile mele.

o femeie pistruiată cu un piercing în sept

o femeie pistruiată cu un piercing în sept

Eu'Mi s-a străpuns septul de mulți ani, așa că eu'Am devenit destul de informat despre cum să ai grijă de el. Oamenii îmi pun mereu întrebări nebunești despre asta, așa că eu'M-am obișnuit să răspund. Aici împărtășesc tot ce știu, atât din experiența mea personală, cât și din cercetările ample.

Ce este mai exact un piercing de sept?

Un piercing de sept este un piercing care trece prin septul nazal, care separă nările stângi și drepte. Acul perforant trece prin bucata subțire de carne spre partea din față a nasului, dincolo de cartilaj. Aceasta se numește "columella," dar este adesea denumit "punct dulce." Unii oameni nu au o columelă, astfel încât piercing-ul lor se poate face prin cartilaj … totuși, acest lucru poate fi extrem de dureros.

A durut?

Aceasta este literalmente cea mai pusă întrebare vreodată și oricine are piercing-uri faciale va fi de acord. Abia am simțit că acul îmi trece prin sept, dar am simțit remorcherul în timp ce stăpânul meu împingea inelul. Pe o scară de 1-10, I'o evaluez la 1 sau 2. Nasul meu a fost relativ dureros pentru 3-5 zile după, dar acest lucru se poate aștepta de la orice piercing.

Cum spui asta?

Termenul corect pentru acest piercing este piercingul septului, dar sunt și ele numite…

 • piercing la ring (doar o asociere negativă)
 • piercing la nas (acest lucru nu este incorect, ci a 'piercingul nasului' se referă, în general, la o perforare a nării)
 • septril (incorect, deoarece perforarea septrilului trece direct prin vârf în sept).

Da, îl înțelegem, au pus inele în tauri & apos; nasuri, de asemenea. (Dar nu este adorabilă?)

Da, o înțelegem, au pus inele în tauri' nasuri, de asemenea. (Dar nu este'e adorabilă?)

Îți poți ascunde piercing-ul nasului??

Sigur, asta'e posibil. Dacă piercerul dvs. pune pierce-ul suficient de sus, nimeni nu va putea vedea bijuteriile dacă le întoarceți cu susul în jos. Depinde și de forma columelei. Desigur, acest lucru funcționează numai cu anumite tipuri de bijuterii, cum ar fi potcoavele sau tipurile de bază. Dacă te cunoști'Vreau să îl ascund, să vorbesc cu piercerul și să alegi cu atenție amplasamentul.

Dacă aruncați inelul de sept?

Nu. Doar părerea mea, dar probabil că nu ar trebui'Nu străpunge ceva dacă simți că trebuie să-l ascunzi, dacă poți'Nu o aveți la locul de muncă, dacă părinții dvs. au câștigat'Nu vă permit, etc.'Nu este înțelept să vă mișcați permanent piercing-ul vindecător. Lăsați piercing-ul să se vindece va face ca curba găurii să fie cu capul în jos, ceea ce uneori face ca purtarea bijuteriilor să fie răsturnată incomodă după perioada de vindecare. Deci, mai ales în perioada de vindecare, lăsați-l jos.

Cât costă un piercing de sept?

Piercerul meu mi-a perceput 40 de dolari, ceea ce era rezonabil și a inclus bijuteriile. Am dat 8 $ pentru că am fost foarte mulțumit de produsul final. (Notă: este o curtoazie obișnuită să-ți dai sfaturi piercerilor, deoarece aceștia îți prestează un serviciu. Ei merită recunoștința ta.) Dar prețul oricărei modificări va varia în funcție de locul în care mergi, de cât de bine îți cunoști perforatorul, de ce bijuterii obține, etc.

Cât de mare este un piercing de sept?

Cele mai multe piercere folosesc aproximativ un ecartament 16 pentru a porni, cu excepția cazului în care solicitați o dimensiune mai mare. Poate fi întins după piercing-ul inițial, atâta timp cât anatomia vă permite acest lucru.

Cât durează să se vindece?

Piercerul meu a spus 4-5 săptămâni, dar aștept întotdeauna aproximativ 2 luni înainte de a schimba bijuteriile, deoarece știu că corpul meu are o perioadă lungă de vindecare. Timpul de vindecare va depinde de corpul tău. Dacă nu sunteți sigur dacă piercing-ul dvs. este vindecat sau nu, mergeți la piercer și cereți-i să se uite la el pentru dvs. Ar trebui să facă acest lucru gratuit.

două femei cu piercing-uri de sept

două femei cu piercing-uri de sept

Wikimedia

Crede cineva asta's atractiv?

De obicei'Persoanele în vârstă care pun această întrebare. Tone de oameni mai tineri consideră piercing-urile septului extrem de atractive. Dacă îmi pui această întrebare, te cunosc'ești puțin din contact.

Se prinde vreodată de chestii?

De fapt, acest lucru se întâmplă rar. Am prieteni cu piercing-urile nasului pe părțile nasului, care spun că trebuie să fie foarte atenți, dându-și pulovere peste cap, dar asta nu mi s-a întâmplat niciodată și așa că nu'Nu mă gândesc mult la asta.

Ți-a luat cineva vreodată inelul de nas și te-a tras?

Nu, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, deși frecvența întrebării mă face să mă întreb cât de mulți oameni se gândesc la asta. La ce vă gândiți, oameni buni?

Dar înlăturarea? Poți scoate un piercing de sept?

Da, dacă decideți că nu'Nu-l mai doresc, puteți scoate piercing-ul septului și gaura se va închide în cele din urmă. Cu cât ești mai lung'L-am avut, cu atât va dura mai mult să se închidă. Și cel mai bun lucru este că nimeni nu poate vedea oricum gaura, așa că nu'chiar contează.

Ce se întâmplă dacă am un sept deviat? Mai pot să-l străpung?

Dacă nasul nu este complet simetric, acest piercing ar putea atrage atenția asupra acestui fapt. Deci da, puteți obține piercing-ul dacă doriți și dacă nu'nu-i pasă dacă subliniază asimetria. daca tu'nu sunteți sigur dacă doriți să faceți asta, încercați să puneți un inel de sept fals pentru a vedea dacă vă place cum arată.

Poți să folosești un pistol cu ​​piercing pentru a străpunge un sept?

Doar nu. Don'nici măcar nu mă gândesc la asta. Din atâtea motive. Faceți treaba corect, cu un ac și un perforator profesionist. Citiți Piercing Needles vs Piercing Gun: Care este mai sigur? pentru mai multe informatii.

Are un miros piercing în sept?

Eu'Voi fi cinstit: Uneori, pare să miroase. „Fungul septului” sau „duhoarea septului” este cauzat de un amestec de sebum amestecat cu celule moarte ale pielii și bacterii. Miroase a brânză veche și ea'este un semn că trebuie să-l curățați mai des sau poate încercați bijuterii dintr-un alt material.

Don'Boogerii tăi se blochează de el?

O perforare a septului este dificil de curățat și nu mai este recomandată utilizarea degetelor. Ia-ți câteva sfaturi, un castron cu apă sărată și o seringă pentru a arunca soluție salină acolo și tu'Voi fi bine.

Sunt piercing-uri de sept însușire culturală?

Acea'e o întrebare bună. Acest piercing a început cu mult înapoi în culturile aztece, maya și inca. A fost văzut și în tribul Bundi din Noua Guinee. În multe culturi, piercing-ul a fost folosit ca un rit de trecere. Practica a călătorit în India, Pakistan, Nepal și Tibet și este încă practicată atât de femeile musulmane, cât și de cele hinduse, unde este adesea folosită ca semn că o femeie are vârsta suficientă pentru a se căsători. Astăzi are o istorie și în subculturile occidentale.

Culturile se influențează reciproc. Din moment ce am un piercing de sept, vreau să cred'Aprecierea, nu însușirea, dar totuși, ea'este o întrebare foarte bună. Oricine alege un piercing de sept ar trebui să încerce să fie cât mai atent și informat din punct de vedere istoric și cultural. Îmi dau seama'E în regulă dacă vrei să o faci pentru că vrei să experimentezi propriul corp, dar dacă vrei să arăți ca tine'face parte dintr-o altă cultură sau sistem de credință care nu'Nu-ți aparțin, atunci poate că mai întâi trebuie să te gândești la asta.

o femeie cu un piercing în sept

o femeie cu un piercing în sept

Tanja Heffner prin Unsplash

Unde este locul dulce?

Amplasarea piercing-ului dvs. ar trebui să fie în bucăți de carne spre partea din față a nasului și sus în vârf. Sunt adesea străpunsi prea jos în nas, ceea ce poate provoca o mulțime de probleme mai târziu. Unii oameni NU au un punct dulce, așa că, dacă totuși doriți piercing-ul, acesta este'Va trebui să trec prin cartilaj.

Ce se întâmplă dacă îl străpung în locul greșit?

Piercingurile de sept sunt ușor de făcut, dar foarte ușor de încurcat. Pot merge prea mult înapoi, prea jos sau prea strâmbe. Chiar și atunci când sunt folosite cleme, este posibil ca acul să nu treacă într-un unghi complet nivelat, oferindu-vă un piercing neobosit. Adesea sunt necesare de 2-3 ori pentru a obține un piercing drept, așa că fii pregătit pentru asta dacă vrei să o faci corect.

Notă: este posibil să aveți probleme la răsucirea și ascunderea bijuteriilor, dacă sunteți'a fost străpuns prea jos. Asigurați-vă că faceți acest lucru mai sus, astfel încât să poată fi invizibil atunci când este răsturnat.

O perforare a septului trece prin cartilaj?

Nu ar trebui't. Acul trebuie să treacă prin puținul de carne din partea din față a nasului numit "columella," care nu are cartilaj în el, deci nu ar trebui't atinge cartilajul. (Cu toate acestea, unii oameni nu fac acest lucru't au o columela; în acest caz, ar trebui să treacă prin cartilaj.)

Ce fel de îngrijire ulterioară este necesară pentru a vindeca un sept?

 • Sare de mare se înmoaie, sare de mare se înmoaie, sare de mare se înmoaie! Aceasta este modalitatea de a vindeca aproape orice piercing. Doar amestecați 1/4 linguriță de sare de mare (nu sare de masă. Repet, NU SARE DE MASĂ) cu 8 uncii de apă.
 • Utilizați un Q-Tip pentru a vă ridica totul în nas sau pur și simplu înfundați vârful nasului direct în soluție.
 • Mă înmoaie de două ori pe zi: dimineața și înainte de culcare. Don'Nu înmuiați mai mult de trei ori pe zi, altfel vă va usca piercing-ul.
 • Sprayul salin (H2Ocean este unul frumos) este, de asemenea, o opțiune dacă nu'Nu vreau să-ți folosești toată sarea de mare pe nas.
 • Sunt, de asemenea, un credincios ferm în metoda LITHA [Leave It the Hell Alone].
 • Dacă degetele acoperite de bacterii nu sunt'Întrerupându-vă piercing-ul de vindecare, procesul va merge mult mai repede.

o femeie cu tatuaje și un piercing sept

o femeie cu tatuaje și un piercing în sept

Atikh Bana prin Unsplash

Ar trebui să-mi fie străpuns septul?

Dacă doriți să o faceți și aveți permisiunea și tot consimțământul adecvat pentru ao face, atunci alegeți-o. Nu ai nevoie de da sau de nu. Însă, dacă sunt întrebat dacă aș recomanda să pun un sept de perforare peste altul, aș spune că da, septurile sunt grozave. De obicei, evit această întrebare și le spun oamenilor să facă tot ce vor cu corpul lor. Asigurați-vă că sunteți dispus și capabil să aveți grijă de el. S-ar putea să doriți să citiți Fifteen Things I Wish I'd Cunoscut înainte de a-mi fi străpuns nasul.

Avantajele și dezavantajele unui piercing de sept

Avantaje dezavantaje

Ascuns cu ușurință: răsuciți-l și voila!

Iritant când ai nasul curgător. Suflarea nasului devine complicată.

Respingerile sunt imposibile, migrațiile sunt rare.

Nu rămâne niciodată aliniat – ea'e mereu strâmb.

Îngrijire ușoară și proces simplu de vindecare.

Duhoarea septului = mirosul inevitabil al acumulării celulelor moarte ale pielii.

O gamă largă de opțiuni de bijuterii.

"Bull ring" remarcile sunt frecvente.

Funcționează bine pe mulți oameni.

Foarte ușor de lovit în timpul perioadei de vindecare.

Nu există țesut cicatricial vizibil. Dacă are cicatrici, este'e ascuns!

Bijuteriile pot fi greu de schimbat fără ajutor.

Foarte puțină durere, dacă se face în locul dulce.

Aceasta'Este foarte greu să faci piercingul în locul potrivit și la unghiul drept. Poate că va trebui să o refaceți.

Opțiuni de bijuterii cu piercing sept

Opțiuni de bijuterii cu piercing sept

Care sunt opțiunile de bijuterii pentru un piercing sept?

Barbere circulare

 • Adesea (incorect) denumit "inele de potcoavă," acești bebeluși sunt un cerc care face aproximativ 3/4 din drum, cu două bile / vârfuri / capete care se înșurubează pe fiecare capăt.
 • Recomand doar bile cu filet intern, deoarece cele cu filet extern îți rup piercing-ul.

Inele de mărgele captive (CBR)

 • CBR-urile sunt similare cu bilele circulare, dar în loc de două terminații, există o singură bilă care apare între capetele inelului.
 • Acestea sunt frumoase pentru că acolo'Nu există filet, dar mărgelul poate fi o durere la nivelul gâtului pentru a intra. De asemenea, văd că mulți oameni poartă CBR fără margele..

Clickere

 • Acestea nu sunt'Sunt preferatele mele, deoarece tind să fie cu adevărat obraznice, dar asta'E doar părerea mea.
 • Sunt tije drepte care au o articulație pe care trece un fund complet, apoi se fixează pe cealaltă parte.
 • Clickere nu sunt'Cel mai bun pentru a începe, pentru că tu'Voi împinge o tijă dreaptă printr-un piercing curbat. De asemenea, sunt renumiți pentru că vă ciupiți nasul și sunt dificil de dezlegat.

Opritoarele

 • Îmi plac retenții. Sunt bijuterii realizate special pentru a vă răsfoi și în nări pentru a vă ascunde.
 • Ele sunt modelate într-un mod care vă prinde interiorul nasului, astfel încât să nu fie'Nu cad așa cum se întâmplă adesea cu bile circulare.
 • Suporturile pot veni într-o formă în formă de capse sau una mai curbată.

Există altele, cum ar fi inelele de segmente. Eu'De asemenea, am văzut oameni purtând bile curbate, așa că bijuteriile lor nu'nu-i atârnă din nas. Oamenii poartă uneori ciupitori în timp ce ei'se întinde.

Cu ce ​​fel de bijuterii ar trebui să încep?

Cel mai bine este să începeți cu o bară circulară, un dispozitiv de fixare a capsei sau septului sau un inel de mărgele captive. Salvați acele clicere fanteziste și inele fără sudură pentru mai târziu, după dvs.'m-am vindecat.

Cu cât timp înainte să-mi pot schimba bijuteriile?

Timpul de vindecare durează în mod normal de la 6 la 8 săptămâni și până la 6 luni.

Este un piercing fals în sept sau este real?

Nu, asta'Nu este un piercing de sept fals sau fals, nu'este adevărata afacere.

Cum poți să distingi un adevărat piercing de sept dintr-unul fals?

Aceasta'e aproape imposibil de spus. Lady Gaga (reală), Rihanna (falsă). Există vreo modalitate subtilă de a spiona adânc în cineva'Nasul pentru a afla? Ai putea doar să întrebi.

un bărbat cu un piercing în sept

un bărbat cu un piercing în sept

Roberto Delgado prin Unsplash

Ce ai învățat?

Pentru fiecare întrebare, alegeți cel mai bun răspuns. Tasta de răspuns este mai jos.

 1. Ce parte a nasului tău este septul străpuns?
  • Cartilajul
  • The "punct dulce"
  • Nara
  • Care NU este o bijuterie acceptabilă de purtat într-un piercing sept?
   • Circular Barbell
   • Barbell curbat
   • Retinere
   • Barbell drept
   • Clicker
   • Inel cu mărgele captive
   • Segment inel
   • Aproximativ la ce dimensiune sunt găsite cele mai multe septuri?
    • 00 gabarit
    • 12 inci
    • Calibru 16
    • Mărimea 4

    Cheie răspuns

    1. The "punct dulce"
    2. Barbell drept
    3. Calibru 16

    Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

    © 2015 Reina

    Comentarii

    Axel pe 09 iunie 2019:

    Hei

    Mă întrebam dacă este posibil să obțin trei piercing-uri de sept ca unul deasupra celuilalt

    Trina pe 25 mai 2019:

    Salut!

    Căutam piercing-uri de sept de ceva timp și, de asemenea, nu'Nu vreau să-mi străpung septul. Știți o soluție bună?

    Multumesc pentru ajutor

    Miki pe 29 martie 2016:

    Salut!

    Am o întrebare foarte importantă

    Cine este fata asta pe foto? Cred că este prietenul meu, dar nu cred'Nu am fost sigur

    Sory pentru limba mea, i'm din Germania