Instrucțiuni simple de îngrijire după tatuaje pentru rezultate optime

Lynsey a adunat o colecție de tatuaje și piercing-uri în ultimul deceniu. Sfaturile ei de modificare a corpului se bazează pe experiența personală.

Citiți mai departe pentru a afla totul despre sfaturile de îngrijire ulterioară pentru tatuaj.

Citiți mai departe pentru a afla totul despre sfaturile de îngrijire ulterioară pentru tatuaj.

Annie Spratt, CC0, prin Unsplash

Când știți modalitatea corectă de a vă îngriji tatuajul, faceți-o'e de fapt relativ ușor. Acest articol vă va explica cum să vă îngrijiți tatuajul din prima zi, asigurând rezultate optime pentru acesta și cea mai lungă durată de viață.

Lucruri generale de evitat

 • Nu-l alegeți sau zgâriați, oricât de tentant ar fi!
 • Evitați parfumul și produsele foarte parfumate în timpul procesului de vindecare.
 • Evitați expunerea la soare – mai ales atunci când'vindecarea, dar în general pe tot parcursul vieții.
 • Încercați să evitați tăierea, deoarece cicatricile se manifestă.

tatuaj-îngrijire-după-rezultate-optime-de-îngrijire-simplă

Ziua 1

Când primești un tatuaj, acesta va fi acoperit. Păstrați acest capac pe el timp de cel puțin 2-3 ore după ce ați părăsit tatuatorii. Aveți grijă când îl scoateți, deoarece, în funcție de materialul folosit, se poate lipi. Este posibil să trebuiască să aplicați puțină apă pentru a o scoate.

La îndepărtarea învelișului, spălați tatuajul cu un săpun antiseptic ușor, apoi clătiți bine. Se usucă cu un prosop curat și moale, apoi se aplică unguent. Repetați acest lucru de 2-3 ori pe zi.

Alegerea unguentului

Alegerea unguentului potrivit este primordială în procesul de vindecare. Investiția în tipul corect de cremă topică va culege recompensa unei piese de artă vibrante și de lungă durată.

 • Preparare H. Recomand cu tărie Preparatul H unguent. Da, este cremă de hemoroizi, dar ea'De asemenea, este ideal pentru tatuaje! Reduce umflarea și mâncărimea și calmează zona, care este perfectă pentru o zonă de piele crudă și iritată. De asemenea, păstrează perfect culoarea și reduce scabia.
 • Unguent, nu gel. Asigurați-vă că alegeți unguentul (puteți obține acest lucru de la chimiști sau de la majoritatea supermarketurilor) și nu gelul. Din anumite motive, unguentul funcționează mai bine, iar gelul îl usucă.
 • Sau alege-l pe al tău. Simțiți-vă liber să faceți propria alegere, desigur. Unii oameni jură de Tattoo Goo sau Bepanthen, de exemplu. Le-am încercat pe amândouă și nu am fost'Nu m-a impresionat nici unul, așa că mă mențin la Pregătirea H.
 • Evitați cremele antiseptice. Indiferent de alegerea dvs., nu utilizați Savlon sau orice cremă antiseptică similară. Acestea vor elimina culoarea. Curățarea de rutină a tatuajului dvs. ar trebui să prevină apariția oricărei infecții.

Zilele 2–6

Folosiți folie alimentară. Acest pas este propria mea recomandare. Fiind cineva cu 13 tatuaje mari și fără pierderi de culoare, am încercat și testat această metodă și nu am avut niciodată probleme. Veți găsi oameni acolo care își vor șterge picioarele și vor declara că nu trebuie să faceți acest lucru, dar atâta timp cât urmați liniile directoare igienice, nu ar trebui'nu am o problemă.

 1. După procesul de curățare, care ar trebui să se facă de obicei de 2-3 ori pe zi (și cel puțin, dimineața și noaptea) și după ce ați aplicat unguent, acoperiți-vă din nou tatuajul cu folie alimentară proaspătă. Puteți să-l asigurați cu bandă mepore sau elastoplast.
 2. Asigurați-vă că utilizați de fiecare dată o nouă bucată de folie alimentară. De asemenea, rețineți că va apărea că tatuajul dvs. este "topire" dacă filmul a durat ceva timp. Desigur, acesta nu este cazul. Este pur și simplu lucrurile care altfel s-ar transforma în scabie. Acest lucru nu va afecta culoarea tatuajului, așa că nu'nu-ți face griji!

Dacă este ceva, folia alimentară păstrează culoarea. De asemenea, previne formarea scabiei groase care ar putea "captură" și trageți, rezultând pierderea culorii. Vă recomand acest lucru – mai ales dacă tatuajul dvs. se află într-o locație în care hainele se freacă de el. De exemplu, am un tatuaj pe lateral și șold, pe picior. Am folosit această tehnică și nu a existat absolut nicio pierdere de culoare din centura blugilor mei sau altceva!

Există alte avantaje ale acestei metode:

 • Nu există scabie
 • Mâncărimea este mult redusă, la fel și "strâmt" senzație care se întâmplă în mod normal.
 • De asemenea, împiedică praful și germenii să se așeze pe tatuaj. (Tatăl meu este inginer TV și trebuie să meargă în niște locuri foarte murdare pentru a rula cabluri etc. El jură prin această metodă, ca înainte trebuia să-și ia două săptămâni libere pentru a-și permite tatuajele să se vindece!)

Odată ce ai încercat asta, ai câștigat'Nu mă întorc, sincer!

Chiar dacă nu'Nu vreau să aibă filmul pornit toată ziua, folosește-l cel puțin toată noaptea. Nu vrei niciodată să te trezești lipit de cearșafuri de tatuaj! Îndepărtarea lor este dureroasă și poate deteriora grav culoarea!

Zilele 7-14

 1. Acum puteți opri utilizarea foliei alimentare și, dacă doriți, unguentului.
 2. Treceți la o cremă hidratantă dacă alegeți să terminați utilizarea unguentului în această etapă, deoarece tatuajul trebuie păstrat suplu. Diprobase sau crema E45 sunt ambele grozave, deoarece sunt neparfumate și ușoare, în timp ce sunt hidratante excelente!

Ziua 14+

Tatuajul ar trebui acum să fie complet vindecat. Dacă nu, pur și simplu continuați curățarea și hidratarea!

Amintiți-vă că îngrijirea adecvată continuă bine după vindecarea tatuajului.

 • Pentru a reduce decolorarea, evitați expunerea la soare acolo unde este posibil. Dacă este probabil să fie expus la lumina soarelui, puneți protecție solară la nivel înalt, dar aveți grijă la plasare pentru a evita bucăți albe suplimentare!
 • Păstrați zona bine hidratată. Acest lucru va spori culorile și le va face să arate mai vibrante, chiar și pe măsură ce tatuajul îmbătrânește.
 • Exfoliați ușor cel puțin lunar dacă nu'Ai deja acest lucru ca parte a rutinei tale de frumusețe. Acest lucru va îndepărta pielea moartă care altfel ar face zona să pară plictisitoare, puteți să-l folosiți pe cel ieftin și eficient reteta de scrub de zahar pentru aceasta.

rezumat

O bună îngrijire ulterioară se reduce la aceste trei componente: curățați, hidratează și protejați. Dacă urmați acest sfat, tatuajul dvs. ar trebui să fie la fel de strălucitor ca în ziua în care l-ați primit pentru tot restul vieții! Nu ezitați să postați orice comentarii sau întrebări. Voi răspunde din câte știu 🙂

Noroc!

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

© 2012 Lynsey Hart

Comentarii

Kayleigh Chapman pe 23 februarie 2019:

Ieri mi-am făcut un tatuaj și mă întrebam dacă crema Eurax este bine de folosit?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 12 februarie 2019:

Salut,

Îmi pare rău că nu'Nu știu ce este asta. Dacă este la fel ca și alte creme menționate în hub-ul meu, aș presupune că așa este. Dar pot'Nu recomand sau comentez alte creme, altele decât cele pe care le-am folosit.

Jimmy stu pe 12 februarie 2019:

Bună, este ok să folosesc cremă de cetraben pe tatuaj? Am terminat acum 3 săptămâni?

Toate fulgii au dispărut acum, dar este încă foarte mâncărime….

Mulțumiri

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 31 decembrie 2018:

Bună Ricky, nu, nu'Se pare că ori de câte ori o fac, totuși nu sunt într-un loc foarte fierbinte, așa că nu aș putea'chiar spun.

lemn ricky pe 28 decembrie 2018:

Te-am luat, filmul alimentar nu transpira cerneala?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 28 decembrie 2018:

Bună, nu îmi pare rău, eu'm poticnit. Swarfiga este o chestie urâtă pentru a te apropia de un tatuaj în cele mai bune momente, nu te interesează când doar vindecă … Așa cum am menționat mai înainte – finalizează-le în cantități mici, care sunt mai ușor de acoperit și acoperă cu folie alimentară așa cum se menționează în articolul, dar la asta mă pot gândi. Încet, este cel mai bun mod în care eu'mi-e teamă.

lemn ricky pe 27 decembrie 2018:

Nu avem o perioadă de vacanță, cum ar fi vara, trebuie să o rezervăm, iar locul nostru nu este cel mai frumos loc de muncă și, de asemenea, anul acesta, socrii mei vin pentru vară, așa că trebuie să-mi rezerv toate sărbătorile libere de la serviciu pentru când sunt aici, așa că aveți idei despre ce pot să fac pentru a obține cerneala brațelor mu în timpul lucrului și pentru a le menține curate, deoarece am menționat că este cel mai murdar loc vreodată, în mod normal trebuie să folosim swarfega pe mâini și brațe la fiecare două ore, dar, evident, nu pot face asta, în timp ce am amândouă mânecile refăcute, așa că orice idee despre cum să le păstrez curate, deoarece nu pot avea haine strânse, deoarece va scoate crustele, de asemenea cand eu'm sablare în incubator mâinile și brațele mele transpiră ca o nebunie din cauza mănușilor de cauciuc lungi și groase, care sunt atașate la incubator, așa că trebuie să mă confrunt cu asta. vă rog să vă întoarceți, vă mulțumesc.

Salutări calde,

Ricky

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 26 decembrie 2018:

Hei, îmi pare rău că ți-e greu atât de mult cu vindecarea tatuajelor tale. Nu ar trebui să vă faceți niciodată mânecile complete dintr-o singură dată – orice tatuator decent va insista în ședințe … dacă veți fi cernelit în ședințe, va fi mult mai ușor să protejați fiecare bucată pe măsură ce se vindecă. Și vă va permite, de asemenea, să faceți zonele mai expuse într-un moment în care este posibil să aibă mai mult timp pentru a se vindeca – perioada vacanței de vară, de exemplu. Vă rog să vă luați timp și să găsiți, de asemenea, un tatuator bun care să-și ia timpul și să o facă corect. Pe termen lung, va funcționa mai bine (și probabil mai ieftin).

lemn ricky pe 25 decembrie 2018:

Bună, Lynsey, sper să mă poți ajuta, eu'sunt inginer și la locul de muncă este foarte foarte murdar, ne acoperim cu murdărie, ulei, murdărie, așa că, trebuie să ne spălăm brațele și mâinile atât de des, deoarece sunt dezgustătoare, problema mea este că tocmai am făcut 2 mâneci complete din nou (prima dată ne-a făcut rău cu decolorarea și petrecerea și liniile nu drepte etc.) la fel ca un tatuator novice, așa că am vrut întotdeauna să fie cerneală pentru a rezolva mizeria, așa că am decis să o facem când ne-am despărțit pentru Crăciunul, deci este timpul să mă vindec și să mă îndepărtez de murdărie, așa că am continuat cu el și încă o dată am ales un alt tatuator rău, iar brațele mele sunt acum infectate și am celulită (am 8 antibiotice pe zi pentru a rezolva asta), dar acum problema mea este odată ce totul este vindecat, vreau să se facă din nou, deoarece brațele mele sunt jenante, dar cu mediul în care lucrez, cum pot să-mi protejez brațele de tot uleiul murdar de murdărie, oamenii spun că unde este un vârf liber, dar care nu va funcționa ca mai ales blasterul de nisip, care este una dintre cele mai murdare locuri de muncă, grit / nisip este negru și g este peste tot ca fiind atât de fin și, de asemenea, o fac în principal într-un dulap care, în principiu, arată ca un incubator cu mănuși lungi de cauciuc, pe care trebuie să le pun mâinile pentru a exploda. bandaje tubulare pe brațe, astfel încât să reducă la minimum nisipul / nisipul care mă ridică prea mult pe brațe, dar în același timp brațele și mâinile mele se înmoaie cu transpirație din mănușile de cauciuc atașate la aparat, chiar dacă nu folosesc bandajele pe care le avem încă transpirați pe măsură ce mănușile de cauciuc vă fac așa, orice sugestii sugestii și sfaturi despre cum să-mi fac brațele din nou odată ce s-au vindecat și totuși să-mi poată face treaba, am citit aici despre preperarea h fiind rezistentă la apă, astfel încât s-ar putea fii o idee, dar ar trebui să am brațele acoperite înainte de a pune mâinile și brațele în mănușile lungi și lungi de cauciuc pentru a lucra în incubatorul de transpirație, așa cum aș putea să-mi fac treaba fără să mă înghesuie în toată murdăria pe care o am menționat, m-am gândit să folosesc un bluză cu mâneci lungi folosind Preperația h, dar apoi toată murdăria neagră / nisip etc. se va lipi doar de preperația h și nu pot folosi bandajele tubulare, deoarece dulceața va fi încărcată și, de asemenea, preperația h se va lipi de ea, de asemenea, preperația h se va lipi de topul meu cu mânecă lungă, eu'sunt la o mizerie, întrucât nu pot să mă gândesc ce să fac și nu mai pot să-mi iau timp liber, deoarece șeful meu nu este cel mai drăguț dintre oameni, să spun, sper să poți veni cu ceva, îmi pare rău pentru eseu.

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 8 decembrie 2018:

Bună, vă mulțumim că ați trecut pe aici. Fără să-l văd, e greu de spus. Cu toate acestea, am avut câteva tatuaje care au fost dureroase câteva zile bune după aceea – de obicei, pe mușchi mari. Este încă ceva mai bun? Folosiți săpun anti bac pentru a-l spăla?

Ian pe 06 decembrie 2018:

Salut jackie. Am avut primul tatuaj sâmbăta trecută (acum 5 zile). Aceasta's pe partea laterală a piciorului (în partea de jos) și în jurul osului gleznei și pe picior. Îmi place absolut, dar este încă umflat, strâns și dureros. Eu'Îl învelesc în folie alimentară noaptea, spălându-se de 3 ori pe zi și aplicând un produs dat de artist. Ar trebui să fie tot atât de dureros și de umflat.? Mulțumesc Jackie 🙂

Yam Erez pe 19 octombrie 2018:

" se va părea că tatuajul tău este "topire" dacă filmul a durat ceva timp. Desigur, acesta nu este cazul. Este pur și simplu lucrurile care altfel s-ar transforma în scabie. Acest lucru nu va afecta culoarea tatuajului, așa că nu'nu-ți face griji!" – Vă mulțumim că ați scris acest lucru. Niciun alt site nu are aceste informații. M-am trezit în dimineața următoare și aproape am leșinat când am văzut pete în loc de tat. Artistul ar trebui'm-am avertizat.

Știți ceva despre utilizarea Fenistil pentru mâncărime?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 14 septembrie 2018:

Bună Tatitat, mulțumesc că ai trecut și ai lăsat comentariul tău. Sună uimitor. Eu'Mă voi uita la el, cu siguranță.

TatiTat pe 12 septembrie 2018:

Sau … ai putea folosi doar Saniderm / Tegaderm / Dermalize (toate mărcile diferite, dar același lucru). Am folosit metoda de spălare / unguent pentru toate tatuajele mele până în acest an. Și apoi am pus ca un artist să-l pună pe Saniderm. A schimbat totul. Un film respirabil, impermeabil, care se lipeste de tatuaj, ține afară toată murdăria și bacteriile, iar după prima piesă o puteți lăsa acționată o săptămână, nu este necesară spălarea sau unguentul? Semn. Pe mine. Sus. Tatuajul meu s-a vindecat repede și perfect. Nu voi folosi niciodată altceva. Serios, caută-l. Mi-a suflat mintea.

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 26 august 2018:

Bună Neon Angel. Vă mulțumim că ați vizitat și ați lăsat un comentariu. Dacă este încă în stadiile de vindecare, da. Ceea ce se întâmplă este că unguentul înmoaie orice scabie și arată ca o pată. Atâta timp cât nu vă scufundați în apă, ar trebui să iasă ok.

Înger neon pe 25 august 2018:

Este normal ca tatuajul să arate ca întunecat atunci când aplici un unguent de îngrijire ulterioară?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 06 februarie 2018:

Bună Elena, nu sunt sigură ce este asta. Pot recomanda doar metoda pe care o folosesc, care este detaliată în hub. Nu sunt medic sau dermatolog, așa poate'Nu-ți spun cu adevărat despre cremele alternative. Cu toate acestea, vă pot spune că orice lucru care îl face roșu sau ars ar trebui evitat.

Elena pe 06 februarie 2018:

Bună Linsey,

Pot folosi crema Calendula pe noul meu tatuaj? L-am pus doar de două ori până acum, dar arde 5 minute și devine roșu. Este normal?

Mulțumiri!

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 31 ianuarie 2018:

Bună, Benny, mulțumesc că ai vizitat și ai lăsat comentariul tău. Da, baza ar fi bine, deoarece este și o cremă emolientă simplă pentru pielea uscată. Din nou, don'nu folosiți prea mult.

Benny1984 pe 31 ianuarie 2018:

Bună, am acoperit săptămâna trecută și am folosit unt de cacao pentru prima săptămână, acum scabia a dispărut, este bine să folosești cremă de bază?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 28 ianuarie 2018:

Am cercetat-o ​​pe Google și pare să fie o cremă emolientă standard similară cu diprobaza, așa că nu'Nu cred că ar provoca probleme.

Emma pe 27 ianuarie 2018:

Eu'Am folosit cremă de cetraben pe noul tatuaj, este în regulă?

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 21 ianuarie 2018:

Mulțumesc Jackie!

Jackie din Yorkshire pe 20 ianuarie 2018:

Salut Shaun, am folosit anusol în schimb și a funcționat o delicatete! Tatuajul meu este complet vindecat acum (ziua 12), deci folosind un ulei de nucă de cocos pe el o dată sau de două ori pe zi acum.

Tatuajul meu are o culoare grozavă.

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 16 ianuarie 2018:

Salut Shaun. Eu nu'Nu știu, deoarece nu am încercat-o niciodată. Dacă este aceeași consistență – ca vaselina – atunci eu nu'Nu cred că ar face vreun rău. Dacă este o cremă, m-aș îndrepta. Din anumite motive, cremele nu'nu funcționează, precum și unguentele.

Shaun pe 16 ianuarie 2018:

Poți folosi crema de anusol în loc de pH

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 11 ianuarie 2018:

Bună ziua Jackie, mulțumesc că ai vizitat și ai lăsat comentariul tău. Eu'Ma bucur ca crema ajuta. Mâncărimea este cea mai proastă parte pentru mine, deoarece este atât de dificil să nu se zgârie !! Nu am pierdut încă nicio culoare de la zgâriere, deci funcționează cu siguranță.

Jackie din Yorkshire pe 11 ianuarie 2018:

Mulțumesc mult pentru asta'A fost foarte util! Tatuatorul meu mi-a recomandat ulei de nucă de cocos (lucrurile dure care se topește) și acesta a fost un hidratant minunat, dar nu a oprit mâncărimea! Tocmai am aplicat cremă hemarroidă și a funcționat minunat!

Și alte câteva sfaturi grozave. Mulțumiri. 🙂

Dai pe 10 august 2017:

Bună Lynsey, mulțumesc pentru răspuns. Am început deja să folosesc Diprobase și probabil că folosesc atât cât ați sugerat, cu siguranță pare să facă lucrurile să arate și să se simtă mult mai bine. Nu a mai rămas multă scabie, așa că sper că va fi bine în următoarele zile până la o săptămână! Zile fericite 🙂

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 06 august 2017:

Hei Dai, Mulțumesc că ai trecut pe aici. Tu nu'Nu aveți nevoie de multă diprobază pentru tatuaj, suficient cât să o acoperiți subțire și să o frecați bine. Cantitatea este determinată de mărimea tatuajului, dar aș spune în general că o lungime a vârfurilor degetelor ar fi suficientă pentru un tatuaj mediu spre mare.

Dai pe 06 august 2017:

Bună Lynsey,

Sper că acest lucru nu sună ca o întrebare prostească? Am făcut a 3-a piesă de artă în urmă cu 10 zile și totul merge bine până acum! Obișnuiam să folosesc câteva lucruri numite Tattoo Aftercare "total natural" Cu toate acestea, folosesc Diprobase pentru cap, deoarece este ras. Cât de mult ghid ar trebui să aplic la tatuajul meu?

Multe mulțumiri in avans.

Rena pe 11 martie 2017:

Mi-am făcut un tatuaj sâmbăta trecută, scabia lui nu este multă mâncărime, dar ce aș putea să pun până la complet.

Lynsey Hart (autor) din Lanarkshire pe 12 aprilie 2016:

Salut Leo. Aceasta'Încă se vindecă după 2 săptămâni. Pe măsură ce se vindecă, se dezvoltă noi straturi de piele, deci este strânsă și poate fi chiar uscată. Dacă urmați pașii pentru hidratarea în butuc, ar trebui să vă ajute. Preparatul H unguent face minuni cu mâncărime. Și pe viitor cu noi tatts, folosiți trucul filmului alimentar – chiar funcționează 🙂

Leo G pe 11 aprilie 2016:

Mi-am făcut tatuajul acum 2 săptămâni și este roșu și mâncărime în jurul tatuajului.

Este enervant pentru că nu arată ca și cum am crezut că nu arăți.