Cum să cureți și să tratezi noul tău tatuaj

În calitate de comentator și scriitor de tatuaje, mă bazez pe experiența mea personală și pe timpul meu de lucru într-un studio de tatuaje.

Feminin, tatuaj cu coaste complet (lateral).

Feminin, tatuaj cu coaste complet (lateral).

Campion Grubb

Cum să ai grijă de noul tău tatuaj

Tatuajele sunt o formă de artă scumpă de iubit. Puteți cheltui cu ușurință o mică avere și cel mai probabil ați făcut-o. Deci, de ce nu ai da tatuajul tău cel mai bun început posibil?

Îngrijirea ulterioară a tatuajelor este despre curățarea tatuajului și eliminarea contaminanților care ar putea provoca o infecție. Puțin sau deloc îngrijire ulterioară vă poate lăsa pielea uscată și potențial susceptibilă la infecții. Trebuie să începeți să îl îngrijiți imediat, în momentul în care părăsiți studioul.

În primele două ore, corpul tău va secreta plasmă și exces de cerneală. Această plasmă, un produs secundar din sânge, contribuie la dezvoltarea crustelor. Trebuie spălat cu o spălare anti-bacteriană.

Nu ai grijă de tatuaj'Un proces lung sau complicat, dar este necesar. Tot ce aveți nevoie este o mică cunoaștere a modului în care funcționează'S-a terminat, ceva spălare antibacteriană și ceva cremă sau loțiune.

Pentru instrucțiuni complete de îngrijire după tatuaje, citiți mai departe!

Îngrijire după primele ore după ce ați făcut un tatuaj

După ce artistul tău de tatuaje a terminat, vor spăla orice cerneală și sânge în plus cu un lichid calmant și rece (de obicei apă sterilizată). Atunci ei'Îți vei aplica crema de îngrijire ulterioară și o vei înfășura fie în folie alimentară, fie în pânză de brânză (cunoscută și sub numele de pânză de muselină) pentru a o proteja în timpul călătoriei tale spre casă.

 1. După ce vă aflați acasă într-un mediu curat, în două ore, scoateți capacul în care v-au înfășurat tatuajul și spălați-l cu apă caldă curentă.
 2. Folosind doar palma cu cupă, spălați întreaga zonă folosind spuma, timp de un minut. Țineți palma în cupă și mișcați ușor mâna peste tatuaj.
 3. Don'Nu trageți sau trageți pielea în timpul oricărei etape. Tragerea și glisarea pot provoca crăparea pielii sau a crustei și, eventual, sângerarea. Orice fisuri dintr-o rană vindecătoare pot fi dureroase și potențialul de infecție este mare.

Utilizați numai creme dedicate îngrijirii după tatuaje

Există multe produse pe piață concepute special pentru îngrijirea ulterioară a tatuajelor. Un produs foarte cunoscut, crema antiseptică Bepanthen, nu este unul dintre ele.

Bepanthen nu este recomandat pentru îngrijirea ulterioară a tatuajelor. Este destinat tratării erupțiilor pe scutec la un copil'partea de jos. Utilizarea incorectă poate determina tatuajul să dezvolte un efect marmorat.

Dacă după ce citiți cele de mai sus decideți să utilizați Bepanthen, asigurați-vă că este aplicat extrem de moderat și bine frecat pe piele.

Bacsis: Luați-vă cu dumneavoastră propria loțiune de îngrijire ulterioară la sesiunea de tatuaje. În acest fel, tatuajul tău va fi expus doar unei singure mărci.

Care sunt produsele dvs.'Am nevoie de un nou tatuaj

Funcția produsului De câte ori pe zi Durată

Spălare / săpun anti-bacterian

Tatuaj curat

De 3-5 ori pe zi

3-5 zile

Balsam sau unguent de îngrijire ulterioară

Tatuaj vindecător și hidratant

De 3-5 ori pe zi

5 – 7 zile

Loțiune pentru tatuaje

Tatuaj vindecător și hidratant

De 2 ori pe zi

După o săptămână.

Recomandarea mea de top este Set cutie tatuaj AfterShock After Care. Acest pachet premium vă va satisface toate nevoile de tatuaj de-a lungul întregii sale vieți. Merită cu siguranță investiția pentru a vă ajuta tatuajul să se vindece și să-l păstreze proaspăt și luminos.

Îngrijirea tatuajelor în primele trei zile:

 1. Asigurați-vă că mâinile sunt curate.
 2. Agitați energic sticla de spumă de curățare și stropiți spuma în palma cupată. Dacă nu'Nu aveți spumă demachiantă, săpunul cu puțin sau deloc parfum este o altă opțiune.
 3. Aplicați spumă sau săpun direct pe noul tatuaj, clătiți ușor cu plasă, cerneală în exces și săpun cu mâna. Notă: Nu utilizați un prosop sau ceva abraziv, deoarece vă va sfâșia noul tatuaj. Mâna ta este perfect modelată pentru meserie.
 4. Uscați-vă ușor tatuajul cu un prosop curat și proaspăt, cu puf minim. Prosoapele pufoase pot vărsa mici bucăți de bumbac care pot rămâne nevăzute în tatuaj, ceea ce poate provoca o infecție.
 5. Permiteți tatuajului să se usuce complet la aer într-un mediu curat. Acest lucru ar trebui să dureze 45 de minute până la o oră.
 6. Aplicați cu ușurință cremă sau balsam de îngrijire ulterioară, acoperind întregul tatuaj. Frecați ușor loțiune în piele. Nu-l aplicați pe niciun fel de cruste sau zone care sunt foarte umede în interiorul tatuajului. Ștergeți orice cremă suplimentară.
 7. Repetați spălarea și aplicarea cremei de îngrijire după aproximativ două până la trei ori pe zi, în primele trei până la cinci zile.

Sunt crustele normale?

Noul tău tatuaj poate începe, de asemenea, să dezvolte cruste. Acest lucru va începe să se întâmple în jurul valorii de cinci până la șapte zile.

Un tatuaj este menit să se desprindă și să se exfolieze în timp ce își varsă stratul superior de piele. Crustele mari, stratificate, nu sunt normale și necesită o îngrijire specială. Crustele, indiferent de mărimea lor, trebuie să se usuce, să se ridice și să se destrame de tatuaj în mod natural. Îndepărtarea prematură a unei cruste (scoaterea acesteia) poate deteriora un tatuaj, deci nu ridicați niciodată sau nu zgâriați crustele.

Crustele nu ar trebui să aibă niciodată o loțiune frecată în ele. Crustele tale pot fi spălate, dar trebuie să fie uscate la aer.

Îngrijirea tatuajului la 5+ zile după tatuare:

 • Reduceți încet spălarea tatuajului în a patra până la a cincea zi. Trebuie să-l spălați doar când faceți duș.
 • Continuați să aplicați cremă sau balsam, frecând-o bine.
 • Nu este neobișnuit ca un tatuaj vindecător să dezvolte o descuamare ușoară și descuamarea stratului superior al pielii. Este bine să aplicați cremă de îngrijire după tatuaj pe această piele vindecătoare.

Notă: întrerupeți imediat orice cremă, balsam, spumă și loțiuni care provoacă iritații, provoacă erupții cutanate, disconfort excesiv sau căldură. Dacă suspectați o infecție, mergeți direct la medicul dumneavoastră. Ei vor prescrie un antibiotic sau un steroid pentru a ajuta la eliminarea infecției și pentru a vă ajuta tatuajul de vindecare.

Îngrijirea tatuajelor după prima săptămână de vindecare

 • După aproximativ o săptămână, schimbați-vă crema cu o loțiune. Loțiunile sunt în general mai ușoare ca consistență decât un balsam sau o cremă. De asemenea, alegeți întotdeauna o loțiune care conține protecție solară. Soarele deteriorează un tatuaj mai repede decât orice altceva. De asemenea, puteți simți soarele arzând printr-un tatuaj dacă nu'Nu purtați o loțiune eficientă de protecție solară.
 • Tatuajul tău, după ce s-a vindecat complet, va avea nevoie doar de o singură aplicare de loțiune pe zi. Aceasta ar trebui să o mențină proaspătă și hidratată și să o protejeze de soare'razele dăunătoare.
 • După câteva săptămâni, puteți opri orice îngrijire ulterioară de rutină. Tatuajul dvs. va beneficia de aplicarea regulată a unei creme hidratante pentru corp, precum și de protecția împotriva unei creme de protecție solară. Orice tip de hidratant poate fi utilizat în această etapă, deoarece tatuajul dvs. nu ar trebui să fie sensibil la parfumuri sau alte substanțe chimice. Încercați să alegeți o cremă hidratantă care să conțină protecție solară, deoarece soarele este principalul factor al tatuajelor care îmbătrânesc prea repede.

Sfaturi pentru vindecarea și conservarea tatuajului

 1. Nu zgâriați.
 2. Nu folosiți și nu purtați materiale abrazive.
 3. Nu folosiți prea multe creme pentru tatuaje.
 4. Dacă tatuajul tău începe să dezvolte cruste groase, spală ușor cu săpun și apă caldă.
 5. Folosiți-vă mâna doar pentru a vă spăla.
 6. Nu ridicați crustele. Lasă-i să se ridice în mod natural și să se prăbușească singuri.

Pielea tuturor este diferită. Modul în care se vindecă este unic pentru ei.

Modul în care va ieși tatuajul tău este unic pentru tine.

Amintiți-vă, tatuajul dvs. nu va apărea niciodată la fel de strălucitor și clar ca atunci când a fost proaspăt cernelit la studioul de tatuaje. Cu îngrijire adecvată și continuă, în special protecție solară, tatuajul tău va arăta întotdeauna cel mai bine!

 • Top 3 Cele mai bune recenzii pentru loțiunea de îngrijire după tatuaje

  Recenzii ale Top 3, cele mai bune loțiuni de îngrijire a tatuajelor disponibile pentru a vă ajuta să vă vindecați noul tatuaj.

 • Este noul meu tatuaj infectat? Ce ar trebui să fac în legătură cu asta?

  Noul tău tatuaj nu'Nu vă simțiți bine, îngrijorat că ați putea avea o infecție. Aflați simptomele unui tatuaj infectat și instrucțiuni despre cum să faceți față acestuia.

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

Comentarii

Johnny pe 29 noiembrie 2019:

În trecut am folosit întotdeauna Bepanthen și tatuajele mele s-au vindecat perfect. Cu toate acestea, am avut două tatuaje în ultimele două luni și am spus să nu folosesc Bepanthen, dar am avut probleme cu vindecarea lor.

Chris pe 27 februarie 2018:

Poți folosi panthenol b5 pe un tatuaj?

Dee pe 28 octombrie 2017:

Bună întrebarea mea este. Am făcut un nou tatuaj cu jumătate de mânecă făcut acum 3 săptămâni și toată pielea descuamată pare să se desprindă acum, dar am observat că'Îmi iau grămezi de cosuri pe tatuaj, care sunt atât de iritante încât vreau doar să le zgâri pe toate. Este ciudat pentru că nu am primit această reacție cu tot spatele când a fost cernelită acum câțiva ani. Care este cea mai bună cremă pentru mine de utilizat în această etapă? În prezent folosesc cremă Palmers Cocoa Butter, care nu conține parfumuri și are și vitamina e. Vă rog să mă ajutați cu orice sfat pe care îl aveți

Pounds87 pe 16 august 2017:

Am folosit Bepanthen pe toate tatuajele mele, deoarece tatuatorul meu a recomandat acest lucru și s-au vindecat întotdeauna perfect. Singurul motiv pentru care am căutat ce să folosesc este pentru că am crezut că am destule acasă, dar nu am făcut-o'T și magazinul meu local este acum închis până dimineața, așa că am vrut să văd pentru ce aș putea folosi în seara asta înainte de a cumpăra mai mult Bepanthen dimineața.

Anon pe 24 septembrie 2015:

Ce "expertiză" ai pentru a nu recomanda bepanthen? Majoritatea paginilor, altele decât ale dvs., recomandă utilizarea acestuia.

Iosua pe 13 iunie 2015:

Recent am făcut un tatuaj … Am folosit cremă de bepanthen … pielea mea nu este'Nu mă rup ca tatuajele anterioare și mă mâncăresc când aplic crema … poți ajuta, te rog

Anne (autor) din Hobart, Tasmania ~ Australia. (Micul rupt fundul AUS) pe 26 octombrie 2012:

Hei, am folosit această combinație cu tatuajul meu. După ce câteva produse diferite au provocat iritații, "Natural" Protat este grozav. ȘI FĂRĂ LANOLIN

jonhope pe 26 octombrie 2012:

Pare un produs fantastic – dacă de fapt face ceea ce spune pe cutie