Noul meu tatuaj este mâncărime – Îl pot zgâria?

În calitate de comentator și scriitor de tatuaje, mă bazez pe experiența mea personală și pe timpul meu de lucru într-un studio de tatuaje.

Tatuaj „mânecă” al femeii cu cap de doamnă cu fluturi

Tatuaj „mânecă” al femeii cu cap de doamnă cu fluturi

Clare Reid

Îmi pot zgâria tatuajul nou mâncărim?

Nu tu poti't.

Zgârierea unui nou tatuaj înainte ca acesta să se vindece complet poate provoca daune majore tatuajului tău.

De ce pot't I-am zgâriet noul meu tatuaj?

Într-un nou tatuaj, cerneala poate deveni prinsă în epidermă sau în stratul superior al pielii. Pe măsură ce se vindecă, o parte din această cerneală se va scurge încet în piele și în tatuaj. Dacă îl zgâriați, ați putea îndepărta prematur stratul superior de piele sau cruste, ceea ce ar putea cauza zone neuniforme pe noul tatuaj în care s-a pierdut cerneala. Poate apărea ca o marcă albă care s-ar putea estompa peste doi-trei ani (dar cine vrea asta?).

De asemenea, atunci când îți zgârii tatuajul proaspăt cernelit, tu'trageți murdărie și germeni peste noua dvs. rană. Acest tip de contact între bacterii și rana deschisă se poate transforma într-o infecție, care vă poate deteriora grav opera de artă și vă poate provoca probleme de sănătate.

De ce este tatuajul meu atât de furios mâncărime?

Din păcate, mâncărimea pielii este doar una dintre etapele procesului de vindecare. Celulele moarte ale pielii se prăbușesc de pe piele pe măsură ce apar noi, iar disconfortul este doar un efect secundar.

Chiar dacă mănâncă ca naiba, să știi că tu'nu ești singur.

Ce pagube poate face zgârierea unui tatuaj?

Când un tatuaj vindecător este zgâriat, unghiile tale zgârie prematur stratul superior al pielii sau o crustă. Când pielea sau o crustă, în special, este îndepărtată în loc să se prăbușească accidental și să cadă, uneori poate ieși și cerneală din tatuaj. Un petic neclar și ușor va apărea acolo unde era crusta înainte de a fi zgâriată.

Infecția este cealaltă consecință gravă a zgârieturilor. Unghiile dvs. găzduiesc o mare varietate de germeni și microorganisme, oricât de curate ar arăta. Când o persoană își trage unghiile pe o bucată de piele, colectează alte bucăți mici de piele și orice bacterie care se află și pe piele. Acest lucru se trage peste mici deschideri în tatuajul tău de vindecare, provocând potențial o infecție.

O infecție poate provoca cantități enorme de tatuaje și, în cazuri extreme, se știe că oamenii pierd un membru. Consultați-vă imediat medicul dacă suspectați o infecție.

Cum să te descurci cu un tatuaj cu mâncărime

Un tatuaj cu mâncărime intensă poate înnebuni absolut orice persoană sănătoasă. Chiar daca tu'stând la coadă la casă sau așezat acasă pe un scaun confortabil, mâncărimea poate lovi în orice moment și vă puteți găsi degetele inconștient ajungând și zgâriindu-vă.

Deteriorarea tatuajelor prin zgârierea fără minte poate apărea într-o fracțiune de secundă. Acolo'Nu vă mai întoarceți odată ce unghiile ascuțite intră în contact cu pielea delicată și vindecătoare a tatuajului.

Don'Nu te aștepți la simpatie fie pentru starea ta mentală, cât și pentru nebunile mâncărime. Desigur, ți-ai făcut asta pentru tine obținând o piesă minunată de artă corporală.

Poate fi dur acolo, dar acolo'Nu e nevoie să te sperie. Mâncărimea ușoară până la intensă face parte din procesul de vindecare. De fapt, dacă ai fi fost'Dacă vă confruntați cu un anumit nivel de mâncărime, atunci ar trebui să verificați dacă tatuajul dvs. se vindecă corect.

În afară de zgâriere, iată câteva alte modalități de a face ca mâncărimea să dispară:

 • Bătați-vă tatuajul sau bateți-l ușor cu o palmă deschisă. Gentle este un cuvânt cheie aici.
 • Așezați un material gros peste tatuaj și pășiți ușor vârful degetelor peste material. Acest lucru este ca și cum ai gâdila pielea fără a zgâria complet.
 • Aplicați o cremă de îngrijire după tatuaj aprobată. Don'Cu toate acestea, nu depășiți, deoarece aplicarea prea multă poate crea un mediu propice infecției.
 • Faceți un duș scurt, cald. Din nou don'Nu exagerați și înmuiați-vă tatuajul. Acest lucru poate împiedica și vindecarea.
 • Distrageți-vă atenția de la mâncărime. Mergeți la plimbare, mâncați ceva sau găsiți pe cineva cu care să discutați.
 • Așezați o cârpă rece și umedă pe zona mâncărime pentru o perioadă scurtă de timp. Răcoarea prosopului ar trebui să îndepărteze senzația de mânie, mâncărime și arsură. Pentru a fi foarte rece, puneți-l mai întâi la congelator câteva minute.
 • Țineți o palmă plată peste loc fără a o mișca până când mâncărimea dispare.

Dacă aveți un truc pentru a vă opri să vă zgâriați tatuajul mâncărim? Noi'Îmi place să aud despre asta. Vă rugăm să scrieți sfaturile dvs. în secțiunea de comentarii din partea de jos a acestei pagini pentru ca toată lumea să o citească.

Set cutie AfterShock Tattoo Aftercare

Pentru un sistem complet de îngrijire ulterioară, vă recomand AfterShock Value Box care are toate produsele de care aveți nevoie pentru întregul proces. Are o spălare antibacteriană pentru tatuaje, creme vindecătoare pentru tatuaje și loțiuni zilnice pentru umezeală și îngrijirea continuă a tatuajului tău. Acest kit premium are, de asemenea, un gel exfoliant conceput pentru întinerirea și luminarea unui tatuaj vechi.

Tatuaj pe braț pe bărbat

Tatuaj pe braț pe bărbat

Ondrej Konupcik

De ce pot't Tatuajul meu se udă?

Tatuajul tău este o plagă deschisă, iar apa în picioare (de exemplu, apă de baie) nu este liberă de bacterii. Imaginați-vă murdăria de la picioarele dvs. plutind până la noua dvs. rană de tatuaj și pătrunzând în stratul exterior fragil. Aceasta'Nu este o imagine frumoasă și nici o infecție.

Acestea fiind spuse, perioadele extrem de scurte sub apă nu ar trebui să vă afecteze pielea vindecătoare. Dacă este înmuiat în apă pentru o perioadă destul de lungă de timp, tu'Va trebui să-l lăsăm să se usuce cât mai mult posibil. Potențial, unele cruste pot începe să se ridice prematur dacă se udă prea mult. Acest lucru poate duce și cel mai probabil la o pierdere de cerneală.

Dar cel mai bun mod de a preveni deteriorarea tatuajului și infecția este să stați doar în afara apei!

Cum să împiedici formarea crustelor pe noul tău tatuaj

Crustele sunt pur și simplu o parte naturală a procesului de vindecare, împreună cu pielea uscată, opacă, descuamată a tatuajului tău de vindecare (pielea care'te înnebunește). Acestea fiind spuse, prea multe cruste pot fi o problemă.

Ce cauzează scabia

În una până la două ore imediat după ședință, rana a răsuflat atât cerneală, cât și plasmă (o componentă a sângelui care apare ca un fluid limpede, de culoare aurie).

Acest fluid conține, de asemenea, o parte din cerneala care a fost depusă sub pielea ta de către artist când îți făceau proiectarea. Când plasma se amestecă cu aerul, se întărește. Crustele sunt rezultatul plasmei, cernelii și aerului care se combină împreună în exteriorul tatuajului proaspăt cernelit.

Puteți împiedica formarea crustelor prin spălarea temeinică și regulată a tatuajului. Utilizarea unei spălări anti-bacteriene aprobate de industria tatuajelor în decurs de una până la două ore ar trebui să spele delicat tot fluidul plasmatic. Acest lucru va ține departe crustele, dar tu'Va trebui să-ți înlocuiesc corpul'Fluide de vindecare cu loțiuni de îngrijire ulterioară aprobate.

Mai multe informații despre tatuajul tău de vindecare

 • Sfaturi pentru îngrijirea după tatuaje: Cum ar trebui să am grijă de noul meu tatuaj?

  Citiți acest articol pentru instrucțiuni practice și testate de îngrijire după tatuaje. Aflați ce trebuie să faceți, de ce trebuie să faceți acest lucru și cum să fiți cel mai eficient.

 • Tocmai mi-am făcut un nou tatuaj – Când pot merge să înot și să-mi umez tatuajul?

  Citiți asta dacă sunteți'De curând ți-am cernelit tatuajul și vreau să știu dacă și când îți poți uda tatuajul.

Femeile tatuate în istorie, Betty Broadbent

Femeile tatuate în istorie, Betty Broadbent

Betty Broadbent

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

Comentarii

Meye pe 13 februarie 2020:

Acesta este primul meu tatuaj și mă mâncă atât de mult! Îl lovesc doar ori de câte ori mâncărime și uneori îl zgârie ușor cu o cârpă deasupra. Mâncărimea este o nebunie și pot'Așteptați să se vindece.

dapo pe 04 februarie 2020:

Mi-am zgâriat tatuajul și acum pare distras. Este ceva pe care un bun artist îl poate remedia cu o opțiune tactilă?

Nelson Johnson Jr.. pe 22 decembrie 2019:

Pune-ți tatuajul în fața unui ventilator rece la viteză mare și acolo până te simți mai bine

Keith k pe 20 noiembrie 2019:

Eu iau medicamente pentru alergii pentru a ajuta la calmarea mâncărimii.

Dallas Bosworth pe 04 iunie 2019:

Tocmai mi-am luat tatuajul DUMINICĂ ȘI BINE PÂNĂ PÂNĂ NICI MÂNCĂ, DAR IM SUNT PREGĂTIȚI PENTRU IT LOL. O PRIMĂ PERSOANĂ PENTRU A FACE UN TATUAJ ACEST PROCES UMINANT

Alexandra Fox pe 20 mai 2019:

Un pachet de gheață acoperit cu un prosop de ceai funcționează, tamponându-l ușor peste tatuaj, asigurându-vă că nu îndepărtați nici o crustă, ajută cu adevărat la mâncărime și la procesul de vindecare 🙂

Leina pe 03 mai 2019:

La câteva zile după ce mi-am pus mâna pe tată .. când a ajuns în punctul în care nu mai puteam să-l mai suport, mi-am pus mâna sub apă curentă rece până când mâna mi s-a amorțit. Apoi îmbracă-ți niște a&d și l-a menținut timp de câteva ore lol

Angie pe 10 octombrie 2018:

Folosesc un uscător de rufe pe setarea rece pentru a opri mâncărimea

E pe 05 octombrie 2018:

Pune gheață pe ea

Britney pe 12 iulie 2018:

Mă uit cât de frumos este și încerc să nu-mi spun să-l distrug

Heather pe 10 iulie 2018:

Aquaphor este loțiunea recomandată de artistul meu, funcționează excelent pentru ameliorarea mâncărimii!

Kat pe 04 iulie 2018:

Am avut ceva succes cu spălarea și aplicarea unguentului în mod regulat, precum și înfășurarea într-o folie curată sau bandaj și aplicarea de presiune pe măsură ce devine mâncărime, păstrarea înfășurată noaptea ajută la menținerea siguranței

Strestrul pe 30 iunie 2018:

M-am confruntat cu el zgâriind același loc pe care se află tatuajul meu, dar pe cealaltă parte a corpului meu

Latassia pe 22 aprilie 2018:

Îmi frec ușor tatuajul ușor când mă mâncărime.

Jayhawks pe 19 aprilie 2018:

Aceasta nu este'Primul meu tatuaj, dar atinge noul meu tatuaj și a câștigat'Nu opri mâncărimea ce altceva este acolo de făcut

Randy pe 04 noiembrie 2017:

Am constatat că suflarea tatuajelor mele a ajutat la mâncărime

Lala pe 23 august 2017:

Tocmai mi-am făcut un tatuaj săptămâna trecută. Singurul lucru care mă ajută este acest lucru gros și clar, pe care l-a pus peste el. Pur și simplu zgârie ușor deasupra. aceasta'E prea greu pentru a o zgâria. Alteori, pur și simplu ventilez brațul pe care se află tatuajul.

Roro pe 30 iulie 2017:

Bătuiesc zona în care este mâncărimea sau scutur partea corpului, mă distrage puțin.

Nikita pe 04 aprilie 2017:

Acum am 6 tatuaje și 1 pe care tocmai l-am primit trebuie să fie cel mai rău, este atât de mâncărime

Zile pe 09 martie 2017:

Tatuajul meu mă mâncă atât de rău'Mi-am zgâriat celălalt braț și mă ajută. De asemenea, m-am zgâriat în jur, dar nu pe el. s-ar putea să fiu doar eu, dar merită să încerc!

Mike pe 06 decembrie 2016:

Constat că, atunci când un tatuaj este mâncărime nebună, are de-a face cu uscarea lui. De obicei, aplic o cremă hidratantă fără parfum de 3-5 ori pe zi (mai ales în lunile uscate de iarnă) pentru a nu-l mânca prea mult..

Emily pe 25 octombrie 2016:

Fii activ și încearcă să nu te gândești la tatuajul tău

cc pe 02 octombrie 2016:

Ușor tamponează bucătăria pe tatuaj 🙂

Sathiya pe 10 august 2016:

Am primit noul meu tatuaj Ancoră pe brațul stâng al mâinii înainte Săptămâna trecută, dar totuși tatuajul este ca și vindecarea n conturul pielii este încă micșorat. Vreau doar să știu când îmi pot vedea etapa finală a tatuajului.

Glen Fleetham pe 09 august 2016:

Am folosit o pensulă mică pentru machiaj și mi-am gâdilat ușor tatuajul, dar nu atât de speriat, îl voi deteriora

Vanessa pe 09 februarie 2016:

Pentru a calma mâncărimea, suflu ușor pe ea, așa cum am făcut-o când aveam o gipsă pe braț.

Emily pe 04 ianuarie 2016:

În prezent, apăsând un pachet de gheață pe tatuajul meu. Se pare că ajută la mâncărime.

cerul a trimis pe 23 septembrie 2015:

Zgârie foarte ușor peste îmbrăcăminte unde sunt'Nu sap înăuntru .. ajută, dar încă nu este'La fel ca săpatul…

Nebun pe 09 septembrie 2015:

Dacă mâncărimea nu este prea intensă, suflarea pe ea ajută puțin, dar numai atunci când tu'sufla din nou pe el. Mâncărimea în jurul tatuajului ajută fără a atinge tatuajul. De asemenea, dacă sufli pe el, nu'nu scuipă pe el. Sper că mâncărimile tale vor dispărea în curând!

Davey pe 22 iulie 2015:

Recent am primit o mică bucată de coastă. Nu un loc pe care vreau să-l ating mai târziu. Primul pas este întotdeauna să tăiați unghiile înapoi cât mai confortabile și sigure posibil. Eu'Am găsit cu tatuaje anterioare că, atunci când mâncărime, să ia timp pentru a duș / spălare tatuaj. Acest lucru curăță tatuajul și îndepărtează pielea moartă iritantă dintr-o dată și spălarea regulată pare să mențină mâncărimea în jos.

Cand asta'Nu sunt disponibile, îmi trec ușor un deget pe exteriorul cămășii de-a lungul tatuajului, foarte ușor. Pare să mă ajute, cel puțin.

Furtună pe 29 mai 2015:

Îmi scutur partea de tatuaj, mă ajută

mașină de fată pe 20 mai 2015:

făcând pânza rece / compresie acum. ajută, dar foarte temporar. Lol bf-ul meu m-a certat deja astăzi despre atingerea tatuajului meu.

Mirian pe 10 aprilie 2015:

Înainte de a vă face un tatuaj, asigurați-vă că alegeți momentul potrivit și nu în jurul timpului în care vă luați concediul sau orice fel de călătorie .. Mâncărimea este o nebunie..

Anne (autor) din Hobart, Tasmania ~ Australia. (Micul rupt fundul AUS) pe 27 martie 2015:

Tatuajele pot avea mâncărimi intense. Care este trucul tău pentru a nu zgâria!