Cum să ai grijă de un tatuaj

Am o mulțime de experiență în îngrijirea tatuajelor mele – mai întâi pentru a le vindeca și apoi pentru a le păstra bine.

Sfaturi pentru îngrijirea ulterioară a tatuajelor pentru a împiedica tatuajele noi să pară vechi.

Sfaturi pentru îngrijirea ulterioară a tatuajelor pentru a împiedica tatuajele noi să pară vechi.

Brock DuPont prin Unsplash; Canva

Îngrijirea tatuajelor pentru viață

Tu ai făcut-o! Ai un tatuaj! Ai făcut un salt de cerneală și ai ceva minunat tatuat pentru totdeauna pe piele pentru a arăta lumii cât de minunat ești de tastic. Dar cum ai grijă de un tatuaj? Cum vă asigurați că acele ore de durere din salonul de tatuaje nu au fost degeaba?

Credeți sau nu, tatuajele necesită îngrijire și întreținere continuă … nu tone, ci unele. Gândiți-vă la tatuajul dvs. ca la o investiție pe viață. Aceasta'e o parte a corpului tău acum, așa că, dacă vrei ca cerneala ta să meargă la distanță, trebuie să pui ceva timp și energie pentru a păstra aspectul strălucitor și nou.

Dar nu vă temeți, urmând aceste sfaturi simple de sub tatuaj, veți rămâne în formă de vârf pentru anii următori.

Acesta este un tatuaj proaspăt: observați umflarea! Aflați cum să păstrați aspectul bun.

Acesta este un tatuaj proaspăt: observați umflarea! Aflați cum să păstrați aspectul bun.

Thundermama

Îngrijirea tatuajelor: primele 24 de ore

Primele 24 de ore sunt critice pentru îngrijirea tatuajului tău. Este practic o rană deschisă în acest moment și trebuie tratată în consecință. Orice artist care își merită sarea ar fi trebuit să vă trimită acasă cu o foaie de îngrijire ulterioară care să conțină instrucțiuni specifice despre cum să vă îngrijiți tatuajul în acest moment critic. Cu toate acestea, dacă din anumite motive nu au făcut-o'sau ai pierdut-o în euforia ta indusă de cerneală, aici'este un memento.

Informații despre tatuaje noi

Cât timp ar trebui să las bandajul pe tatuaj?

La 2–4 ​​ore după ce te-ai tatuat, îndepărtează pansamentul dacă a fost îmbrăcat unul. De obicei, pansamentul constă din folie de plastic sau tifon și niște bandă adezivă. Pansamentul este acolo pentru a absorbi sânge și / sau exces de cerneală, dar nu trebuie purtat pe termen lung. Tatuajul tău are nevoie de aer.

Pot să ating noul meu tatuaj?

Asigurați-vă că nicio îmbrăcăminte sau bijuterii sau orice altceva, inclusiv degetele, nu le ating. Nu vă atingeți tatuajul în timp ce se vindecă! Aceasta'Este o rană și nu doriți să introduceți bacterii în ea și riscați o infecție.

Ce simte un nou tatuaj?

Durere: Când tatuajul-euforie s-a ridicat, zona s-ar putea simți ca o carne pulverizată sau o sută de înțepături de albine. Este posibil ca ibuprofenul să ia o margine, dar nu în totalitate.

Căldură: Tatuajul tău ar putea, de asemenea, arunca multă căldură. Don'Nu vă faceți griji, acest lucru este normal și nu este un semn de infecție. Poate arunca căldură astfel câteva zile, pe măsură ce corpul tău se vindecă. Un pachet de gheață vă va ajuta, dar asigurați-vă că nu veți primi apă pe tatuaj.

Notă: Dacă căldura și durerea nu'Începeți să vă ameliorați după o zi sau două sau crește în acest interval de timp, mergeți la camera de urgență, este posibil să aveți o infecție.

Pot să-mi spăl noul tatuaj?

Expunerea excesivă la apă este inamicul noului tatuat. Pe de altă parte, ar trebui să-l păstrați curat. Derulați în jos pentru instrucțiuni despre cum să-l spălați corect.

Cum va arăta tatuajul meu imediat după el's-a terminat?

O capodoperă vibrantă, roșie și pufoasă, acoperită de nămol, cerneală și sânge. Nu așa de drăguț știu, dar așteaptă-l … în curând tatuajul tău va fi uimitor! Atunci când'Nou, culorile tatuajului vor fi cele mai strălucitoare. Don'Nu mă aștept să rămână așa. Culoarea se va estompa ușor până la sfârșitul procesului de vindecare, dar nu ar trebui'Se estompează atât de vizibil încât aveți nevoie de o retușare. Unele umflături în jurul zonei tatuate sunt normale, la fel și o anumită roșeață. Din nou, acest lucru ar trebui să dispară în câteva zile. Dacă nu't și se formează o linie roșie, aveți o infecție a sângelui și veți avea nevoie imediat de ajutor medical.

La 2-4 ore după ce te-ai tatuat, îndepărtează pansamentul dacă a fost îmbrăcat unul.

La 2-4 ore după ce te-ai tatuat, îndepărtează pansamentul dacă a fost îmbrăcat unul.

clip

Cum să-ți speli tatuajul nou-nouț

Ștergeți excesul de cerneală, sânge și nămol și începeți procesul de vindecare. Așa cum am menționat mai devreme, tatuajul tău va fi pufos, roșu și slab la început, dar după ce îl speli, nămolul va dispărea și vei rămâne cu bunătatea tatuajului roșu și pufos. Cu toată sinceritatea, această piele va fi incredibil de delicată, așa că va trebui să vă forțați să vă spălați zona nou tatuată. Este necesar totuși, așa că nu'T wimp afară.

 • La 4–6 ore după ce ați fost tatuat, spălați cu un săpun hipoalergenic fără parfum și o cârpă de față curată, ne pufoasă. (Tu nu'nu vreau să las orice reziduu de scame.)
 • Asigurați-vă că apa nu este't fierbinte (păstrați-l cât mai răcoros posibil) și fiți cât mai blând posibil din punct de vedere uman.
 • După această primă spălare, ar trebui să planificați să vă spălați tatuajul cel puțin de două ori pe zi până când este complet vindecat.
 • Nu vă înmuiați tatuajul! Dușurile sunt bune, dar băile, bazinele și căzile cu hidromasaj sunt mari.

Pot să fac un duș?

Puteți face duș, dar utilizarea apei prea fierbinți și starea directă sub spray nu este o idee bună, deoarece poate fi dureroasă. Evitați presiunea directă, căldura mare și nu'Nu lăsați pielea să se înmoaie sub apă.

Mă va strica să-mi spăl noul tatuaj?

Senzația poate varia de la incomodă la destul de dureroasă: nivelul durerii experimentate depinde de mărimea tatuajului, unde se află, de toleranța personală a durerii și de cât de grea a fost tatuatorul tău.

De fapt, mă bucur mult de prima spălare. Apa rece se simte întotdeauna liniștitoare pe carnea mea usturătoare și îmi permite să mă uit bine la noua mea cerneală.

Asigurați-vă că utilizați un săpun hipoalergenic, fără parfum.

Asigurați-vă că utilizați un săpun hipoalergenic, fără parfum.

morguefile.com

Aplicarea unguentului la noul tău tatuaj

Dupa tine'ți-am spălat capodopera, va trebui să aplici un unguent sau unguent de un fel pentru a nu-l usca prea mult și pentru a promova vindecarea.

Ce fel de unguent ar trebui să folosesc?

Aceasta este o problemă într-o oarecare măsură, atât pentru artiștii de tatuaje, cât și pentru colecționari. Unii oameni jură folosind un unguent medicamentos cum ar fi polisporina pentru a accelera procesul de vindecare, în timp ce alții rămân cu vaselină bună de modă veche. Alții încă insistă că uleiul sau crema de vitamina E este cea mai bună opțiune și, mai recent, oamenii au descoperit că cremele hidratante neparfumate ar putea funcționa cel mai bine.

Ce salve este cel mai bun?

Fără culoare și fără miros sunt o necesitate în alegerea unguentului. Nu am greșit niciodată cu polisporina, așa că'Soluția mea la alegere, dar decizia este a ta. Dacă artiștii dvs. au făcut o recomandare, urmați instrucțiunile lor de îngrijire ulterioară.

Cum aplic unguentul?

 • În primele trei zile, la fiecare 6 ore este un program bun pentru aplicarea unguentului. Cu toate acestea, dacă tatuajul se simte uscat și strâns, nu'Nu vă fie frică să aplicați unguent mai des.
 • Asigurați-vă că nu puneți prea mult unguent pe tatuaj și că îl frecați ușor și bine (cu mâinile curate!). Pielea dvs. ar trebui să arate slick, dar nu umedă și goopy. Prea mult unguent poate scăpa de culoarea tatuajului, poate estompa liniile și poate întârzia procesul de vindecare.
 • Asigurați-vă că vă spălați pe mâini înainte de a aplica unguentul.

Va durea unguentul?

Se va simți destul de dureros și fraged când vă frecați unguentul în piele. De fapt, aceasta ar putea fi cea mai dureroasă etapă, dar împingeți sau riscați să aveți o experiență și mai incomodă atunci când tatuajul dvs. devine uscat și crăpat. Aceasta'Cel mai grav în primele 24 de ore, durerea ar trebui să dispară după o zi sau două.

Sfaturi profesionale:

Tatuajul tău va ieși cu adevărat în acest moment, ce se întâmplă cu toată umflătura, cerneala vibrantă și stratul de unguent strălucitor. Aveți grijă ca lucrurile să nu fie'Totuși, nu rămâneți la el. Tatuajul tău acoperit cu unguent va fi un magnet pentru scame și tot felul de alte lucruri ciudate, așa că gândește-te înainte să te apleci.

Un tatuaj proaspăt cu o aplicare subțire de unguent

Un tatuaj proaspăt, cu o aplicare subțire de unguent

Thundermama

Îngrijirea tatuajelor: săptămâna 1

În continuare, va trebui să vă spălați tatuajul cel puțin de două ori pe zi în prima săptămână și să aplicați un strat ușor de unguent, după cum este necesar. Don'Nu lăsați tatuajul să se usuce sau să se ude prea mult.

Durerea și coaja

Prima săptămână după tine'Am fost tatuat este vorba despre "durere și coajă." Unii oameni nu'Nu simt multă durere, în timp ce alții sunt incomod pentru o săptămână întreagă (cu siguranță am fost cu tatuajul meu la cot). Locația face o mare diferență în jocul durerii. Dacă nu'Nu ai multă durere, tu'ești norocos, dar fii sfătuit, nimeni nu scapă de coajă. Acea'Corect: până în ziua a treia, pielea ar trebui să înceapă să se spulbere pe alocuri și să se dezlipească în altele. Gândiți-vă la asta ca la mama tuturor arsurilor solare.

Aceasta'Mâncărime: o pot zgâria?

Da, va fi mâncărime și scabie, dar nu alege! Știu că va fi greu să reziste, dar culesul îți poate înșela tatuajul. Dacă mâncărimea devine prea mare, bateți o cârpă rece și curată. Gheața poate ajuta și ea.

daca tu'Ești cu adevărat îngrijorat de scabie, citește Is Scabbing Normal pe My New Tattoo?

Cum va arăta?

Brut. Serios, va fi fulgios și scabios și tu'O să cred că arată craptacular, dar așteaptă-l. Ca o omidă într-un cocon, tatuajul tău va ieși ca un fluture și va arăta lumii cât de uimitor este cu adevărat.

Un tatuaj în stadiul fulgios: Rezistați dorinței de a alege!

Un tatuaj în stadiul fulgios: rezistați dorinței de a alege!

cerneală

Pun pariu că nu a zgâriat mâncărimea asta. Aflați cum să vă păstrați tatuajele atât de proaspete și minunate.

Pun pariu că nu a făcut-o'nu zgârie mâncărimea. Aflați cum să vă păstrați tatuajele atât de proaspete și minunate.

morguefile.com

Îngrijirea tatuajelor: următoarele câteva săptămâni (săptămânile 2-4)

Este minunat încă? Ei bine, în această etapă a jocului, tatuajul tău ar trebui să fie. Acum că toate umflăturile, crăpăturile și peelingul sunt în spatele tău, ar trebui să ai o piesă de artă uimitoare care să-ți împodobească pielea.

Cum se va simți după prima săptămână?

Minunat, pentru că în sfârșit ai un rockin' tatuaj! Umflarea trebuie să dispară complet, precum și crustele și peelingul. Durerea este în spatele tău și sunt doar momente minunate de a-ți arăta arta corpului rău.

Don'Nu intrați în panică dacă există câteva cruste persistente: Unii oameni durează mai mult să se vindece. Faceți panică dacă zona din jurul crustei este roșie și plânsă sau vedeți vreun semn de infecție. Este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău cu sănătatea ta, așa că mergi la medic.

Cum va arăta?

Fan-freakin-tastic! Culorile dvs. ar trebui să fie vibrante – nu la fel de vibrante ca în ziua în care le-ați obținut, totuși – și liniile dvs. ar trebui să fie clare. Dacă observați imperfecțiuni precum rupturi în linii sau pete de culoare lipsă, luați notă și urmăriți-le atent. S-ar putea să fie nevoie de o retușare.

Dacă am nevoie de o retușare?

Dacă da, artistul tău de tatuaje ar trebui să ți-l dea gratuit. Tatuajul tău este ca și cartea lor de vizită și nu'Nu vreau să fiu asociat cu o manoperă de calitate. Rețineți că au câștigat'Nu îți poți atinge tatuajul cel puțin o lună, dar nu'Așteptați mai mult decât atât pentru a-i vedea, sau au câștigat'Nu este la fel de probabil să-l atingeți gratuit.

Un tatuaj deteriorat de soare, care va necesita o retușare. Nu lăsați asta să fiți voi.

Un tatuaj deteriorat de soare, care va necesita o retușare. Don'să nu fii tu asta.

morguefile.com

Îngrijirea permanentă a tatuajelor: bun simț

Un tatuaj este un angajament pe viață care necesită o anumită întreținere și atenție din partea ta. Dacă ați supraviețuit procesului de vindecare și descuamare din primele câteva săptămâni, îngrijirea continuă nu ar trebui să fie o mare problemă. Cea mai mare parte este de bun simț. Dacă știi cum să-ți iei pielea, atunci ar trebui să știi cum să ai grijă de tatuaj. Și totuși bunul simț trebuie să se repete întotdeauna, așa că iată:

 1. Evitați soarele: Eu'Nu spun că devii un vampir, dar soarele și tatuajele nu'se amestecă. Expunerea estompează culorile și estompează liniile. În plus, cum vor putea oamenii să vă vadă cerneala minunată, dacă aceasta'Concurează cu bronzul tău ridicol?
 2. Hidratează: Tatuajele sunt pielea ta. Dacă doriți o piele frumoasă, beți multă apă. Deshidratat = solzos și ofilit. Hidratat = radiant și minunat.
 3. Protejați-vă pielea: În funcție de locația tatuajului tău, tu'Va trebui să știu cum să-l protejez de daune. Indiferent dacă asta înseamnă a purta pantofi care nu'Nu vă frecați de tatuajul piciorului sau rupeți protecția solară pentru a acoperi acea jumătate de mânecă, faceți alegeri care vă protejează investiția. Când trebuie să alegeți între a vă arăta cerneala sau potențial să o deteriorați, știți ce să faceți.
 4. obține Îmbunătățiri: Dacă aveți un tatuaj de culoare, după timp, culoarea se va estompa. Deci don'Nu vă fie frică să scoateți câțiva dolari pentru a întineri acele culori și a da un nou suflet tatuajului. (Dacă urmați primele trei sfaturi, este posibil să nu fie necesară o retușare.)

Tatuaj Awesomeness

Tatuajele sunt minunate! Și dacă veți avea grijă de ei din prima zi, vor avea o viață impresionantă. Deci, fără scuze – dacă nu ai'Nu mi-am făcut încă un tatuaj'Timpul mare pe care l-ați făcut și cu aceste sfaturi de vindecare în mână, ar trebui să fie o navigație lină. Cernelire fericită!

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

© 2013 Catherine Taylor

Comentarii

Angela pe 11 martie 2016:

Am căutat îngrijirea ulterioară, se întâmplă atât de multe lucruri contradictorii'Mi sa spus să folosesc neosporina I'Mi s-a spus să nu mi se spună de numeroase site-uri că acfafora este cea mai bună, așa că am folosit-o pe ultima mea și am început-o pe cea nouă, apoi mi-a spus cineva să nu'nu folosiți lubriderm I'M-am confundat'Ridicol am verificat, de asemenea, cu prima mea și am constatat că loțiunea vasalină m-a făcut să izbucnesc nu este plăcut'Mi s-a spus doar să-l îmbraci de două ori pe zi, pentru a nu izbucni, dar ambele tatuaje erau în timpul iernii și în niciun caz doi nu o făceau, așa că'Sunt atât de confuză AJUTOR VĂ RUGĂM

Catherine Taylor (autor) din Canada pe 11 martie 2013:

meșteșuguri pentru copii, vă mulțumesc foarte mult pentru citire și comentare, chiar dacă tatuajele nu vă aparțin.

Torrilynn mă bucură că ai găsit utile sfaturile.

ellesvoice vă mulțumesc foarte mult pentru că ați intrat. Mă gândesc să încerc ruta hidratantă pentru următorul meu tatuaj.

Elizabeth Hanks din Queen Creek pe 11 martie 2013:

Minunat hub! Când mi-am făcut tatuajul, l-am făcut cu un prieten. El a folosit un unguent medical pe el și a sfârșit prin sugerea multor pigmenți de cerneală din tatuaj în timp ce se vindeca. A ajuns să meargă într-o perioadă dificilă șase săptămâni mai târziu. Cu a mea, am folosit unguentul medical doar o dată sau de două ori înainte de a trece la loțiunea de corp obișnuită, Regina Helene's Loțiune de unt de cacao pentru corp, față și mâini. Loțiunea a funcționat ca un farmec pentru mine! Aceasta'Nu este gras sau murdar, dar efectele hidratante durează foarte mult timp și mi s-a părut atât de bine să-mi pun pielea fierbinte și supărată! În afară de lucrările de artă grozave de pe unul dintre ochi, tatuajul meu arată încă strălucit, doi ani mai târziu!

torrilynn pe 09 martie 2013:

Bună Thundermama,

Cred că este important să ai grijă de un tatuaj

dacă nu'Atunci tatuajul tău ar putea să te încurce sau tu

ar putea avea o infecție. mulțumesc pentru hub.

A votat și a distribuit.

meșteșuguri pentru copii din Ottawa, Canada pe 8 martie 2013:

Pot aprecia în totalitate arta …. dar nu durerea! Unele modele sunt minunate și frumoase! Dar voi trece fiind tatuat.

Foarte interesant hub! Vă mulțumim pentru toate aceste informații!