Proceduri de sterilizare în tatuaje

Jason Goodrow, cunoscut și sub numele de "Goodboy," este un tatuator autorizat, care își împărtășește expertiza cu lumea în articolele sale.

Aflați despre metodele de sterilizare și cum să vă curățați echipamentul de tatuare.

Aflați despre metodele de sterilizare și cum să vă curățați echipamentul de tatuare.

Gabriel Laroche prin Unsplash; Canva

Proceduri de sterilizare și curățare a tatuajelor

Tatuajul este o artă antică, realizată în mii de magazine din SUA, dar în ultima vreme lucrurile s-au schimbat, iar tehnologia de ultimă generație a avut un impact semnificativ asupra produselor, practicii și politicilor. Astăzi, fiecare stat are propriile reguli, reglementări și proceduri specifice de sterilizare care trebuie respectate. Magazinul modern trebuie, de asemenea, să păstreze înregistrări adecvate ale fiecărei proceduri de sterilizare efectuate. Dacă se constată neglijență sau rapoarte de întreținere necorespunzătoare a echipamentului, acesta este orașul'Departamentul de sănătate'Responsabilitatea de a pune în aplicare acele legi.

În acest articol, voi face…

 • furnizați informații despre procedurile de sterilizare,
 • oferiți metode alternative (dacă nu puteți cumpăra echipamente scumpe),
 • vă ghidează prin pașii utilizării unei autoclave cu abur pentru a vă curăța tuburile și vârfurile și
 • răspunde la câteva întrebări frecvente despre proceduri.

4 metode de bază pentru sterilizarea echipamentelor

Există mai multe metode de sterilizare a echipamentului. Toate funcționează, dar diligența și atenția la detalii sunt importante atunci când vine vorba de întreținerea echipamentului și dacă nu'Nu urmați corect, nicio metodă nu va funcționa. Trebuie să fii întotdeauna conștient de faptul că ești prima și ultima linie de apărare atunci când vine vorba de răspândirea bolilor transmisibile din sânge. Aceasta înseamnă să o faceți corect de fiecare dată când curățați și sterilizați.

Există patru tipuri de sterilizare utilizate în mod obișnuit în comunitatea tatuajelor:

 1. Aburi
 2. Gaz
 3. Sterilizare la rece
 4. Căldură uscată

1. Abur

Aburul este cea mai des utilizată metodă de sterilizare a tatuajelor. Este relativ accesibil să achiziționați o autoclavă producătoare de abur, iar autoclavele sunt foarte ușor de întreținut. Prețurile variază de la doar câteva sute de dolari la câteva mii.

O autoclavă este construită pentru utilizarea aburului și arată foarte asemănător cu oala sub presiune. Cu toate acestea, există diferențe vizibile.

Cum funcționează o autoclavă Steam (Steam-Clave)

 • Cheia de abur încălzește apa pentru a produce abur. Acest abur este prins în clava de abur și presiunea se creează în acel container.
 • Trebuie să obțineți o presiune minimă de 12 kilograme pentru a elimina bacteriile dăunătoare sau bolile transmise de sânge.
 • Ar trebui să fie rulat timp de 30 de minute la minimum 12 kilograme de presiune. Nerespectarea acestui lucru duce la eșecul sterilizării echipamentului.
 • Notă: Pungile de sterilizare au indicatori încorporați care schimbă culorile atunci când a fost realizată sterilizarea cu succes.

2. Gaz

Oxidul de etilenă, un gaz incolor și inflamabil, este utilizat în această metodă. Sterilizarea cu gaz este de obicei utilizată în rândul comunității medicale, dar este disponibilă și pentru proprietarii de magazine de tatuaje.

Aceste tipuri de autoclave sunt, în general, scumpe – în general, acestea variază de la optsprezece sute de dolari la câteva mii. Acesta este un mod foarte rapid și sigur de a vă steriliza echipamentul. Cu toate acestea, costul de pornire este ridicat.

3. Rece

Sterilizarea la rece este sincer cea mai ciudată metodă, după părerea mea. Aici, articolele sunt scufundate în substanțe chimice lichide (aprobate de EPA), incluzând de obicei glutaraldehide, acid peracetic și preparate pe bază de peroxid de hidrogen. Această metodă este cea mai des utilizată în stomatologie și durează de la 8 la 24 de ore, în funcție de substanța chimică pe care o utilizați.

Nu am folosit niciodată această metodă și simt că orice obiect care a intrat în contact cu sângele trebuie să fie autoclavizat. Cu toate acestea, dacă o persoană ar folosi aceasta ca metodă de pre-curățare și apoi ar folosi o autoclavă pentru a finaliza procesul de sterilizare, aceasta ar fi probabil o metodă sigură, în opinia mea.

4. Căldură uscată

Aceasta este cea mai ieftină metodă de sterilizare. Majoritatea sterilizatoarelor cu căldură uscată arată ca acele cuptoare mini-coapte care utilizează elemente de căldură pentru a crește temperatura, eliminând majoritatea formelor de bacterii. Pentru ca acesta să funcționeze, trebuie să mențineți o temperatură de 400 ° F timp de cel puțin 2 ore.

Această metodă nu mai este recunoscută ca o formă de sterilizare medicală și nu este recomandată tatuatorilor. Cu toate acestea, este încă folosit pentru sterilizarea obiectelor precum argila, pulberile și diferiți pigmenți.

Ce's cea mai sigură metodă de sterilizare?

Căldura umedă (autoclavă cu abur) este cea mai eficientă cale, conform Centre pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

metode-de-sterilizare-lecție-5 de-intattooing interesate

Ghid pas cu pas pentru curățarea tuburilor și sfaturilor pentru tatuaje

Iată o listă simplă de instrucțiuni pentru a vă curăța și steriliza mânerele și tuburile de tatuaj.

 1. Introduceți mânerele și tuburile pentru tatuaj într-o mașină cu ultrasunete cu o soluție adecvată de curățare și rulați-o timp de 30 de minute.
 2. Scoateți-le din mașină și inspectați-le. Dacă este vizibilă cerneală de tatuaj sau sânge, folosiți perii pentru tuburi și săpun lichid pentru a curăța orice reziduu rămas în tub.
 3. Clătiți și uscați.
 4. Introduceți-le în pungile de sterilizare corespunzătoare și sigilați-le conform instrucțiunilor.
 5. Introduceți pungile de sterilizare sigilate într-o clavă cu abur și rulați timp de 30 de minute.
 6. Îndepărtați-l de pe clava de abur și așezați-l pe un raft de răcire până când pot fi folosiți.

Amintiți-vă, dacă nu aveți un produs de curățat cu ultrasunete, nu vă faceți griji! Doar fiți sârguincioși și curățați orice pete de cerneală pentru tatuaj sau sânge care ar putea fi pe echipamentul dvs. Fii harnic și păstrează obiceiuri bune. Răsplata este o reputație excelentă pentru curățenie și asta înseamnă mai mulți clienți.

Tutorial video: Cum se sterilizează tuburile și ace

Puteți steriliza echipamentele de tatuaj fără autoclavă?

Dacă nu'Nu ai autoclavă, don'T au articole de unică folosință pre-sterilizate și pot'combinați curățarea cu ultrasunete cu o baie chimică, singura dvs. opțiune este căldura uscată, care poate fi utilizată pentru sterilizarea echipamentului, dar necesită mult mai mult efort, timp și diligență pentru a face corect.

Ar trebui să folosesc căldură uscată pentru sterilizarea echipamentelor de tatuaj?

Încercarea de a steriliza cu căldură uscată durează mai mult, necesită mai mult efort, nu'Este la fel de infailibil și costă cam la fel ca și cumpărarea unei autoclave. Această metodă a câștigat'De asemenea, nu vă economisiți bani pe termen lung, deoarece costul unui sterilizator cu căldură uscată eficient și de încredere este cam același cu cel al unei autoclave. Pentru ca acolo'Nu există dovezi că a funcționat, indiferent cât de atent ai fi, acolo'Nu e nicio garanție'Voi fi 100% steril. Factorul în costul unui proces și daunele dacă vă răniți clientul cu o sterilizare necorespunzătoare și este logic să cumpărați autoclavul dacă'sunteți serios în legătură cu tatuajul.

Care este diferența dintre dezinfecție și sterilizare?

Dezinfectarea reduce riscul de infecție, dar nu o elimină în totalitate. Poate reduce foarte mult cantitatea de bacterii de pe un obiect, dar acolo'nu garantează că elimină toate bacteriile. Sterilizarea, pe de altă parte, poate elimina complet toate bacteriile și microorganismele potențial dăunătoare, dacă este efectuată corect.

Pot pre-steriliza echipamentul meu?

Aerul nu este steril. Pentru ca un obiect sterilizat să rămână steril, acesta trebuie păstrat într-un recipient etanș și steril.

Încheierea

Am furnizat câteva informații rapide despre acest subiect. Când vine vorba de sterilizarea echipamentului dvs., înțelegerea exactă a modului de a face acest lucru este vitală și realizarea sterilizării este cel mai important aspect al asigurării unui client'sănătatea lui.

Sper că materialul de mai sus a fost util și informativ. Chiar vreau să subliniez că curățenia este foarte importantă. Nu vrei să fii responsabil pentru infectarea cuiva. Procesele sunt dureroase pentru reputația afacerii dvs. și vă vor scoate rapid din afaceri.

Mulțumesc pentru lectură. Dacă aveți întrebări sau comentarii, vă voi răspunde cu plăcere la întrebări!

© 2012 Jason Goodrow

Comentarii

Martin Beamer pe 17 aprilie 2018:

Vă mulțumesc pentru sfaturile minunate, folosesc un cuptor francez. Îmi așez tuburile pe o tavă și folie de tablă dedesubt, deoarece tava mea este bătută. Folia îmi va deteriora tuburile?

violet pe 26 octombrie 2016:

Sunt un tânăr artist și sper să mă apuc de tatuaj. Învăț doar despre toate responsabilitățile și importanța tatuajului. Am fost învățat incorect de un bărbat care nu avea nici o idee despre ceea ce făcea și căutam îndrumarea corectă. Chiar mă întrebam mult mai multe despre procesul de sterilizare a gazelor? și procesul de sterilizare la rece? dacă vreun corp mi-ar putea ajuta, ar fi grozav mulțumesc. aici e-mailul meu dacă cineva ar dori să-mi dea sfaturi: [email protected] mulțumesc – violet marie

guyboriblog pe 06 septembrie 2016:

blog bun. Eu'Am văzut o infecție din cauza tatuajului rău și aspectul său oribil, este posibil ca oamenii să fie nevoiți să o acopere sau să o elimine, ceea ce cred că nu au'nu vreau

kingcobra1310 pe 24 iulie 2016:

Bună, eu'Sunt nou în acest forum și în curând mă voi învăța singură în frumoasa artă a tatuării și urmez pe urmele unuia dintre unchii mei care era tatuator. Am o întrebare de pus, dacă nu'nu mă deranjează să întreb. Puteți folosi un aragaz sub presiune ca autoclavă pentru sterilizarea echipamentelor de tatuaj, dacă nu'să aveți o autoclavă adecvată?

kingcobra1310 pe 24 iulie 2016:

Poți folosi o oală sub presiune ca autoclavă pentru strilizarea echipamentelor de tatuaj, dacă nu o faci'nu ai unul potrivit? Dacă nu'nu mă deranjează să întreb