Sfaturi proaste pentru îngrijirea ulterioară: adevărul despre produsele pentru tatuaje și piercing

Eu'sunt tatuat, străpuns & modificat. Arta mea corporală face parte din mine, așa că am multă experiență în procesul de vindecare!

Mi-am făcut primul tatuaj când aveam 20 de ani și asta a fost, um, cu ceva timp în urmă – 15 ani, de fapt. Tatuajul acela pare încă ok, puțin decolorat, dar totuși în formă bună. Am făcut-o la un salon foarte tradițional (și puțin intimidant) din orașul meu natal de pe litoral. Eram nou în lumea artei corporale, așa că nu am făcut-o'Nu știu la ce să mă aștept. Eu'Nu sunt sigur dacă practicile lor de îngrijire ulterioară au fost normale pentru acea perioadă, dar fiecare artist'De când am vorbit, crede că recomandările lor au fost o idee teribilă!

După ce au terminat tatuajul, l-au acoperit cu o bucată mare de tifon gros ținut cu bandă de oxid de zinc și mi-au recomandat să folosesc Savlon (o marcă britanică de creme antiseptice) pe el de câteva ori pe zi. Acum, Savlon este liniștitor și are o textură minunată și netedă, dar eu'Am fost informat că în timp ce'Este bun pentru vindecarea rănilor convenționale, nu este bun pentru tatuaje. Cu toate acestea, nu a făcut-o'Se pare că nu dăunează, iar Savlon este util dacă tu'ești destul de ghinionist pentru a obține o infecție (ușoară) într-un piercing sau tatuaj.

Curățenia, igiena și limitarea daunelor sunt esențiale atunci când aveți de-a face cu modificări ale corpului infectat. Iar pentru aceștia, aveți nevoie de sfaturi bune cu privire la produse.

O parte din cerneala mea.

O parte din cerneala mea.

Adevărul despre produsele controversate de îngrijire ulterioară

Citiți mai departe pentru a vedea recomandările mele personale de mai jos.

Produsul este foarte bun pentru îngrijirea ulterioară?

Savlon (o marcă britanică de creme antiseptice)

Nu. În timp ce'Este bun pentru vindecarea rănilor convenționale, nu este ideal pentru tatuaje.

Preparare H crema de hemoroizi

Nu. A fost bun pentru vindecarea tatuajelor, dar au schimbat ingredientele.

Cremă pentru scutece (scutec) Bepanthen

Poate nu. Mi-a plăcut, dar acest produs nu mai este recomandat (unele complicații de vindecare experimentate).

Petrol alb (vaselină)

Are avantajele și dezavantajele sale (vezi mai jos).

Clingfilm (aka saran wrap)

Un produs controversat, dar necesar pentru a dormi în primele două nopți cu un tatuaj mare la stomac.

Loțiune solară SPF

Da! Palmați SPF 50+, pielea și cerneala vă vor mulțumi pentru asta.

Orice produs parfumat

Un nu-nu. Utilizați unscented până când's-a terminat vindecarea.

Sare de mare

Nu. Sarea obișnuită de masă va merge bine.

Preparare Can H crema de hemoroizi Vindeca un tatuaj?

Toată lumea spunea că cel mai bun produs pentru protejarea unui tatuaj vindecător a fost crema de preparare H pentru hemoroizi. Era o glumă în picioare că, dacă cineva ar avea grămezi, ar putea merge la farmacist și se va preface că are un tatuaj nou. Sincer, eu'Aș fi mortificat cumpărându-l pentru tatuajul meu și lăsați-l pe casier să creadă că eu'Am grămezi, dar poate eu'm o floare delicată. Desigur, dacă ai avut un tatuaj și hemoroizi, tu'Aș primi o afacere!

Am întrebat un tatuator despre asta și mi-au spus că este adevărat, dar că producătorii au schimbat ingredientele, făcându-l să nu mai fie potrivit ca o cremă pentru tatuaje..

Cremă pentru scutece – minunată dacă ești'Presupun că ți-am făcut un tatuaj pe vagabond

Următoarea iterație a fost cremă de scutec Bepanthen, care a fost recomandată de câțiva artiști pe care i-am cunoscut. Are o consistență netedă și ușor lipicioasă, care nu era'E grozav, dar se pare că a făcut treaba pentru vindecarea tatuajelor. De fapt, tatuajele pe care le-am achiziționat când copiii mei erau bebeluși (vezi ce am spus mai sus despre produsele multifuncționale?) Sunt încă frumoase și luminoase până în prezent. Poate că era ceva în el.

Din păcate, acest produs nu mai este recomandat după ce unii oameni au constatat că aceasta cauzează o vindecare slabă într-un model roșu, pătat. Poate că au schimbat și formularea sau poate a fost ghinion. Chiar și așa, eu'Nu-mi risc.

H2Ocean: un produs legitim pentru îngrijirea tatuajelor

După aproximativ 10 ani de când m-am înscris, am vizitat un tatuator care mi-a recomandat câteva produse: mi-a plăcut sunetul H2Ocean cel mai bun. Așa că am încercat și mi-a plăcut. Când îmi termin enorma bucată de stomac în câteva săptămâni, eu'Voi achiziționa mai multe din acest lucru și îl știu'Voi dura dincolo de acest tatuaj. Vine într-o sticlă mică de 2 uncii și este o spumă albă pe care o stropi pe deget și apoi o aplici pe tatuaj. Îmi place din următoarele motive:

 • Tu nu'Nu am mare nevoie de el. Un blob mic acoperă o zonă mare. Și odată'Înainte, puteți simți că este suficient un strat subțire.
 • Chiar îți iei banii'merită. Una dintre acele 2 oz. sticlele m-au făcut să trec prin patru sau cinci tatuaje de dimensiuni decente.
 • Deoarece este sub presiune și iese ca o spumă, este răcoros pe piele, ceea ce are un efect suplimentar calmant.
 • Aceasta'nu este lipicios sau gras și se înmoaie ușor în piele (acest lucru este mai bun pentru proprietățile sale de hidratare decât pentru protecție, dar ar trebui să păstrați întotdeauna tatuajele de vindecare departe de soare, umezeală și murdărie oricum și acoperite dacă este posibil).

Aceasta'Este comercializat ca un produs natural de îngrijire după tatuaje. Eu'sincer nu m-am deranjat dacă îngrijirea mea este sintetică sau este făcută din lacrimile mucegaiului colectate într-un crin, dar se pare că face ceea ce face'Se presupune că asta este ceva la care cu siguranță îmi pasă. Se pare că conține "vitamine și minerale esențiale," și are, de asemenea, niște alge de mare și sare de mare, ceea ce este ok, cred. Eu'Nu sunt sigur de virtutile utilizării sării de mare (mai multe despre aceasta mai jos), dar cu siguranță nu este'un lucru rău (it'Nu este un lucru excepțional de bun, asta'sunt toate).

mai mult din arta mea de tatuaj

mai mult din arta mea de tatuaj

Vitamine A&D Unguent: O altă alegere controversată

Când mi-am făcut cel mai recent tatuaj, artista mi-a furnizat un plic mic al unui produs numit "Vitamine A&D Unguent." Nu sunt sigur ce mi-a împrăștiat pielea cu vitaminele A.&D o va face pentru asta; poate am câștigat'Nu primesc rahitism în epiderma mea sau așa ceva. Am folosit o parte din aceasta la începutul procesului de vindecare, dar am revenit la încrederea mea H2Ocean. De ce a fost asta? Ei bine, am aruncat o privire asupra ingredientelor de pe spate și a spus următoarele:

Ingredient activ (în fiecare gram): Petrol alb 93,5%

Aceasta este folosită pe scară largă de către saloanele de tatuaje – ea'Este un produs atât de versatil. Artistul îți va acoperi probabil tatuajul cu un strat subțire de petrol alb înainte de a-l înfășura în film de film și de a te trimite acasă.

Aceasta'Este minunat pentru protejarea pielii delicate și deteriorate (ca un tatuaj proaspăt), dar are dezavantajele.

 • Nu't înmuiați bine în piele (sau deloc), și ea's mega-gras și lipicios. La urma urmei, este o cremă de barieră.
 • Dacă aveți un tatuaj într-o zonă sensibilă, acesta poate fi bun pentru primele zile.
 • De asemenea, poate ajuta la îngrijirea tatuajelor mari în timp ce dormi (când am început cu piesa mare de stomac menționată mai sus, artistul mi-a recomandat să-l înfășor în film de aglomerare noaptea în primele două zile – acesta a fost un sfat esențial, a păstrat este frumos și sigur. Te miști în somn mai mult decât ai crede!).

Experiența mea cu Nivea Cream

Recent, mi s-a finalizat un tatuaj în străinătate într-o călătorie de afaceri (don'Nu mă întrebați de ce fac aceste lucruri) și, întorcându-mă la hotel, mi-am dat seama că nu am produse de îngrijire ulterioară cu mine. Dezastru! Am vrut să-l mențin hidratat și curat, așa că mi-am riscat un tub cu cel mai delicat lucru pe care l-am putut găsi la farmacia aeroportului. Așa s-a întâmplat Crema hidratantă Nivea Refreshingly Soft cu ulei de jojoba & vitamina E (ce este cu multivitaminele în îngrijirea pielii ?!), care a venit într-un tub la îndemână de 75 ml (cred că puteți lua acea dimensiune la bordul avionului acum, dar eu'Nu sunt sigur. Eu'Am zburat de câteva ori acolo unde au'am insistat să nu am lichide în sticle mai mari de 50 ml în bagajul de mână).

Nivea este bine-cunoscut pentru produsele sale fără sens (în ciuda jojoba) și pentru crearea formulelor pentru pielea sensibilă, așa că m-am gândit că nu poate'nu greșesc prea mult. Se transformă în tineA fost o alegere potrivită. Crema este moale și liniștitoare și alunecă perfect.

Când tatuajul se află în stadiile incipiente, crema'Consistența vă permite să o hidratați ușor fără a scăpa vreuna din cruste. Nu'Nu mă scufund la fel de repede ca iubitul meu H2Ocean, dar în cele din urmă se simte și miroase superb (de aceea jojoba'e pentru? Cine știe.).

vă recomand'La început, fiți precauți – este un produs parfumat și ai putea avea o reacție la asta, ceea ce nu este grozav pentru tatuajul tău. Cu toate acestea, Nivea produce și crema E45 fără parfum, care este potrivită pentru majoritatea oamenilor (it'este recomandat tuturor, de la bebeluși până la vârstnici, și este deosebit de bun pentru pielea dureroasă și uscată).

un citat tatuat pe brațul meu stâng

un citat tatuat pe brațul meu stâng

Ceva un pic Fancy

The Body Shop's Unt de karité. Acesta este cel mai bine folosit odată ce tatuajul dvs. este complet vindecat și ca hidratant general pentru a vă menține pielea moale și strălucitoare pentru a vă arăta tatuajele în întreaga lor frumusețe..

Eu nu'Nu cred că ar fi o idee bună să-l folosiți în timpul etapelor de vindecare, deoarece'Este parfumat și nu pretinde că este potrivit pentru pielea sensibilă. (The Body Shop se ocupă cu "natural" imagine, dar asta nu'înseamnă că natura știe întotdeauna cel mai bine. Nu ai vrea'Nu freci o urzică pe pielea deteriorată, nu? Și totuși ei'e una din natură'preferatele lui!)

Este unul dintre produsele mele hidratante generale, mai ales versiunea simplă cu unt de karité – miroase grozav și îmi amintește de aluatul pentru biscuiți, ce păcat'nu este comestibil. Aceasta'este minunat și prost, și o plăcere de a lucra în piele (dar pielea nepătată, vindecată).

o albină colorată pe mâna mea

o albină colorată pe mâna mea

Folosiți loțiune solară cu SPF înalt

Arsurile solare oricum vă fac rău – vă doare, vă face pielea să se dezlipească și vă crește riscul de cancer de piele. În mod surprinzător, este și o veste proastă pentru tatuaje. Deteriorarea pielii și expunerea la lumină UV intensă vor face ca cerneala să se extindă și să se estompeze. Doar puțin câteodată, astfel încât să fie'Nu este vizibil de fiecare dată, dar peste ani va fi în mod evident deteriorat.

Tatuajele își pierd strălucirea și claritatea pe măsură ce îmbătrânim, dar expunerea la soare accelerează procesul. Palmați SPF 50+, pielea și cerneala vă vor mulțumi pentru asta. Și vă rog, vă rog, vă rog să nu'nu folosiți un șezlong. Dacă doriți să vă întunecați pielea, faceți în schimb un tatuaj mare!

Îngrijirea piercingurilor

Piercing-urile au nevoie și de un pic de dragoste, mai ales în timpul etapei de vindecare. Perioada de vindecare variază în funcție de locul în care se află pe corp și de modul în care o persoană'Corpul se vindecă. Unii oameni sunt perne naturale, dar alții au probleme cu rănile care au câștigat'vindecarea și prelucrarea metalelor care migrează. Un piercer bun și cu experiență ar trebui să vă sfătuiască cu privire la ceea ce va funcționa cel mai bine și să vă ajute să alegeți o plasare care să se stabilească și să se vindece cel mai eficient. Uneori lucrurile nu merg bine, iar eu le acoper mai jos.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru orice piercing este să-l scăldați pur și simplu într-o soluție slabă de sare de două ori pe zi, până când este complet vindecat (acest lucru poate dura mult; consultați tabelul de mai jos pentru mai multe detalii). Și asta'este. Don'nu puneți creme pe ea, asigurați-vă că îmbrăcămintea nu este'nu te prinde de ea și nu'nu-l alege. Lasă-l în pace și lasă corpul tău să-și facă treaba.

Nu este nevoie să utilizați sare de mare

Și aici se află un alt ursuleț al meu. Există o modă în acest moment pentru utilizarea sării de mare, când sarea de masă obișnuită va merge bine. Pentru piercinguri, la gătit, în cada dvs., orice. Dar ghicește ce? Sarea de mare este comercializată ca fiind naturală și sănătoasă, dar ea'Este mai puțin pur decât sarea de masă ieftină pe care o puteți cumpăra cu 40p pe kilogram. Dacă aveți o picurare salină sau o baie de ochi în spital, asistentele medicale obțin cea mai bună sare de mare moartă, colectată de călugărițe folosind oale din cel mai strălucitor cuarț?

 1. Aceasta'Clorura de sodiu obișnuită și asta'e tot ce ai nevoie. Trebuie doar să fie o soluție slabă, așa că amestecați 1/4 linguriță sare într-o ceașcă mare de apă caldă și scăldați zona folosind o minge de vată. Asigurați-vă că îl faceți frumos și îmbibat și că apa ajunge la marginile plăgii, astfel încât să ajungă acolo unde trebuie să se vindece.
 2. Ar trebui să spălați ușor orice puroi și cruste (sună minunat, nu-i așa.)'nu-i asa? Aceasta's un pericol profesional al forajului, I'mi-e teamă) și zona ar trebui lăsată curată atunci când vă's-a terminat.
 3. Daca'e dureros, tu'Va trebui să fii foarte blând, dar măcar asigură-te că umezi zona, chiar dacă aceasta'Este dureros să treci peste un tampon de bumbac peste el (nu ar trebui'nu va fi atât de dureros după prima zi, indiferent de ce / unde este).
 4. Lăsați zona imediată să se usuce în mod natural, dar, evident, ștergeți orice scurgeri!

Timpuri de vindecare pentru piercing-uri obișnuite

Date reproduse de pe https://www.infinitebody.com/body_piercing_aftercare/healing-times/

PiercingHealing Time

Lobi urechii

6-8 săptămâni

Cartilajul urechii

6 luni-1 an

Sprânceană

6-8 săptămâni

Nară

6 luni-1 an

Sept

6-8 săptămâni

Pod

8-10 săptămâni

Limbă

4 săptămâni

Buză / Labret

6-8 săptămâni

Beauty Mark

6-8 săptămâni

Obraz

6 luni-1 an

Mameloane masculine

4-6 luni

Mameloane feminine

6 luni-1 an

Buricile

6 luni-1 an

Piercing-uri de suprafață

6 luni-1 an

Ancore de suprafață

2-6 luni

Prințul Albert

6-8 săptămâni

PA inversă

4-6 luni

Frenum

6-8 săptămâni

Scrot

6-8 săptămâni

Guiche

8-10 săptămâni

Dydoe

8-12 săptămâni

Prepui

8-10 săptămâni

Ampallang / Apadravya

4-8 luni

Labia interioară

4-6 săptămâni

Labia exterioară

3-6 luni

Clitoral Hood

4-6 săptămâni

Fourchette

6-8 săptămâni

Triunghi

8-12 săptămâni

Christina

6-9 luni

Clitoris

4-6 săptămâni

Prințesa Albertina

4-6 săptămâni

Am și mai multe piercing-uri la ureche!

Am și mai multe piercing-uri la ureche!

Cand lucrurile merg rau

Un tatuator sau piercer calificat și de renume va face tot posibilul pentru a se asigura că practicile lor de lucru sunt curate, sigure și de înaltă calitate. Acestea ar trebui să vă lase pielea într-o stare pregătită pentru un rezultat de lungă durată. De asemenea, ar trebui să vă sfătuiască cu privire la îngrijirea ulterioară adecvată și trebuie să urmați acest regim.

Dar chiar și cu toate aceste lucruri pe măsură, lucrurile pot merge prost.

Tatuaj infectat

Infecțiile se pot întâmpla sau puteți avea un accident și puteți deteriora un tatuaj sau un piercing. În primul rând, don'Panică – șansele sunt ca problema să poată fi corectată, dar tu'va trebui să ai ceva mai multă răbdare. Va trebui să vă vindecați de infecție, precum și de lucrările inițiale și poate fi necesar să vă întoarceți la studio pentru lucrări de remediere..

Tatuajele infectate sunt în general mai grave decât piercingurile infectate și ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă se întâmplă acest lucru, deoarece este posibil să aveți nevoie de antibiotice. În general, dacă un tatuaj este infectat, veți ști despre el, deoarece va deveni strălucitor (cu limfă) și puturos. De asemenea, ar putea deveni scabios și sângeros. Acolo'Nu vă dăunează să discutați cu artistul responsabil înainte de a vă consulta medicul de familie – în timp ce aceștia nu sunt medici, vor fi urmat o pregătire medicală de bază specială pentru specialitatea lor. Și, la fel ca un doctor, vor fi văzut totul înainte.

Piercing infectat

Piercingurile infectate se curăță destul de des cu o îngrijire ulterioară puțin mai amănunțită, dar dacă nu'Vorbiți cu piercerul și / sau medicul de familie.

Tratamentul imediat pentru un piercing infectat este curățarea și menținerea curată. Spălați-l într-o soluție slabă de sare, de trei ori pe zi în loc de cele două obișnuite, lăsați-l să se usuce, aplicați o cantitate mică de cremă antiseptică cu un mugur de bumbac și acoperiți-l cu un pansament de tifon, dacă este posibil..

Piercing migrat

Uneori, piercing-urile migrează, cu sau fără infecție. Cel mai bun lucru, în acest caz, este să vă întoarceți la studio unde ați făcut-o și să vedeți care cred ei că este cea mai bună soluție.

Poate fi vorba de a permite piercing-ului să se așeze acolo unde este sau vă pot sfătui să-l îndepărtați și să străpungeți zona când este complet vindecată. Acolo'Nu există nicio modalitate de a ști care până nu le cereți sfatul, deoarece toate corpurile și toate piercingurile sunt diferite.

Cu toate acestea, mai mult metal pe fața mea.

Cu toate acestea, mai mult metal pe fața mea.

Noul meu Piercing Medusa

Eu'Mă jucam de ceva timp cu ideea de a-mi pierde un Medusa (philtrum), dar eram îngrijorat de modul în care ar sta în gura mea și dacă ar putea prinde "web" bit în care guma se atașează de buza superioară (partea în care ai putea avea un "zâmbitoare" piercing). Dar am decis că va arăta grozav și așa că am discutat preocupările mele cu piercerul meu.

Ce este un Piercing Medusa?

Un piercing pentru meduză este poziționat astfel încât baza plană a știftului labret să fie înclinată în jos pentru a urma contururile buzei. Aceasta înseamnă că a câștigat'Nu prindeți acea bucată de piele decât dacă aveți o gură deosebit de neobișnuită!

Partea din spate a știftului este suficient de înaltă pentru a prezenta un risc destul de scăzut de a vă prinde dinții în timp ce mușcați. Cu toate acestea, intră în contact cu dinții și gingiile mele, probabil pentru că bijuteriile perforante folosite sunt foarte lungi – au fost străpunse cu o bară de 1,2 mm, la o lungime de 12 mm. Piercerul a spus că probabil ar putea fi redus până la o bară de 8 mm odată vindecată, dar el folosește bare de 12 mm pentru a începe, deoarece buzele găurite se pot umfla mult. A doua zi după ce l-am străpuns, gura mea avea ceva de genul "înțepată în albine" uită-te la asta.

Cum s-a vindecat piercing-ul meu

Aceasta'A trecut o săptămână de când a fost străpunsă și, în timp ce umflarea a scăzut în mare parte, știu că lucrurile se pot schimba în timpul procesului de vindecare. Acest piercing ar trebui să fie gata pentru o bară mai scurtă în trei săptămâni de acum (4 săptămâni în total), așa că va trebui să am răbdare cu bara mai lungă. Când zâmbesc, bara îmi gâdilă partea inferioară a nasului, care se simte destul de ciudat, dar tolerabil.

Acest piercing este destul de intensiv în îngrijire. Evident, periajul de dinți de două ori pe zi vă menține gura curată (ish), dar piercingul în sine are nevoie de o atenție suplimentară. În exteriorul buzei, produce o cantitate rezonabilă de limfă și, pentru că mișc gura mult (vorbesc, mănânc, cânt, țip, toate astea),'Este un pic incomod acolo unde îmi creste pielea (mmmm frumos!). Deci are nevoie de curățare regulată.

Eu'folosesc un mugur de bumbac pentru a șterge soluția salină în jurul său (it'este o zonă destul de mică, deci un tampon este puțin prea mare), atât în ​​exterior, cât și în interiorul buzei.

În primele 48 de ore, interiorul buzei mele a fost destul de dureros, deoarece umflătura părea să strângă baza plată a labretului în suprafața interioară a buzei mele. În aceste zile timpurii, am încercat să-l mențin cât mai umed posibil, introducându-mi limba între buze și bară, ceea ce a ușurat și presiunea asupra ei. Acum, eu însumi am spus să nu mă lăud cu piercing-uri vindecătoare, așa că nu aș vrea'Nu sfătuiesc acest lucru pentru oricine se gândește să-și facă un piercing oral, dar nu aș putea'Nu mă ajut și nu'Se pare că a avut efecte negative. Cu siguranță doare mai puțin și, din câte îmi dau seama, vindecă ok.

Am crezut că acest piercing ar putea răni mai mult decât buza inferioară și simt că a făcut-o, dar asta ar putea fi pentru că eu'L-am construit atât de mult în capul meu încât a devenit o profeție care se împlinește. Dar știu că există o mulțime de nervi concentrați în acea zonă, așa că poate am avut dreptate. Oricum ar fi, asta'Nu este atât de rău și doare doar câteva secunde. Fii curajos!

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

© 2017 Katy Preen

Spune-mi poveștile tale!

Yam Erez pe 19 octombrie 2018:

Eu pot'Nu găsiți informații despre utilizarea Fenisil pentru mâncărime. Poate cineva să dez / recomande?

Jenni pe 13 septembrie 2018:

Bună, doar o întrebare rapidă … Am lucrat recent (acum o lună) și artistul care a făcut lucrarea a recomandat Bennits Nipple Cream. Am aplicat crema, dar tatuajele mele nu se vindecă ca cele precedente? Nu sunt sigur ce să fac?