Cheloizi pe piercing-uri: Cum să faci față? Ghid de îndepărtare și prevenire

Piercing-urile pot deveni o experiență care îți poate schimba viața. Nu numai că îți schimbă aspectul general, ci și prezintă latura nervoasă a personalității tale. Majoritatea oamenilor posedă o obsesie absurdă cu piercing-uri pe care nu le deranjează să străpungă nicio parte a corpului. Pare distractiv și aventuros până când dezvolți cheloizi pe zona străpunsă. Fie că sunt urechile, nasul, buzele sau o altă parte a corpului, este posibil ca cheloidele să se dezvolte peste tot. Această afecțiune poate deveni alarmantă, prin urmare, învățarea despre cum să protejați piercing-urile de cheloizi pare o idee inteligentă.

Cheloizi pe piercinguri

Ce este Keloids?

Un cheloid este o creștere excesivă a țesutului cicatricial ca rezultat al traumei la nivelul pielii. Cheloidele sunt destul de frecvente după perforarea urechii. Această creștere excesivă a țesuturilor cicatriciale poate apărea atât pe cartilaj, cât și pe lobul urechii. Mai mult, dezvoltarea cheloidelor variază în fiecare caz. Forma fiecărui cheloid este, de asemenea, distinctă. Majoritatea cicatricilor cheloide sunt de culoare roz deschis, în timp ce altele par destul de mai întunecate decât culoarea pielii tale.

Cheloide și piercinguri

Să-ți străpungi urechile nu este o vătămare gravă, dar corpul tău o vede distinct. În acest proces, atunci când o rană se vindecă, țesuturile cicatriciale fibroase încep să înlocuiască țesuturile vechi ale pielii. Uneori această înlocuire contribuie la producerea excesivă de țesuturi cicatriciale, care în cele din urmă duc la cheloide neplăcute.

Mai mult, acest țesut suplimentar se răspândește din rana originală și formează o umflătură sau o masă mică, care apare întotdeauna vizibil mai mare decât piercing-ul original.

Cheloidele de pe urechi apar de obicei ca o mică umflătură rotundă în jurul punctului de perforare. S-ar putea să le găsiți în curs de dezvoltare rapidă, dar este obișnuit ca un cheloid să apară după săptămâni sau luni de piercing. Dimensiunea continuă să crească în următoarele săptămâni.

Cum se elimină cheloidele

Nu numai cheloidele sunt greu de eliminat, dar reapar chiar și atunci când sunt eliminate cu succes. Este demn de remarcat faptul că nu există un mod sigur de a scăpa complet de afecțiune. Tratamentul chirurgical sau nechirurgical poate reduce aspectul prin reducerea dimensiunii cheloidului. Posibilitatea reapariției sale ar fi încă acolo.

Rețineți că toată lumea are un tip de corp diferit. Prin urmare, tratamentele ar putea avea rezultate distincte pentru fiecare corp. Nu trebuie să vă așteptați la rezultatul dorit numai după ce ați încercat singura metodă, deoarece este un proces care consumă mult timp.

În plus, dacă un tratament nu funcționează, ar trebui să încercați un alt tratament. În plus, veți găsi modul unic și util în cele din urmă cu ajutorul dermatologului dumneavoastră. Dermatologii recomandă optarea pentru o combinație de tratamente pentru a scăpa complet de cheloizi.

Următoarele sunt câteva dintre tratamentele chirurgicale și nechirurgicale utile, cum ar fi:

Îndepărtați chirurgical

Experții în piele sugerează adesea o intervenție chirurgicală pentru a elimina cheloidul din ureche printr-un bisturiu. Este posibil ca această metodă să creeze o nouă rană, care dezvoltă o cheloidă și mai târziu.

Radiații

Tratamentul cu radiații pare eficient atunci când vine vorba de reducerea dimensiunii unui cheloid. Dermatologii optează pentru aceasta în urma unei intervenții chirurgicale.

Cercei de presiune

Dacă mergeți la operație pentru a elimina cheloidul, dermatologul vă poate sugera să purtați un cercel sub presiune după operație. Puteți purta acești cercei pentru a crea o presiune moderată asupra urechii pentru a preveni reapariția cheloidului după tratamentul chirurgical.

Tratament non-chirurgical

Dacă nu vă simțiți confortabil cu tratamentele chirurgicale, puteți opta oricând pentru cele nechirurgicale. Este posibil ca aceste tratamente să nu elimine complet un cheloid, dar aceste opțiuni vor micșora cu siguranță dimensiunea cheloidului.

Creme retinoide

Dermatologul dvs. vă va prescrie o cremă retinoidă, care va ajuta la reducerea dimensiunii și a aspectului cheloidului deopotrivă. Veți observa, de asemenea, mâncărime redusă, pe care cheloidele o aduc adesea.

Corticosteroizi și injecții

Experții în piele injectează medicamente într-un cheloid nu numai pentru a micșora dimensiunea, ci și pentru ao face moale și pentru a ameliora simptomele. Poate dura trei până la patru săptămâni pentru a vă îmbunătăți starea. Un studiu, în acest context, sugerează că tratarea cheloidelor cu injecții poate întârzia reapariția unui cheloid până la cinci ani.

Ligatură

O ligatură este un fir chirurgical pe care dermatologul l-a legat în jurul cheloidelor mari. Firul va permite keloidului să cadă. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un fir nou după fiecare trei sau patru săptămâni până când cheloidul cade de la locul său.

Crioterapia

În terapie, experții îngheață cheloidul. Crioterapia funcționează cel mai bine atunci când este combinată cu tratamente precum injecțiile cu steroizi. Dermatologul dvs. vă va recomanda trei sau patru ședințe, în funcție de starea dumneavoastră.

Tratamentul cu laser

Tratamentul cu laser este util când vine vorba micșorând dimensiunea și estompând culoarea cheloizilor. La fel ca alte metode, tratamentul cu laser poate oferi cele mai bune și durabile rezultate atunci când se utilizează în combinație cu alt tratament sau terapie.Cheloizi

Remedii casnice pentru a scăpa de cheloizi

Dacă gândul de a folosi injecții și ace pentru a elimina cheloidele prin intervenții chirurgicale vă sperie, ar trebui să mergeți la metode nechirurgicale pentru a obține rezultatele dorite.

Aici puteți încerca câteva.

Extract de usturoi

Leguma rădăcină, usturoiul pare un mod natural de a trata cheloidele. Extractul conține proprietăți calmante și vindecătoare care pot ajuta la micșorarea dimensiunii cheloidului. Cu toate acestea, spălați-l imediat, dacă provoacă mâncărime sau iritații.

Geluri de silicon

Dermatologii sugerează că utilizarea gelurilor de silicon nu poate doar să îmbunătățească textura unui cheloid, ci să estompeze culoarea acestuia, în cel mai scurt timp. Diverse studii efectuate cu privire la eficacitatea siliconului pe cheloizi au arătat că aplicarea unei cantități de gel de mărime de mazăre pe zona afectată aplatizează semnificativ un cheloid. Gelurile de silicon pot împiedica reapariția cheloidelor pe partea similară a corpului.

Extract de ceapă

Extractul de ceapă este suficient de puternic pentru a micșora dimensiunea după ce l-ați folosit o vreme. Cu toate acestea, în caz de iritație sau umflare, consultați mai întâi specialistul în piele.

Unguent pentru piele

Unguentul pentru piele sau produsele care conțin vitamina E, petrolat sau lanolină vă pot îmbunătăți starea. Dacă utilizați crema de piele sau lubrifiantul zilnic, cheloidul va începe vindecarea.

Cum să preveniți cheloidele

Tratarea unui cheloid poate deveni o piuliță greu de spart. Prin urmare, este mai bine să luați măsuri de precauție în acest context și să preveniți în primul rând apariția cheloidelor.

  • Dacă ați mai întâlnit un keloid al urechii înainte, încercați să evitați frecvent urechea sau alte piercinguri.
  • Utilizați un plasture de silicon sau gel după fiecare piercing pentru a împiedica apariția cheloidelor dureroase.
  • Dacă pielea din jurul tău se îngroașă imediat după piercing, nu așteptați și vizitați medicul pentru a obține un cercel sub presiune pentru a preveni dezvoltarea cheloidului.
  • Dacă familia dumneavoastră are antecedente de cheloide, rugați-l pe dermatologul dvs. să efectueze un test pe anumite zone în care intenționați să faceți un piercing.
  • Aveți grijă suplimentară de piercing-uri noi, păstrând zona curată. În cele din urmă va reduce riscurile de cheloizi.
  • Puteți lua în considerare diferite uleiuri esențiale pentru a trata un cheloid, cum ar fi uleiul de avocado. Aceste uleiuri vor oferi umezeală țesutului cicatricial, făcându-le mai puțin proeminente.
  • Este obișnuit să dezvoltați un cheloid pe spatele lobului urechii după perforarea urechii. Apare datorită spătarelor metalice ale cerceilor. Încercați să nu utilizați spatele metalic imediat după perforare pentru a împiedica cheloidele.

Cum apar cheloidele?

Este foarte probabil ca oricine să dezvolte cheloide ușoare până la severe. Cu toate acestea, unele persoane prezintă riscuri mai mari din cauza anumitor factori precum:

Genetica

Suferința de cheloizi, indiferent dacă este o dată sau de mai multe ori în viață, depinde de genetică. Dacă aveți o familie, există șanse semnificative să dezvoltați una sau două cheloide.

Vârstă

Nu veți crede, dar cheloidele sunt frecvente numai la persoanele cu vârsta de 30 de ani sau mai puțin.

Culoarea pielii

La fel ca vârsta, culoarea pielii poate contribui la această afecțiune. Ar trebui să optați pentru măsuri de siguranță dacă ați avut culoarea pielii întunecate până la întunecate.

Sfaturi utile pentru a proteja piercingurile

Piercerii recomandă adesea să aveți grijă suplimentară de piercing-uri pentru a evita cheloidele. Puteți opta pentru următorii pași:

Piercing-urile gurii

Dacă aveți obrazul, buza, limba străpunsă, utilizați apă de gură antiseptică fără alcool după fiecare masă și înainte de culcare. Folosiți o periuță de dinți cu păr moale pentru a ține la distanță bacteriile. Mai mult, scoateți piercing-ul gurii o dată pe zi și curățați-l bine.

Piercing-urile pielii

Pentru a menține pielea străpunsă, ar trebui să folosiți apă și săpun de două ori pe zi pentru a menține zona curată. Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de a atinge zona străpunsă.

Nu vă atingeți piercingurile

Evitați să atingeți și să răsuciți noul dvs. piercing. Asigurați-vă că țineți îmbrăcămintea departe de zonă. Frecarea în exces și fricțiunea creează iritarea pielii, ceea ce duce adesea la dezvoltarea cheloidelor.

Linia de fund

Fără îndoială, cheloidele pe piercing aduc iritație sau mâncărime și par neatractive. Deși puteți găsi diverse tratamente pentru a scăpa de cheloizi, țesutul cicatricial poate reapărea după luni sau săptămâni. Prin urmare, practicați pași preventivi pentru a atenua apariția cheloidelor după piercinguri. Vă sugerăm să consultați dermatologii dacă ați dezvoltat un cheloid pentru a obține tratamentul potrivit la timp.