Tatuaje nautice tradiționale de marinar: semnificații, origini și idei

Bujorul este un entuziast al tatuajelor care iubește să studieze și să discute despre istoria și semnificațiile tatuajelor. Temele japoneze sunt preferatele ei.

tradiționale-vechi-școală-nautică-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei

Rattle Dazzles

Tatuajele nautice tradiționale americane au în spate o lungă istorie. Dacă doriți un tatuaj maritim pentru dvs., verificați semnificațiile și istoria și s-ar putea să găsiți câteva pepite de aur informative.

Istoria tatuajului nautic

Datând din secolul al XVI-lea, marinarii au purtat tatuaje (numit "tatus" în limba polineziană) și le-a adus pe acestea tribale "suveniruri" din insulele Pacificului înapoi în Europa. Mai târziu, în secolul al XVII-lea, înregistrările scrise (și anume jurnalul căpitanului John Cook) vorbeau despre tatuajele observate la indigeni.

Pe vremuri, marinarii s-au tatuat de fapt unii pe alții și au trebuit să se conformeze cu ceea ce aveau. Probabil că au folosit praf de pușcă și urină pentru cerneală.

tradiționale-vechi-școală-nautică-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei

Simbolismul tatuajului nautic

O mare parte a tatuajelor maritime au fost:

 • Amintirile obișnuiau să marcheze o etapă importantă în călătoria unui marinar
 • Simboluri ale patriotismului
 • Memento-uri ale anumitor triumfuri sau locuri în care acestea'am pus piciorul
 • Talismanii obișnuiau să îndepărteze norocul

Mulți bărbați maritimi erau superstițioși și cu greu i-ai putea învinui pentru asta. Munca se învârtea în jurul elementelor imprevizibile, iar viața lor era, prin urmare, întotdeauna sub noroc'mila lui. Pentru a rămâne în siguranță, mulți marinari purtau pe corp imagini care credeau că vor alunga ghinionul și le vor aduce noroc.

Semnificații pentru tatuaje nautice: repere

 • A inghiti: Aceste păsări albastre sunt uneori confundate cu vrăbiile, dar sunt de fapt păsări complet diferite. Fiecare rândunică reprezintă 5000 de mile marine parcurse, ceea ce înseamnă aproximativ 5.754 de mile regulate.
 • Ancoră: În marină, marinarii fac un tatuaj de ancoră după ce au traversat și s-au întors cu succes din Oceanul Atlantic. O ancora este, de asemenea, cel mai sigur obiect de pe navă, astfel încât imaginea sa servește ca o icoană a stabilității și a credinței nestăvilită. Uneori vei vedea "MAMĂ" sau "TATA" scris peste ancoră într-un banner, deoarece mama și tata sunt ambele motive pentru a rămâne la pământ. S-ar putea să vezi și o iubită'și numele lui.
 • Balaur: Acest lucru înseamnă că marinarul a servit într-o stație din China sau a navigat într-un port chinez.
 • Dragonul auriu: Un dragon de aur reprezintă trecerea Liniei Internaționale de Date (o linie imaginară de pe suprafața pământului care urmează, în cea mai mare parte, meridianului 180).
 • Nava complet echipată: Acest tatuaj este pentru că a navigat în jurul apelor torențiale ale Capului Horn. O navă complet amenajată este una cu trei sau mai multe catarge depline.
 • Testoasa Shellback: Aceasta este uneori folosită în mod interschimbabil cu regele Neptun. Tatuajul comemorează un marinar care a trecut ecuatorul și a fost inițiat în regele Neptun's Court, o ceremonie de trecere a liniei pentru membrii Marinei care traversează ecuatorul pentru prima dată. (Sugerat de comentatorul „Kuran” Mulțumesc!)

"Ține rapid" este o referință la menținerea liniilor unei nave în timpul unei furtuni.

magnacreative @ flickr

Semnificații pentru tatuaje nautice: noroc

 • ȚINE RAPID: A ține repede înseamnă a te ține rapid de linii atunci când nava este în aer în vreme rea, astfel încât marinarii nu ar fi aruncați. Aceste cuvinte au servit ca un memento special pentru a ține și a persevera în vremuri grele.
 • Porc și cocoș: Aceste animale erau de obicei tatuate pe picioare sau în spatele gleznelor. În mod tradițional, ele simbolizau supraviețuirea de la naufragiu, iar marinarii superstițioși credeau, de asemenea, că erau simboluri de protecție împotriva înecării. Această credință provine din faptul că ambele animale erau adesea ținute în lăzi de lemn la bord și, atunci când o navă se răsturna, aceste lăzi ar fi cel mai probabil spălate până la țărm. Dacă un porc era tatuat pe genunchiul stâng și un cocoș pe piciorul drept, atunci tatuajul reprezenta o veche zicală: „Porc pe genunchi, siguranță pe mare. Un cocoș din dreapta, nu pierde niciodată o luptă."
 • Elice gemene: Se spunea că elicele gemene, câte una tatuată pe fiecare obraz, împiedică înecul, așa cum au fost destinate "propulsa" tu la uscat.
 • Stea nautică: Un tatuaj de stea nautică reprezintă Steaua de Nord, folosită în mod tradițional pentru navigațiile pe mare. Marinarii au avut adesea tatuaje de stele nautice sau "stele busolă" din motive superstițioase, sperând că vedeta îi va ajuta să-și ghideze drumul prin noapte și să-i ducă acasă în siguranță. Acum este un simbol al protecției, îndrumării și norocului. Unii văd stelele nautice ca un memento simbolic pentru crearea unuia'Calea proprie sau navigarea printr-un anumit punct dintr-unul'viața lui. Tatuajul cu stea nautică a devenit acum popular printre membrii Navy Seal și Coast Guard. Tatuajul stelei nautice este de obicei redat ca o stea cu cinci colțuri cu culori alternante pentru a imita culorile de pe trandafirul busolei găsite pe diagrame nautice. Un tatuaj cu busolă simplă a fost, de asemenea, popular și avea același înțeles ca un tatuaj de stea nautică.
 • A inghiti: Deoarece rândunelele erau cunoscute pentru modelele lor lungi de migrație, unde călătoresc pe distanțe mari de acasă și apoi din nou, un tatuaj de rândunică însemna că veți putea găsi întotdeauna drumul spre casă. "Acasă" în acest sens ar putea însemna acasă cu familia ta sau chemat acasă la Dumnezeu după moarte (se credea că păsările ar putea transporta sufletele celor plecați la cer). Majoritatea oamenilor încorporează acest tatuaj de pasăre albastră cu un alt design de tatuaj marinar, cum ar fi să aibă o rândunică albastră în picioare pe o ancoră.

Rândunelele sunt cunoscute pentru că parcurg distanțe mari și își găsesc drumul spre casă.

Rândunelele sunt cunoscute pentru că parcurg distanțe mari și își găsesc drumul spre casă.

Rândunici & Pumnalele

Tatuaj nautic Memento Mori

 • Pumnal Printr-o rândunică: Un pumnal prin rândunică însemna un tovarăș pierdut.

tradiționale-vechi-școală-nautice-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei

Marinar's Tatuaje de identificare

 • Ancore încrucișate: Ancorele încrucișate tatuate în pânza mâinii (între degetul mare și degetul arătător) erau o marcă a faptului de a fi un Boatswain Mate, cineva care gestiona toate activitățile legate de marlinspike, punte, marinarul ambarcațiunii, pictură, întreținerea navei'Structura exterioară, montaj, echipament de punte și bărci. Marinarii puteau face acest lucru pe mâna stângă, adică navigaseră pe toate oceanele, sau pe dreapta, adică navigaseră pe cele Șapte Mări.
 • Harpon: Aceasta identifică un membru al flotei de pescuit.
 • Delfin: Reprezentarea membrilor forței submarine a marinei (Delfinul este o insignie de război submarin). (Sugerat de comentatorul „Madkahar” Mulțumesc!)
 • Urs polar: Denotă un marinar cu nas albastru, o râvnită certificare și ceremonie de trecere a liniei prin care se acordă personalul maritim care a traversat Cercul Arctic (Domeniul de Nord al Ursului Polar). Acest rit de trecere este, de asemenea, cunoscut a fi o ocazie rară de a trece. Un urs polar colorat în aur pentru a denota un submarin aflat la suprafață deasupra celei de-a cincea paralele sau mers pe gheață [sic] în arctica. (Sugerat de comentatorul „Madkahar” Mulțumesc!)
 • Frânghie: O frânghie în jurul încheieturii mâinii este o marcă a faptului că este un jucător de punte, în prezent sau anterior. Un om de punte este cineva care întreține carena, punțile, suprastructura, ancorarea și manipularea încărcăturii pe o navă.
 • Pistoale sau tunuri încrucișate: Carabinele încrucișate indică un membru al armatei de infanterie, în timp ce tunurile încrucișate se referă la un armator naval's Mate – sunt realizate în mod normal ca o piesă cu teme marine în fundal sau plasate acolo unde un Boatswain Mate își va lua ancorele încrucișate pe mâini. (Informații suplimentare ale comentatorului „OLD Navy” și „Deck SN” Vă mulțumim!)
 • Ancoră: O singură ancoră reprezenta Marina Merchant, o flotă civilă care transporta bunuri militare. În timpul celui de-al doilea război mondial, marina comercială a intrat în război chiar înainte ca armata SUA să se alăture, deoarece au fost atacate de un submarin german în timp ce livrau provizii de război în Marea Britanie ca parte a acordului de împrumut.
 • Micii Diavoli Roșii: Simbolic pentru o Snipe – un termen pentru bărbații înrolați care lucrează în „Groapa” sau în sălile de mașini și spațiile de mașini la mijlocul secolului al XIX-lea. Acești bărbați includ (în linii mari): tehnicieni, ingineri, om de control, pompieri, mașiniști și electricieni. Pe atunci, Snipes lucra pe motoare cu abur alimentate cu cărbune și, datorită temperaturilor atroce de mari ale spațiului lor de lucru, Groapa a fost asemănată cu adâncurile aprinse ale iadului (potrivite și din moment ce erau situate în partea de jos a vasului). Micii Diavoli Roșii erau o reprezentare directă a lui Snipes, care erau foarte mult „conducători ai lumii interlope”. (Sugerat de comentatorul „Jim Lynch” Mulțumesc!)

tradiționale-vechi-școală-nautică-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei

Tatuaj nautic modern cu urs polar

Ordinul nasului albastru în stil neo-tradițional

Ordinul nasului albastru în stil neo-tradițional

Artist de tatuaje: Abigail Bowen

tradiționale-vechi-școală-nautică-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei Harpon

Harpon

Tatuaj de fete pentru marinari

 • Fete Pin-Up: Viața pe mare însemna să lase în urmă pe cei dragi, precum soțiile și prietenele. Fetele tatuate pe acești bărbați au fost o amintire a doamnelor care așteptau întoarcerea lor în siguranță înapoi acasă.
 • Sirenele: Se spune despre aceste creaturi pe jumătate femei, pe jumătate pești, că seduc marinarii în mare până la moartea lor finală, ademenindu-i cu cântecele lor încântătoare. Se credea că aceasta este o analogie pentru cât de atrăgătoare era marea, chiar și pentru bărbații care știau bine pericolele asociate cu aceasta.
 • Fetele Hula: Fetele Hula erau de obicei cernelite pe marinarii care fuseseră în Hawaii.

tradiționale-vechi-școală-nautice-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei Norman Keith Collins, AKA Sailor Jerry, a ajutat la transformarea tatuajelor nautice într-o formă de artă.

Norman Keith Collins, AKA Sailor Jerry, a ajutat la transformarea tatuajelor nautice într-o formă de artă.

Utilizare echitabilă, prin Wikimedia Commons

Old School Nautical Tattoo Artists și idei

Sperăm că semnificațiile de mai sus vă inspiră și vă vor ajuta să alegeți un simbol care rezonează cel mai bine cu dvs. și cu ceea ce'Încerci să transmiți cu tatuajul tău. Ai putea apoi să-i spui artistului tău tatuaj despre icoanele pe care le ai'aș dori în piesa dvs. generală. S-ar putea să aibă în vedere un design creativ pentru o compoziție de imagine.

daca tu'căutați câteva exemple, încercați să cercetați lucrările:

 • Franklin Paul Rogers
 • August „Cap” Coleman
 • Norman "Sailor Jerry" Collins

Acești tipi sunt principalii pionieri ai tatuajelor tradiționale americane și ale culturii tatuajelor în general. Au niște modele de tatuaje cu adevărat vechi școală din care te poți inspira.

Nod celtic

Nod celtic

Tatuaje nautice din alte țări

 • Celtic Sailor's Nod: Acest tatuaj antic, numit și Crucea Celtică, a reprezentat două noduri împletite și a simbolizat afecțiunea și devotamentul dintre un marinar și iubitul său.
 • Tatuaje tribale polineziene: Aceste modele imită curenții mării și uneori încorporează animale marine, cum ar fi rechinii și balenele.

Tatuaj nautic modern pe umăr

tradiționale-vechi-școală-nautice-marinar-tatuaje-semnificații-origini-idei

S-ar putea sa-ti placa si:

 • Tatuaje japoneze Hannya: origini, semnificații & Idei
 • Idei de tatuaje & Sfaturi: Text, Scriere, Script & Citate

Întrebări & Răspunsuri

Întrebare: Eu'Cercetez arta tatuajelor din SUA din 1860's … orice site pe tine'Aș sugera fotografii sau cărți de design din acea epocă?

Răspuns: Arhivele Naționale sunt un loc minunat pentru informații și fotografii istorice.

© 2012 Bujor

Comentarii

Bujor (autor) pe 10 iunie 2018:

@ NateB11 – Mulțumesc! Sper că ți-a plăcut să citești despre asta.

Nathan Bernardo din California, Statele Unite ale Americii pe 09 iunie 2018:

Foarte interesant, nu am făcut-o'nu cunosc istoria sau semnificațiile tatuajelor.

Lt pe 07 aprilie 2018:

Există un tatuaj de Circumnațiune

Bujor (autor) pe 8 februarie 2018:

@OLD Navy – Vă mulțumesc foarte mult pentru acele informații suplimentare, eu'Îl voi include în articol!

Vechea Marina pe 04 februarie 2018:

Crossed Rifles este o armată de infanterie, tunurile încrucișate sunt un coleg de armată al marinei

Bujor (autor) pe 14 decembrie 2017:

@Jim Lynch, @Deck SN – Vă mulțumim pentru contribuția dvs., acolo'atâtea referințe simbolice. Eu'Voi actualiza întotdeauna această piesă cu informații noi, așa că mulțumesc tuturor celor care'Am comentat pentru a contribui la această listă în continuă creștere! Mai ales celor care sunt marinari înșiși! Foarte apreciat, felicitări pentru voi 🙂

Bujor (autor) pe 14 decembrie 2017:

@Madkahar – Mulțumesc pentru acestea, rock!

Madkahar pe 31 martie 2017:

Cuplați alții:

Pești delfin: care reprezintă forța submarină.

Ursul polar: marinar cu nas albastru (acei marinari care au călătorit deasupra celei de-a cincea paralele. (Ursul este colorat în aur pentru a desemna un submarin aflat la suprafață deasupra celei de-a cincea paralele sau mers pe gheață în arctica)

Stânca Gibraltar: Pentru traversarea Mediteranei prin strâmtoarea Gibraltar.

Există destul de multe altele, dar acestea sunt cele pe care mi le amintesc din timpul meu de serviciu.

Voi pe 10 decembrie 2016:

Jim Respect cuvintele tale, am salvat prieteni din camera de foc a cablului franc. Mai ai iepe de noapte

Puntea SN pe 04 iunie 2016:

Tunurile încrucișate reprezintă, de asemenea, ratingul GM (Gunners Mate). În mod normal, o fac ca o piesă cu teme bleumarin în fundal sau în același loc în care un BM și-ar lua ancorele încrucișate pe mâini.

Jim Lynch pe 8 mai 2016:

Speram să văd un tatuaj Snipe. Micul tatuaj cu diavolul roșu a devenit simbolul celor care lucrează în camerele de pompieri și spațiile de mașini ale navelor din secolul al XX-lea.

Bujor (autor) pe 07 decembrie 2015:

@ Green Art – Tu'sunteți binevenit! Eu'Mă bucur că acest articol a împărtășit câteva informații (:

@ Larry Rankin – Vă mulțumim că ați gândit așa!

Laura Ross pe 03 decembrie 2015:

Minunat hub! Tatăl meu vitreg era în marină în timpul celui de-al doilea război mondial și avea două tatuaje de păsări albastre pe piept. De multe ori m-am întrebat de ce păsările, acum știu. Mulțumiri

Larry Rankin din Oklahoma pe 01 iulie 2015:

Eu nu'Încă nu am tatuaje, dar îmi place să aflu despre istoria tatuajului și simbolism.

Hub fascinant!

Bujor (autor) pe 04 aprilie 2015:

@ Leland Johnson – Vă mulțumesc foarte mult pentru cuvintele amabile! Eu'Imi imaginez ca ar fi mai existat unii care'Credeam că tatuajele sunt impermanente, dar eu'Sunt destul de sigur că ei'încă o fac în orice sens.

@ Ivan – Sper că acest hub te-a ajutat să înțelegi mai bine (:

@ Nick – Vă mulțumim că ați subliniat asta! Vrabiile și rândunelele au semnificații foarte diferite, au văzut în totalitate trecutul acestei gafe. Editat!

@ Kuran – Vă mulțumesc pentru această contribuție, eu'am inclus micul dvs. memento (:

Kuran pe 29 martie 2015:

Don'nu uitați de o broască țestoasă sau "Shellback" pentru marinarii care au trecut ecuatorul

Nick pe 20 februarie 2015:

Eu'De asemenea, sunt navigator … Primul loc I'Am văzut o vrabie reprezentând 5000 de mile marine parcurse în loc de gol

Ivan pe 07 februarie 2015:

Pentru mine, ca marinar, este interesant să știu poveștile din spate, pentru că acum mă gândesc să fac unele dintre aceste tatuaje.

Leland Johnson din Midland MI pe 29 ianuarie 2015:

Ce articol interesant! Bine scris și ilustrat. Întrebare – Știți dacă marinarii din secolul al XVI-lea au înțeles că tatuajele erau permanente sau unii au presupus că se vor spăla în timp? Vă mulțumim că ați scris acest excelent articol.

Bujor (autor) pe 16 iunie 2014:

@ Daniel Collison – Tu'Bine ai venit, eu'Mă bucur că acest articol a oferit câteva informații.

Daniel Collison pe 14 iunie 2014:

M-am întrebat ce l-a făcut pe bunicul meu să-și facă tatuajul'Avea asupra lui, acest articol explică multe. Mulțumiri.

Bujor (autor) pe 30 aprilie 2014:

@ Paul – Tu'sunteți foarte binevenit și vă mulțumesc pentru comentarii! Ah, asta'E minunat, mult respect pentru oamenii care're servesc țara. Eu'Sunt foarte bucuros că am ajutat și sper că următorul tău tatuaj va ieși frumos (:

Paul pe 29 aprilie 2014:

Foarte informativ, mulțumesc. Eu însumi am slujit în marină de 5 ani și acum'Este întotdeauna minunat să înțelegeți diferite tipuri de tradiție navală veche, cum ar fi tatuajul. Am făcut deja o piesă de calmar / ancoră pe antebraț și am căutat în mod special "piatra de hotar" tatuaje înrudite pentru că eu'Am îndeplinit deja criteriile pentru câteva dintre ele și acest lucru m-a ajutat să înțeleg și să verific constatările mele.

Mulțumesc!

Bujor (autor) pe 01 martie 2014:

@ NRCollins & katoch – Mulțumesc!

@ Cherylann Mollan – Asta'e minunat! Încerc să actualizez acest articol ori de câte ori dau peste ceva nou. Aceasta'uimitor cât de semnificative sunt acestea (:

Cherylann Mollan din India pe 20 februarie 2014:

Acesta este un hub foarte frumos. Eu'M-am gândit să fac o ancoră ca al doilea tatuaj al meu. Mă bucur să știu că am înțeles simbolismul. Nu'Nu știu despre 'Steaua nautică' deşi. Voi verifica asta. 🙂

katoch pe 14 februarie 2014:

mare post puteți vizita acest site de la NASA

NRCollins pe 01 februarie 2014:

Mare hub!

Bujor (autor) pe 14 august 2012:

@ Semi-There – Și eu fac, haha! Cred că, pentru unii oameni, îl obțin doar în scop estetic, fără niciun indiciu cu privire la ceea ce simbolizează. Aceasta'Totuși, e bine, orice le plutește barca (;

Bujor (autor) pe 14 august 2012:

@ Mama Kim 8 – Mulțumesc! Aren'Sunt interesante? Când nu'Nu înțeleg poveștile din spatele lor, unii ar putea să nu aibă prea mult sens (cum ar fi porcul și cocoșul), dar odată ce o faci, totul se încadrează la locul lor.

Bujor (autor) pe 14 august 2012:

@ kittythedreamer – Mulțumesc, bucuroasă că ți-a plăcut să o citești (:

Bujor (autor) pe 14 august 2012:

@ Jeff Gamble – Mulțumesc! Da, a avea cerneală grozavă este bolnav, dar cunoașterea semnificațiilor din spatele acestei arte o face și mai dulce.

Amanda din Mississippi pe 13 august 2012:

Interesant! Îmi place să citesc despre astfel de lucruri. Mă găsesc mereu gândindu-mă la ce înseamnă tatuajele obișnuite și dacă oamenii care le poartă știu.

Sasha Kim pe 13 august 2012:

Îmi plac semnificațiile pentru diferite tatuaje, o treabă excelentă Bujor!

Kitty Fields din Summerland pe 13 august 2012:

Minunat hub de tatuaje. Buna treaba!

Jeff Gamble din Denton, Texas pe 13 august 2012:

Un articol grozav, povestea din spatele acestor imagini comune este interesantă.