Tatuaje infectate: Semne, cauze, cum să vindeci și totul

Fără îndoială că tatuajul pare o idee interesantă. Nu puteți cerneli doar unul sau mai multe tatuaje, dar puteți opta și pentru mai multe modele. Fie că este vorba de un citat de încălzire a inimii sau de o idee creativă, un tatuaj atrage pe toată lumea. Poate că nu vă vine să credeți, dar să vă faceți un tatuaj nu este întotdeauna distractiv ideea. Acest lucru se datorează faptului că s-ar putea să-ți faci un tatuaj infectat. Mai mult, realizarea unui tatuaj infectat este o problemă reală și sub-discutată, care ar putea duce la afecțiuni ale pielii.

Diferite motive sunt asociate cu un tatuaj infectat și nerespectarea unei probleme de igienă corecte este una dintre ele. De asemenea, este demn de remarcat faptul că nu puteți face nimic pentru a preveni un tatuaj infectat. Cu toate acestea, depistarea acestuia la nivelul inițial poate ajuta în acest context și poate atenua problemele ulterioare ale pielii. Acest articol va evidenția tot ceea ce ar trebui să aflați despre tatuajele infectate. În plus, asigurați-vă că vă consultați imediat cu medicul dumneavoastră odată ce întâmpinați simptome pentru a-l trata imediat.Tatuaj infectat

Cauzele unui tatuaj infectat, simptome și prevenire

Cerneala contaminată și echipamentele de tatuare sunt principala cauză a unui tatuaj infectat. Acești factori contribuie la infecții bacteriene, inclusiv Staphylococcus aureus și Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) infectie cu bacterii. Aceste bacterii vă afectează pielea provocând răni, roșeață și vezicule.

1. Bacterii stafilococice

Aceasta este o cauză standard a unui tatuaj infectat. Puteți trata diferite specii de bacterii stafilococice prin intermediul antibioticelor.

2. (MRSA)

Stafilococul auriu rezistent la meticilină este una dintre speciile de bacterii stafilococice. În plus, acest tip de bacterii rezistă unui antibiotic, motiv pentru care este complex de tratat. Puteți observa MRSA prin simptome specifice, cum ar fi dureri corporale, febră și pneumonie. În plus, poate contribui la complicații suplimentare, cum ar fi:

 • Pete roșii, vezicule
 • Insuficiență a unui organ
 • Umflarea și infecția țesuturilor care leagă valvele cardiace
 • Sindromul șocului toxic
 • Infecția fluxului sanguin
 • Comă

3. Infecții cu micobacterii netuberculoase (NTM)

Infecțiile cu NTM sunt, de asemenea, o cauză standard a tatuajului infectat. Apare atunci când tatuatorii folosesc apă nesterilizată în timpul diluării cernelii și a cernelii contaminate. Puteți să-l observați prin apariția unui plasture transparent sau roșu sau a unei lovituri pe pielea tatuată.

Este evident că bacteriile contribuie la un tatuaj infectat. În ciuda acestui fapt, există și factori asociați cu această afecțiune, cum ar fi:

1. Curățare necorespunzătoare

Ar trebui să vă asigurați cea mai bună practică de curățare a tatuajelor. Trebuie să spălați zona cel puțin de două ori pe zi, de preferință dimineața și noaptea. Această procedură de curățare este esențială pentru a fi urmată individual după ce vă petreceți ziua într-un mediu murdar. Ar trebui să investiți în săpun blând antibacterian. În plus, evitați să curgeți apă rece pe pielea tatuată. Folosiți întotdeauna apă caldă deoarece ucide 99% germeni și bacterii. Nerespectarea igienei nu va face decât să crească acumularea de bacterii care în cele din urmă să agraveze infecția.

Echipament nesanitar sau mediu

Crezi sau nu, echipamente nesterilizate și mediul neigienic sunt motive standard pentru a face un tatuaj infectat. Un magazin sau un mediu în care se află procesul de tatuare trebuie să fie curat și clar de orice bacterie.

Mai mult, echipamentele precum ghivecele de cerneală și ace trebuie sterilizate. În plus, echipamentul / aparatul ar trebui să fie înfășurat sub formă de acoperire înainte de fiecare întâlnire de tatuaj pentru a asigura sterilizarea. În acest fel, răspândirea bacteriilor infecțioase va fi neutralizată, de asemenea.

Există șanse ca echipamentele utilizate acolo în procedură să nu fie curățate dacă vă faceți un tatuaj de la un studio sau magazin privat. Realizarea unui tatuaj în această stare poate contribui la infecție, deoarece sterilizarea necorespunzătoare a echipamentului transmite bacteriile de la o persoană la alta în cel mai scurt timp.

Studiourile mici sau artiștii de tatuaje neprofesioniști nu au o sesiune adecvată de dezinfectare, motiv pentru care tatuajul tău se infectează. Ar trebui să efectuați o căutare amănunțită înainte de a programa o întâlnire cu un artist pentru a evita circumstanțe ca aceasta. Asigurați-vă că nu pierdeți bani și timp doar pentru a vă face un tatuaj infectat.

2. Împachetarea tatuajelor

Artistul dvs. spală zona cu o soluție cu săpun după finalizarea designului tatuajului. Acest pas este urmat înainte de a înfășura tatuajul. De asemenea, învelirea tatuajelor dezvoltă o barieră de protecție împotriva bacteriilor până când ajungeți acasă și o curățați din nou. Diversi artiști de tatuaje au descurajat reînfășurarea, deoarece înfășurarea originală a tatuajelor este făcută de un profesionist. Un artist certificat vă acoperă tatuajul după o curățare extinsă într-un mediu sterilizat.

Este posibil să nu creați un mediu fără bacterii acasă în care se presupune că se va efectua reînfășurarea. Germenii sau bacteriile prezente adesea în jurul tatuajului și tratarea acestuia în mediul umed, transpirat și cald le poate permite să se reproducă într-un interval scurt de timp. Este posibil ca această afecțiune să crească șansa unui tatuaj infectat. Prin urmare, nu încercați să vă refaceți tatuajul dacă artistul dvs. interzice.

3. Instrucțiuni incorecte de îngrijire ulterioară

Tatuatorul dvs. ar trebui să furnizeze o listă detaliată care să conțină instrucțiuni despre cum să păstrați un nou tatuaj protejat împotriva factorilor de demontare. O infecție apare atunci când ți-ai făcut un tatuaj pentru prima dată și nu ești conștient de punctele esențiale în acest context. O mică neglijență poate duce la probleme de piele îngrozitoare. De aceea, solicitați întotdeauna măsurile de precauție după ședință pentru a vă îndepărta de infecția tatuajului.

4. Ridicarea crustelor

Un strat de scabie crește atunci când un tatuaj începe să se vindece. Această crestare este necesară și funcționează ca un scut pentru a proteja pielea tatuată împotriva germenilor și bacteriilor. Cu toate acestea, puteți alege o crustă groasă sau mare, fără să știți; poate împiedica procesul de vindecare.

În plus, scoaterea crustelor poate, de asemenea, să scoată cerneala zonei, ceea ce duce în cele din urmă la aspectul neclar sau decolorat al noului tău tatuaj. Trebuie să rețineți că scoaterea unei cruste redeschide, de asemenea, rana, permițând bacteriilor să intre și să o infecteze în cel mai scurt timp.infecția tatuajului

5. Anumite afecțiuni medicale

Diferite afecțiuni medicale afectează funcționarea sistemului imunitar. Deși este un fapt surprinzător, tatuajul poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar. De aceea, trebuie să vă consultați cu un profesionist medical înainte de a vă programa întâlnirea cu tatuajul pentru a vă asigura că procedura nu contribuie la nicio afecțiune pentru sănătate. De asemenea, puteți afla dacă sistemul dvs. imunitar este suficient de puternic pentru a combate sau nu bacteriile infecțioase.

6. Alegerile stilului de viață

Un corp sănătos poate neutraliza efectele bacteriilor înainte ca acestea să contribuie la o afecțiune cronică a pielii. Nu ar fi greșit să pretinzi că stilul tău de viață determină puterea sistemului tău imunitar. În acest fel, poate îndepărta multe bacterii infecțioase fără a vă afecta sănătatea. Ar trebui să încorporezi modele de somn adecvate și o dietă echilibrată în stilul tău de viață pentru a-ți menține corpul sănătos.

Mai mult, dieta ta poate combate, de asemenea, factorii de amenințare. Faptul că nu dormiți și diferite dependențe împiedică procesul de vindecare a tatuajelor să vă afecteze sistemul imunitar. Dacă doriți să mențineți un corp atractiv tatuat, trebuie să acordați o atenție și alegerilor stilului dvs. de viață.

7. Scăldat rapid

Ar trebui să vă păstrați tatuajul cât mai mult posibil. Și când vine vorba de scăldat, nu petreceți mai mult de 10 minute la duș, mai ales în primele două săptămâni. Acest timp este crucial și ar trebui să-l dedicați să vă uscați tatuajul. De asemenea, apa pare o casă de miliarde de bacterii și expunerea tatuajului la ea pentru perioada maximă poate invita încă câțiva germeni să infecteze un tatuaj.

8. Utilizarea excesivă a loțiunii

Fără îndoială, o loțiune hidratantă stimulează procesul de recuperare, dar ar putea cauza probleme dacă exagerați. Aplicarea unui strat gros de unguent sau loțiune nu poate doar împiedica oxigenul, ci creează un mediu umed și cald în care bacteriile se pot reproduce pe scară largă. Trebuie să aplicați o cantitate minimă de loțiune pe zona afectată. Cel mai bine este să săriți o zi sau două între aplicațiile de unguent.

9. Nu atingeți tatuajul

Tatuajul dvs. nou-nouț poate părea răsfățător, dar nu trebuie să îl atingeți frecvent. Mai mult, nu ar trebui să permiteți nimănui să vă atingă tatuajul, precum și acest lucru, ar putea fi o modalitate eficientă de a transfera germeni și bacterii. Frecarea mâinilor murdare pe tatuaj invită infectarea. În plus, asigurați-vă că mâinile sunt curățate când îl atingeți și spălați-vă mâinile după ce le-ați atins pentru a le menține protejate.

10. Nu zgâriați tatuajul

Zgârierea unui tatuaj poate oferi scutire de mâncărime constantă. Această practică este periculoasă, deoarece s-ar putea să scoateți o crustă în timpul zgârieturilor. Când vă zgâriați o zonă tatuată a pielii, aceasta poate duce la crăpături groase, cicatrici și sângerări mai grave. Transferați bacteriile dintr-un loc în altul prin zgâriere constantă.

Nu se poate nega că un nou tatuaj te încurajează să zgârii zona și pare imposibil să reziste. În ciuda acestui fapt, trebuie să fii atent și să eviți acest obicei brutal. Artiștii tatuatori sugerează că, atunci când întâmpinați dorința de a zgâria zona tatuată, ar trebui să o tamponați printr-o cârpă de bumbac. Asigurați-vă că rămâneți blând cu tamponarea și nu împingeți zona.

Cum să observi un tatuaj infectat

Este obișnuit să întâmpini durere sau umflături după ce te-ai tatuat. Dermatologii sugerează să urmăriți tatuajul ca umflături, roșeață sau durere. Aceste probleme durează o săptămână sau două pentru a se vindeca complet. Cu toate acestea, dacă intensitatea durerii crește sau roșeața nu merge în perioada estimată – este timpul să vizitați un medic fără alte întârzieri. Mai mult, trebuie să înțelegeți că simptomele unui tatuaj infectat variază în funcție de diferiți factori, cum ar fi:

 • Localizarea unei infecții
 • Tipul de bacterii
 • Dimensiunea plăgii
 • Cum reacționează corpul dumneavoastră la o infecție
 • Reacție după antibiotice

În afară de durere, roșeață și umflături, există mai multe simptome vizuale sau fizice ale unui tatuaj infectat. Următoarele semne vă vor ajuta să detectați o infecție înainte ca aceasta să contribuie la probleme descurajante ale pielii.

1. Erupție cutanată

Erupția apare în mai multe dimensiuni, forme, culori și texturi. Puteți găsi unele dintre aceste erupții cutanate netede și roșii, în timp ce altele ar putea fi proxenete sau accidentate. O grabă pe tatuaj contribuie la iritarea pielii. Trebuie să știți că este o indicație a unui tatuaj infectat dacă iritația crește și dimensiunea unei erupții cutanate devine mare în fiecare zi care trece.

2. Zona tatuată se simte fierbinte când o atingi

Corpul tău are nevoie în mod natural de timp să se vindece după ce te-ai tatuat. Așadar, pielea tatuată rămâne caldă câteva zile, datorită creșterii fluxului de sânge în zona specifică. Ca urmare, temperatura sitului crește. Această căldură trebuie răcită în câteva zile. Ar putea exista posibilitatea ca tatuajul tău să fie infectat dacă pielea ta încă se simte fierbinte după o săptămână.

3. Mâncărime incontrolabilă

O senzație de mâncărime apare atunci când tatuajul devine uscat. S-ar putea să o întâlniți la început, dar mâncărimea dispare treptat. O infecție poate fi prezentă pe pielea tatuată dacă mâncărimea persistă după calmarea acesteia. Ar trebui să vă gândiți să vă vizitați dermatologul dacă mâncărimea nu se vindecă în decurs de o săptămână.

4. Scabie inestetică

Artiștii de tatuaje afirmă că scobirea este obișnuită în timpul procedurii de vindecare a tatuajelor. Nu ar trebui să pară gros și crust. Tatuajele infectate devin inegale din cauza crustelor groase și de aceea le puteți observa destul de repede. În plus, sângerarea pe crustele mâncărime indică, de asemenea, o infecție de bază pe care ar trebui să o tratați imediat.

5. Blister

Blisterul este un efect secundar neobișnuit după tatuare. Dermatologii consideră că este o afecțiune periculoasă a pielii – astfel încât să se confrunte cu vezicule în jurul zonei tatuate pare suspect. Deci, nu ar trebui să treceți cu vederea niciodată vezicule pe tatuaj, deoarece ar putea fi un semn al unei infecții complet enervante.

6. Furuncule / Cosuri și descărcarea Pus

Apariția unui cos nu pare îngrijorătoare la nivelul inițial. Cu toate acestea, un puroi care descarcă cosul este un motiv de îngrijorare. De asemenea, un cos care se dezvoltă în furuncul dureros sau devine mare este un simptom al unui tatuaj infectat. Pus pare, de obicei, transparent și gros sau curgător în acest caz.

Trebuie să țineți cont de tipul de puss, precum și poate ajuta la diagnosticarea tipului de infecție. Merită menționat faptul că, în primele câteva zile, un tatuaj va elibera o cantitate mică de cerneală, plasmă sau sânge. Cu toate acestea, această afecțiune nu trebuie să depășească 2 – 3 zile.

7. Miros neplăcut

Nu există dovezi disponibile care să demonstreze că tatuajul creează miros. Cu toate acestea, diferiți dermatologi susțin că excesul sau puroiul contribuie la mirosul neplăcut. Ar trebui să optați pentru o examinare în acest caz pentru a primi tratament pentru un tatuaj infectat.

8. Red Striping

Apariția liniilor roșii pe site-ul tatuajului sau a liniilor roșii lungi care se îndepărtează de proiectarea tatuajului dvs. sunt un simptom al septicemiei, numită și otrăvire a sângelui. Este considerat un nivel inițial de infecție. Cu toate acestea, această afecțiune se poate transforma într-o amenințare dacă nu este tratată imediat.

9. Sângerare constantă

Sângerarea încetinește de obicei o dată după finalizarea unui design de tatuaj. Și, împiedică după 2 – 3 zile din cauza formării de coajă și coagulare în jurul pielii tatuate. Aceasta este o condiție normală. Ar trebui să știți că tatuajul dvs. este infectat dacă sângerarea începe din nou sau continuă după perioada dată, în special în zona puternic crustată. Începe să crape și să scape. Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a primi un tratament prompt.

10. Umflarea ganglionilor limfatici

Corpul tău este înconjurat de mici ganglioni limfatici care ajută la îndepărtarea impurităților din corp. Acești ganglioni limfatici încep să se umfle dacă infecția apare în apropierea lor. Le puteți găsi în axile și gât. Cu toate acestea, dacă întâlniți simptomele unui tatuaj infectat, există șanse substanțiale ca și ganglionii limfatici să fie umflați. Aveți nevoie imediat de tratament pentru a combate semne îngrozitoare ca acestea.

11. Temperatură ridicată și oboseală

Simptomele unui tatuaj infectat conțin potențialul de a vă crește temperatura corpului împreună cu letargia. Dacă întâmpinați aceste simptome cu oboseală constantă, ar trebui să luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru o examinare extinsă. Mai mult, un tatuaj infectat aduce adesea semne precum respirația crescută sau ritmul cardiac rapid. În acest caz, trebuie să solicitați asistență medicală urgentă, deoarece ar putea fi un simptom al unei afecțiuni descurajante, cum ar fi septicemia.

Ø Tratamentul tatuajului infectat

Odată ce observați un simptom și vă dați seama că tatuajul dvs. este infectat, următorul pas ar trebui să îl consultați pe tatuatorul dvs. Ar trebui să solicitați sfaturi în acest context și să găsiți un tratament eficient. De asemenea, ajutorul medical este esențial dacă starea dumneavoastră este severă. Este necesar să consultați un medic pentru a obține tratamentul cu promptitudine și pentru ameliorarea durerii și umflăturilor.

Administrarea de antibiotice și steroizi pare un tratament standard. Furnizorii dvs. de asistență medicală ar putea opta pentru proceduri mai puțin frecvente, cum ar fi admiterea la spital pentru a scurge infecția tatuajului. Infecția este încă periculoasă dacă a apărut pe o zonă mică a designului tatuajului. O mică infecție de acest fel vă poate face să aveți mari probleme ale pielii. De aceea, trebuie să îl tratați imediat, indiferent de proces. Este evident că atunci când ați lăsat o infecție netratată, aceasta se răspândește într-o altă zonă a pielii provocând daune dincolo de imaginație.

Iată câțiva pași utili de urmat pentru a vă vindeca pielea infectată împreună cu asistență medicală.

1. Aerizați rana în mod regulat

Trebuie să vă expuneți rana zilnic individual la aer proaspăt, dacă o înfășurați zilnic într-un bandaj. În acest fel, vătămarea va primi mult oxigen, ceea ce va accelera procesul de recuperare în cele din urmă.

2. Terapia cu gheață

Ar trebui să calmați mâncărimea sau umflarea pielii prin aplicarea de gheață în zonă. Mai mult, terapia cu gheață este ideală pentru a minimiza și roșeața minoră. Cu toate acestea, fiți vigilenți atunci când puneți gheață pe răni și nu aplicați direct pe ea. Înfășurați un cub de gheață într-o cârpă umedă și tamponați ușor zona afectată pentru a preveni deteriorarea ulterioară a pielii.

3. Curățarea rănilor

Curățarea unei plăgi pare deranjantă, dar este necesară pentru a împiedica dezvoltarea infecției în alte zone. Ar trebui să curățați o leziune de cel puțin trei ori pe zi pentru a obține rezultatul cel mai bun și rapid. Asigurați-vă că ați uscat zona infectată în întregime cu un prosop de hârtie curat. Acest pas este crucial, deoarece pielea uscată este mai puțin probabilă pentru a invita bacteriile și germenii în comparație cu pielea umedă sau umedă.

4. Evitați expunerea la soare

S-ar putea să nu îi acordați atenție, dar un nou tatuaj este vulnerabil la razele ultraviolete ale soarelui. Noul tatuaj este, de asemenea, predispus la arsuri dacă este infectat. Vă sugerăm să acoperiți un nou tatuaj din raze UV ​​timp de cel puțin o săptămână, indiferent dacă este infectat sau nu.

În plus, odată ce observați infecția în zona tatuată, nu ar trebui să o expuneți la lumina soarelui până când infecția nu este vindecată complet. În plus, protecția solară sau alte produse, cum ar fi loțiunea pentru bronzare, vor agrava infecția și vor sufoca rana. Deci, nu este nevoie să aplicați aceste produse în timpul procesului de recuperare.

5. Optează pentru analgezice

Puteți reduce la minimum durerea și neliniștea prin administrarea de analgezice pe care adesea le aduce un tatuaj infectat. Cu toate acestea, nu optați pentru auto-medicare și consultați mai întâi medicul dumneavoastră.

6. Mergeți pentru un medicament antiinflamator

O tabletă antiinflamatorie poate ajuta la combaterea umflăturilor și poate ușura afecțiunea. Doar asigurați-vă că evitați supradozajul și programați o întâlnire cu furnizorul dvs. de asistență medicală primară pentru a primi asistență suplimentară.

Linia de fund

Realizarea unui tatuaj popular este distractiv și interesant până când identificați că este infectat. Fără îndoială că identificarea unei infecții este confuză, deoarece unele dintre simptome sunt destul de similare cu condițiile standard pe care le întâmpinați după finalizarea designului tatuajului. În ciuda acestui fapt, trebuie să fiți vigilenți în acest context. Petreceți timp suplimentar pentru a obține informații despre cum să vă păstrați tatuajul dezinfectat. Și urmează precauțiile religioase până când noul tău tatuaj se vindecă corect.