125 de tatuaje nordice (vikinge) pe care le vei iubi (cu semnificații)

Plănuiți să vă faceți un tatuaj nordic / viking? Ei bine, în prezent sunt unul dintre cele mai populare tipuri de artă cu cerneală în rândul oamenilor din diferite țări. Nu numai că este o piesă atrăgătoare a artei la modă, dar are și o poveste fascinantă cu mitologie captivantă, cultură și credințe atașate la ea.

Originea acestor tatuaje datează din secolul al VIII-lea, când un grup etnic numit „VIKINGII” din regiunile scandinave a condus râurile din Europa de Vest și Rusia. Poveștile lor sunt populare pe paginile cărților istorice datorită culturii lor încântătoare și amuzante.

Vikingii erau suveranii mării. Au fost aventurieri, exploratori, comercianți și jefuitori. Au explorat și au călătorit în toată Europa și nu numai în navele lor de înaltă calitate între secolele VIII și XI.

Istoria schițează vikingii ca niște barbari voluminoși, cu mușchi și carne puternici. Ei și-au acoperit corpul cu diferite simboluri semnificative, de la unghii până la gât. Astfel, aveau tatuaje tradiționale, spirituale și sacre peste tot. Chiar dacă nu există dovezi documentate care să o demonstreze, însă aceste fapte sunt credibile pe măsură ce mulți arheologi le-au studiat.

Se știe că vikingii erau împodobiți cu semne și simboluri complicate. Cu toate acestea, nu le-am descoperit semnificația.

Tatuajele nordice sunt un amestec de alfabete runice. Runele scriau atât limbile germanică, cât și cea galeză – limba scandinavilor. Au făcut diverse simboluri prin unirea diferitelor alfabete. Mulți scriitori interesanți precum JK Rowling, JRR Tolkien și Jules Verne etc. au apreciat aceste alfabete în romanele și poveștile lor..

Dacă cărțile de literatură pot deveni încântătoare și fascinante cu aceste simboluri etnice antice, și corpul tău poate. Deși desenele moderne de tatuaje nordice nu sunt de fapt din epoca vikingă, cele mai multe dintre ele sunt inspirații din obiecte mitologice nordice, animale, simboluri și arme..

Să aflăm semnificațiile și semnificația celor mai populare modele de tatuaje Viking, astfel încât să vă fie mai ușor să alegeți designul de artă cu cerneală atunci când vă vizitați tatuatorul data viitoare.

Aegishjalmur – Cârma Uimirii

Acesta este unul dintre cele mai atotputernice și criptice semne din mitologia nordică. Acest simbol este un harpon cu opt brațe care asigură punctul central, central de toate forțele negative. Diferiti arheologi și savanți au multe interpretări diferite ale acestui semn. Una dintre ele este că reprezintă securitatea, protecția și apărarea împotriva tuturor forțelor ostile care vă pot înconjura în lume.

Mulți barbari vikingi au desenat, gravat sau pictat acest simbol pe frunte, chiar între ochi, credând că acest lucru îi va proteja și va induce groază printre dușmanii lor..tatuaje vikinge

Valknut – 3 triunghiuri întrețesute

Cuvântul Valknut își are rădăcinile în vechile cuvinte norvegiene valor și Knut. Înseamnă „nodul celor căzuți”. Se atribuie războinicilor uciși. Acest simbol are trei triunghiuri întrețesute. Multe arhive arheologice îl arată gravat pe o varietate de obiecte, cum ar fi pietrele funerare, ale oamenilor germano-nordici.

Oamenii cred că are o legătură profundă cu moartea – ceva nordic venerat mai degrabă decât temut; zeul Odin care primește războinicii căzuți uciși în război la Valhalla este foarte faimos.

Alte explicații îl asociază cu un simbol cu ​​trei coarne, Snoldelevstone; găsit în secolul al IX-lea sau păgânismul germano-nordic etc..

A se vedea, de asemenea:

  • Mai mult de 125 de tatuaje de hibiscus care vor încânta oamenii din jurul tău
  • Cele mai bune 125 tatuaje de ancoră din 2019 (cu semnificații)
  • Tatuaj de peste 125 de steaguri rebel cu idei de design uimitoare

tatuaje vikinge

Horn Triskelion – Trei picioare

Aceasta este o figură de simetrie rotațională triplă și este unul dintre cele mai importante simboluri vikinge. Are legături cu Valknut și Triquetra. Este cunoscut sub numele de cele trei coarne ale lui Dumnezeu Ordin. Oamenii cred că zeul Ordin a negociat cu trei nopți cu giganta Gunnloo pentru a dobândi miedul poeziei.

De îndată ce a terminat cele trei mărgele, a obținut ceea ce și-a dorit, apoi s-a transformat în vultur și a zburat. Ordin a câștigat înțelepciune și cunoștințe din aceste trei pietre. Astfel, acest simbol simbolizează înțelepciunea și inteligența.

Troll Cross – Protectorul

Oamenii din Scandinavia poartă o bucată îndoită de ornament de fier pentru protecție, cunoscută sub numele de cruce de troll. Un fapt istoric sugerează că vikingii purtau troll fals pe gât pentru protecție împotriva trolilor îngrozitori. Sau obișnuiesc să atârne aceste cruci de troli pe ușile caselor și grajdurilor lor. Oamenii credeau că nu numai că te protejează de dezastre, dar te protejează și de entități supranaturale, precum magia neagră.

Deci, crucea troll este un simbol al protecției împotriva tuturor negativităților și este asociată și cu Othala. Este o rună Odal care înseamnă pământ și proprietate.

Yggdrasil – coloana vertebrală a tuturor existenței

Copacii au o importanță simbolică în multe culturi; la fel, mitologia germanică vede un copac semnificativ în centrul lumii. Oamenii văd acest copac ca un simbol versatil cu o varietate de semnificații și interpretări. Pe de o parte, este considerat a fi conectorul și centrul celor nouă lumi. Pe de altă parte, oamenii cred că ramurile copacului susțin și țin cerul.

Mai mult, oamenii o văd ca pe o axă mondială. Perspectivele mitologice se referă, de asemenea, că cerul, lumea mijlocie și lumea interlopă sunt în siguranță sub protecția Yggdrasil.

tatuaje vikinge

Vegvisir – Căutătorul de căi

Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de busola vikingă, iar acest simbol nordic special înseamnă indicator. Oamenii îl consideră un simbol magic. Scopul principal al acestui semn este de a arăta lumina sufletului pierdut. Oamenii credeau că dacă cineva poartă acest semn cu ei, nu va uita niciodată traseul.

Îi va îndruma chiar și în vremea cea mai rea și va arăta o cale chiar dacă cineva nu are nicio idee despre asta. Deci, mulți oameni îl tatuează astfel încât să nu piardă niciodată calea dreptății și a prosperității.

Mjölnir – Mântuitorul lumii

Conform mitologiei nordice, Mjölnir este ciocanul magic cu mâner scurt al lui Thor, zeul tunetului și al fulgerului. Este una dintre cele mai puternice arme ale zeilor. Perspectiva mitologică afirmă că Thor și-a folosit cea mai puternică armă pentru protecția universului și pentru sacrificarea tuturor dușmanilor zeilor.

Este simbolic pentru protecția și siguranța împotriva energiilor malefice și haotice din lume. De asemenea, oferă utilizatorului siguranță, stabilitate, capacitate, forță și curaj.

Gungnir – Swaying One

Este o armă magică a zeului Ordin – zeul războiului. Oamenii credeau că, odată ce au luat un angajament, nimic nu ar putea împiedica această suliță fermecată să își îndeplinească jurământul. Cu o ocazie s-a spus că această suliță nu s-a oprit niciodată odată ce a avut loc un război.

Astfel, oferind o perspectivă asupra faptului că acest simbol special pune accentul pe îndeplinirea promisiunilor, indiferent de ceea ce este nevoie.

Huginn și Muninn – Mesagerii

Conform mitologiei nordice, zeul suprem Odin avea doi corbi care obișnuiau să stea pe umerii lui. Lucrarea lor a fost de a înconjura lumile și de a readuce toate știrile și informațiile importante din cele nouă lumi la Ordin.

Semnificația acestui simbol se împarte în două ramuri principale. Un sens este că, indiferent de ce, trebuie să ai toate cunoștințele importante și îndreaptă spre înțelepciune și inteligență. Pe de altă parte, loialitatea corbilor față de stăpânii lor dă un mesaj de adeziune, loialitate, devotament și de a da mesajul drept și cinstit tuturor.

viking-tatuaj

The Web of Wyrd – Norns of Faith

Conceptul nordic de destin este înrădăcinat în rețeaua Wyrd. Conform credințelor nordice, Norns a făcut-o – cei care au scris soarta. Nornurile au fost zeițele care au scris, hotărât și determinat destinul oamenilor.

Web of wyrd este asociat cu trecutul, prezentul și viitorul. Conform acestui fapt, există o legătură între toți trei; deci, orice facem în trecut și în prezent ne afectează viitorul.

tatuaje vikinge

Triquetra – Un mister

Triquetra este legată de Valknut și triskelionul cornului. Deși nu i-am descoperit principalul sens simbolic, cercetătorii au descoperit că are ceva de-a face cu păgânismul. Există multe controverse cu privire la acest simbol special, deoarece a fost folosit și de creștini la un moment dat.

Există multe descoperiri în lumea vikingă în care acest simbol era prezent pe diferite obiecte, precum pieptenii. Cu toate acestea, semnificația acestui simbol rămâne un mister până în prezent.

Concluzie

Deci, am ajuns la sfârșitul acestui articol. Mai sus, citiți despre istoria, originea și semnificațiile unor tatuaje nordice populare. Acum aveți o alegere deschisă a ceea ce ar fi cel mai bun pentru dvs..

Arta nu se referă niciodată numai la estetică, dar spune și multe despre oameni. Așadar, sfatul meu pentru dvs. ar fi, vă rugăm să nu căutați doar tatuaje estetice. Un tatuaj ar rămâne pe corpul tău pentru eternitate, așa că alege-ți designul cu înțelepciune. Obține ceva memorabil sau ceva mai aproape de tine. Obțineți ceva care este propria voastră reflecție. Sper că unele dintre aceste modele estetic strălucitoare cu semnificații profunde te vor ajuta să alegi cel mai bun tatuaj pentru corpul tău pe care alții îl vor râvni.