Tatuaje japoneze Hannya: origini, semnificații și idei

Bujorul este un entuziast al tatuajelor care iubește să studieze și să discute despre istoria și semnificațiile tatuajelor. Temele japoneze sunt preferatele ei.

Tatuaj cu mască japoneză

Hannya este fără îndoială unul dintre cele mai populare subiecte folosite în tatuajele cu tematică japoneză. Proiectat cu diavol'Cu coarne, ochi sumbri și o gură largă, masca arată terifiantă, formidabilă și plină de caracter. Vălat în spatele acelui sinistru râs este o poveste de fundal fascinantă și câteva sfaturi interesante pe care poate nu le-ai cunoscut.

Tatuaj cu flori de cireș Hannya

Tatuaj cu flori de cireș Hannya

Hannya Mask Înțeles

Notă: Hannya este uneori confundat cu tatuajele cu masca oni și pictura pe față a teatrului kabuki. Sunt strâns legate, dar nu la fel.

Istorie

Masca Hannya este utilizată în spectacolele de teatru japonez noh și kyōgen (spectacole muzicale clasice bazate pe folclorul japonez și supranatural). Masca reprezintă un demon feminin chinuit depășit de gelozie și dispreț. Una dintre cele mai populare piese care a folosit masca Hannya spune povestea prințului Genji, care era căsătorit cu Lady Aoi, dar avea o amantă pe nume Lady Rokujo. Când soția sa a rămas însărcinată, prințul Genji a început să o ignore pe Lady Rokujo. Drept urmare, Lady Rokujo se transformă într-o femeie extrem de geloasă și este depășită de furie violentă. Cu o furie orbitoare, ea se transformă într-un demon și o posedă pe soție și o ucide.

Originea cuvântului "Hannya"

Se crede că cuvântul Hannya a venit de la artistul, Hannyabô, care a sculptat această mască de lemn. Se crede că designul a fost adaptat de la măștile de șarpe anterioare. O altă teorie este că „Hannya” provine din cuvântul „Paññā / Prajñā” (般若), care înseamnă "înţelepciune" sau "conștiință superioară" în budismul japonez.

Mască Hannya pe interpretul Noh

Mască Hannya pe interpretul Noh

Hannya Mask Tattoo Înțeles

Deoarece masca a fost concepută în mod tradițional pentru a schimba expresiile în funcție de unghiul la care a fost privită, un design de tatuaj Hannya ar putea reprezenta diferitele etape ale emoției.

  • Mânie, gelozie, resentimente: Un tatuaj Hannya poate indica faptul că purtătorul nu iertă. Din acest motiv, tatuajul este atât de popular în rândul Yakuza (mafia japoneză). Un membru Yakuza care poartă acest lucru vrea ca oamenii să știe că nu dă milă și este o forță formidabilă de care trebuie să ții cont..
  • Răutate pură: Dacă masca este vopsită în roșu, aceasta indică faptul că femeia și-a pierdut controlul asupra ei și s-a transformat într-un demon complet. Cineva care poartă un tatuaj roșu cu mască Hannya a mers probabil prea departe în partea întunecată.
  • Pasiunea și dragostea: Hannya reprezintă o femeie care este depășită de emoții intense și pasionale asociate cu dragostea. Poate că purtătorul ar fi avut o istorie de iubire sau trădare neremunerată. Un tatuaj Hannya ar putea reprezenta, de asemenea, pe cineva care tinde să se dăruiască într-o relație romantică – totul sau nimic.
  • Noroc: În cultura tradițională japoneză, simbolul Hannya este folosit ca talisman pentru a speria și a îndepărta spiritele rele și pentru a aduce noroc. Unii oameni superstițioși poartă în jurul lor o mască miniaturală Hannya pe un breloc pentru protecție, astfel încât să-ți faci un tatuaj permanent Hannya pe corp este o modalitate convenabilă de a lua acest talisman cu tine oriunde te duci.
  • Judecătorul binelui și răului: Hannya este versiunea feminină a Oni (demon masculin). În folclorul japonez, Oni pedepsește oamenii prin răspândirea bolilor. Acest lucru poate explica de ce tatuajul cu masca Hannya este popular printre membrii bandelor yakuza, deoarece aceștia își pedepsesc adesea dușmanii.
  • Înţelepciune: Deoarece cuvântul Hannya este un termen japonez pentru "înţelepciune," tatuajele cu mască hannya sunt un memento pentru purtător să fie prudent în relațiile lor romantice.
  • Spirit feminin chinuit: Hannya este un simbol al luptei umane între bine și rău – Hannya este tristă, dar devine rea când își lasă tristețea să se transforme într-o furie resentimentată. Masca ar putea fi o reprezentare a unei femei care este mereu bântuită de un conflict emoțional.
  • Trecutul bântuit: Dacă aveți o amintire care vă bântuie, dar servește ca o lecție valoroasă, tatuajul Hannya ar putea fi o reprezentare a acestui lucru. Unii oameni cred, de asemenea, că Hannya ar putea împiedica trecutul să se repete. Tatuajul ar putea simboliza și o perioadă dificilă și emoțională din trecutul pe care l-ai cucerit.
  • Teatru: Un interpret al pieselor tradiționale japoneze ar putea primi acest tatuaj pentru a simboliza profesia și dragostea pentru teatru și cultura japoneză.

Idei de tatuaj Hannya

Culorile tatuajului Hannya și semnificațiile lor

S-ar putea să fi văzut masca japoneză Hannya în diferite culori.

Intensitatea culorii

O credință este că cu cât culoarea unei măști Hannya este mai profundă, cu atât ar trebui să fie mai furios sau mai rău intenționat.

  • O mască Hannya cu un ten mai deschis înseamnă că purtătorul nu este încă un demon. Coarnele sunt de obicei și mai mici. Un tatuaj Hannya de culoare mai deschisă înseamnă că purtătorul este încă uman, dar se confruntă cu tulburări sub suprafață.
  • Un roșu mai închis reprezintă pe cineva care a trecut deja printr-un trecut emoțional infernal.
  • Un roșu închis intens este simbolic pentru cineva plin de furie și care se îndreaptă spre răzbunare.

Personal, eu nu'Nu cred că masca Hannya ar trebui să fie limitată doar la culorile tradiționale. Eu'Am văzut modele care variază de la originalul alb și roșu la albastru, violet, verde, galben, negru sau orice altă nuanță. Cel mai important lucru este că tatuajul transmite starea de spirit dorită și se potrivește cu culorile generale utilizate în întregul tatuaj.

Culoare și social Ierarhie

Dacă doriți un tatuaj Hannya mai tradițional, atunci culorile pot reprezenta rang social.

Tatuator: Dmitriy Samohin

Tatuator: Dmitriy Samohin

Hannya Mask Culori și semnificație

ColorStatus

Palid sau ton de carne

Aristocrat / nobil

Fruntea albă; restul feței roșii

Clasa inferioară / comunei

Complet roșu

Adevărat demon / niciodată uman

Hannya modern folosește culori precum turcoaz, verde lime, violet și roz. Acest design special este o interpretare modernă a unui Hannya (arată ca un Dracula-întâlnește-Hellboy).

Hannya modern folosește culori precum turcoaz, verde lime, violet și roz. Acest design special este o interpretare modernă a unui Hannya (arată ca un Dracula-întâlnește-Hellboy).

David Tevenal @ Memento Tattoo and Gallery

Un alt mish-mash modern - Darth Maul x Hannya.

Un alt mish-mash modern – Darth Maul x Hannya.

Tatuaj Simon Golygowski

Idei de design pentru tatuajele Hannya și semnificația lor

Indiferent de locul în care vă aflați, fie că este un tatuaj pe mânecă, o piesă din spate, un tatuaj pe vițel sau un tatuaj hikae, aflarea complexității designului va determina dimensiunea pe care ar trebui să o alocați pentru cerneală. A avea un tatuaj Hannya foarte elaborat pe o zonă mică ar putea strânge designul general cu prea multe lucruri.

Planificați componentele dorite, iar artistul dvs. ar trebui să facă aspectul pentru dvs..

  • Valuri de maree: La fel ca Hannya, valurile sunt imprevizibile. Atât Hannya cât și valul pot fi distructive, dar pot avea și momente de singurătate calmă.
  • Crizanteme: Florile sunt modele populare care sunt adesea încorporate în tatuajele acestei măști japoneze de diavol. Deoarece această floare înflorește în toamnă, iar toamna este sezonul schimbării, un tatuaj cu crizantemă Hannya reprezintă o persoană angoasă care dorește să scape de starea lor emoțională.
  • Sakuras / Cherry Blossom: Florile de cireș reprezintă viața după moarte sau boală. Un tatuaj cu flori de cireș Hannya este simbolul realizării unei vieți mai bune după ce a avut de-a face cu un trecut chinuit.
  • Frunze de artar: Frunzele sunt simbolice pentru ciclul vieții. Frunzele de arțar și masca ar putea reprezenta pe cineva cu un trecut emoțional care speră la un viitor mai bun.
  • Şarpe: Acesta este popular cu yakuza. În cultura japoneză, șarpele reprezintă noroc și protecție. În cultura antică japoneză, șarpele reprezenta nemurirea. Prin urmare, un tatuaj cu mască de șarpe Hannya ar putea fi un simbol al norocului sau ar putea însemna că purtătorul'furia nu va muri niciodată.
  • Craniu: Craniul este o reprezentare pozitivă a ciclului de viață. De obicei este folosit pentru a onora morții. Ar putea reprezenta și lumea interlopă și o viață demonică.
  • Koi: Deoarece koi înoată în amonte, acest pește reprezintă vitejie, putere și determinare. Portretizat pozitiv, un tatuaj Hannya koi simbolizează vitejia în fața unor situații care pot face ca cineva să devină gelos și răzbunător. Într-o lumină mai negativă, masca koi și Hannya ar putea fi un semn că purtătorul este hotărât să facă ravagii.
  • Balaur: În cultura orientală, balaurul este o creatură binevoitoare care își folosește puterea pentru a face bine. Un tatuaj de dragon cu o mască Hannya simbolizează lupta dintre folosirea puterii tale pentru răzbunare urâtă și folosirea lui pentru a face bine.
  • Gheişă: Gheișa reprezintă puterea și intriga feminină. Este o figură de divertisment enigmatică și poate fi apreciată doar de anumite persoane; astfel ea reprezintă și pe cineva care nu poate fi atins. O mască Hannya și un tatuaj de gheișă reprezintă o femeie care este complexă din punct de vedere emoțional și de neatins. La un bărbat, această combinație ar putea reprezenta o femeie în bărbat'viața lui care are trăsături similare.
  • Samurai: Samuraiul este un simbol al puterii și disciplinei, în timp ce Hannya este un simbol al comportamentului necontrolat. Acesta este un contrast fascinant de concepte pentru un tatuaj și ar putea reprezenta lupta eternă între gândirea reținută și conștientă și emoțiile nelegate care pot provoca rău.

Tatuaj fata Hannya de _suzani pe IG

Tatuaj fata Hannya de _suzani pe IG

Tatuaj Hannya cu față albă pe Majima Goro (din joc

Tatuaj Hannya cu față albă pe Majima Goro (din joc "Yakuza")

Stiluri de tatuaje Hannya

Pe lângă tatuajele tradiționale Hannya, care urmează stilul irezumi, mulți tatuatori își injectează răsucirea personală. Un exemplu prezentat mai jos păstrează multe dintre măștile Hannya' caracteristici, dar îmbină și stilul ilustrativ al fraților Grimm's Basmele.

Design tatuaj maneca Hannya

Design tatuaj maneca Hannya

Joel Kennedy @ Under the Needle Tattoo

Tatuaj Mască Oni vs. Tatuaj Mască Hannya

Există o oarecare confuzie cu privire la diferența dintre aceste două tatuaje japoneze cu mască. Ambele sunt utilizate în teatrul tradițional japonez, dar diferența este:

  • Masca oni reprezintă un demon masculin.
  • Masca hannya reprezintă un demon feminin.

Cum arată o mască Hannya?

Masca Hannya este o vedere convingătoare a părului dezgolit, două coarne ascuțite străpungând tâmplele, ochi uriași bulbosi și colți care arată de la o gură căscată despărțită ureche la ureche. Este imaginea perfectă a răului.

În teatrul noh, fața de șarpe contorsionată este de a reprezenta gelozia feminină demonică, cu Hannya care înseamnă să arate o "jumătate de fază demonică", urmat de un "adevărat șarpe" sau Shinja (真 蛇; 真 – real 蛇 – șarpe).

Deși masca prezintă o încruntare aparent perpetuă, atunci când este privită sub unghiuri diferite, Hannya prezintă expresii umanizate variate.

  • Din față, pare amenințător și plin de ură.
  • Înclinat într-un unghi și privit de sus, pare abandonat și angoasat – aproape plângând.

Această serie de emoții reflectă complexitatea psihicului uman.

Cea mai veche mască Hannya datează din anii 1550.

Cea mai veche mască Hannya datează din anii 1550.

Masca Hannya în cultura modernă

  • Yoshimitsu, din jocul Tekken, poartă o mască Hannya.
  • În Naruto, Grupul Prajñā (Hannya Black Ops) face parte din Anbu din Țara Pădurilor. Au fost în cele din urmă anihilați după ce l-au trădat pe Konona-nin.

Tatuaj Geisha și Hannya

Un alt mod în care artiștii tatuatori devin creativi este prin îmbinarea craniului sau a feței unei femei cu masca Hannya.

Un alt mod în care artiștii tatuatori devin creativi este prin contopirea craniului sau a unei femei'Se confruntă cu masca Hannya.

Povestea lui Hannya și a iubirii neîmpărtășite

Legenda spune că Hannya a fost o femeie frumoasă care s-a transformat într-un demon grotesc din cauza geloziei, a urii și a răzbunării. Cum se spune, "iadul nu are furie ca o femeie disprețuită."

Cea mai obișnuită poveste este cea a unei frumoase doamne, Kiyohime, care s-a îndrăgostit profund de un călugăr. Deoarece nu a putut să primească dragoste în schimb, durerile inimii și emoțiile negative i-au transformat și contorsionat expresiile în forme înfricoșătoare și exagerate. Expresia ei dureroasă descria atât furia, cât și mizeria. Călugărul a fost atât de înspăimântat de fața ei, încât a fugit spre un altar și s-a ascuns sub un clopot mare de rugăciune, care a înfuriat-o în continuare pe Hannya..

Când l-a găsit aplecat sub clopot, a dat foc în el, topindu-l efectiv și arzându-l în viață pe iubitul ei. Acțiunea ei și-a pecetluit soarta de demon.

japoneze-hannya-tatuaje-informații-concise-despre-ideile-semnificațiilor-originilor

S-ar putea sa-ti placa:

  • Tatuaje Kitsune: diferitele tipuri de spirite japoneze de vulpe, origini, semnificații & Idei
  • Idei de tatuaje & Sfaturi: Text, Scriere, Script & Citate

Întrebări & Răspunsuri

Întrebare: Care sunt frânghiile de pe laturile măștii Hennya? Se folosește pentru a strânge masca?

Răspuns: Șirul – uneori cu ciucure atașat la capăt – este folosit pentru a lega masca Hannya în jurul actorului'Capul în spectacolele Noh. Nu toate tatuajele includ șirul și acesta'Apariția sa se referă la asocierea sa teatrală.

Întrebare: Un tatuaj cu o mască Hannya spartă ar însemna ghinion sau control asupra geloziei?

Răspuns: Pentru a prefața: masca Hannya este un paradox, de multe ori este asociată atât pozitiv cât și negativ. Această dualitate înseamnă că poate fi văzută ca un totem de noroc, dar și ca rău în sine. Un alt exemplu: un tatuaj Hannya poate simboliza Prajñā / iluminarea – care transcende "lumesc" mintea și vorbește despre conștientizare și sinele tău superior, dar invers, ea poate simboliza și ea "pământesc" (aka mundane) emoțiile umane și lipsa disciplinei de a le controla sau elibera (gelozie, furie, mânie etc.) Opusul complet al iluminării.

Deci, pentru a răspunde la întrebarea dvs., aceasta poate însemna pur și simplu una sau chiar ambele. Da, poate fi văzut ca un lucru rău, pentru că'e un totem norocos care s-a rupt. Da, poate fi bine și pentru că arată înțelepciune asupra unei emoții complexe.

Articolul meu evidențiază numeroasele variații și interpretări ale semnificației unui tatuaj Hannya, cu toate acestea, un tatuaj este în cele din urmă un lucru foarte personal. Aceasta'Depinde de tine să aplici ceea ce rezonează cel mai mult cu inima ta, sper cu adevărat că te-a ajutat să decizi!

Întrebare: Ai vreo semnificație în spatele măștii oni??

Răspuns: Depinde de tipul Oni. Oni poate însemna să reprezinte un diavol masculin, SAU demoni – ca un termen colectiv (la fel cum yōkai cuprinde fantome, demoni și monștri). Și există o mulțime de diferite tipuri de Oni în diferite forme și forme, cum ar fi: asemănătoare animalelor, troli și ogre pentru a numi doar câteva. Dacă vorbim în mod specific despre măști, în funcție de personaj, unele măști Oni sunt chiar considerate a fi "Zei" dincolo de demoni și obișnuia să-i sperie pe alți demoni mai mici (cam ca un anti-erou). Eu nu'Nu aveți încă un articol dedicat Oni, dar ar putea face acest lucru în viitor, deoarece există prea multe tipuri de acoperit.

Întrebare: Cine este mai puternic, Hannya sau Oni?

Răspuns: Sincer, este'Nu mi-a trecut niciodată prin cap să cercetez asta. Așa că nu'Nu am un răspuns pentru tine, îmi pare rău! Ar fi mișto să vezi un duel.

© 2015 Bujor

Comentarii

Bujor (autor) pe 10 aprilie 2020:

@ OkieDokieSmokie – Vă mulțumesc foarte mult, eu'Mă bucur că ai crezut asta!

OkieDokieSmokie pe 05 aprilie 2020:

Așa că am venit aici pentru a afla mai multe despre tatuajele Hannya datorită jocului video Yakuza – un personaj are unul. Aceasta a fost o informație excelentă, vă mulțumesc!

Bujor (autor) pe 30 mai 2019:

@ Phil G – Sună ca o combinație specială! Mulțumesc, sper că articolul meu te-a ajutat într-un fel.

@ Daniel L – Mulțumesc! Eu'Mă bucur că ți-a plăcut, cerneală fericită!

Daniel L pe 29 mai 2019:

Citire foarte foarte interesantă, mi-a plăcut modul în care ai mers în profunzime în explicații. Mă gândesc să adaug și eu o hannya.

Phil G pe 29 iulie 2018:

Un articol grozav, tocmai am primit un manșon superior al unui koi negru în amonte, trebuie să completezi mâneca cu o mască

Bujor (autor) pe 23 iunie 2018:

@ Anahi – Șirul – uneori cu ciucuri atașate la capăt – este folosit pentru a lega masca Hannya în jurul actorului'Capul în spectacolele Noh. Nu toate tatuajele includ șirul și acesta'Apariția sa se referă la asocierea sa teatrală.

Anahi pe 23 iunie 2018:

Ce înseamnă șirul? Uneori este blurb sau roșu și este întotdeauna în spatele măștii hannya sau deformat.

Bujor (autor) pe 10 iunie 2018:

@Sith Lord – Tu'ai dreptate! Fix.

Sith Lord pe 10 iunie 2018:

Este Darth Maul, nu Darth Vader

Bujor (autor) pe 22 octombrie 2017:

@ BaelRathLian – Mă bucur că ai făcut-o! Spre deosebire de tatuajele nautice, eu personal nu'Nu mă gândesc acolo'orice semnificație specială în ceea ce privește plasarea tatuajului.

Bujor (autor) pe 22 octombrie 2017:

@ L.M. – Bună! Da, acest lucru ar fi considerat a fi unul – Hannya este aproape un demon feminin.

L.M. pe 22 octombrie 2017:

Bună, este considerat un tatuaj demon?

Mulțumiri,

lm

BaelRathLian pe 09 august 2016:

Mi-a plăcut articolul. Mă întreb, de asemenea, dacă are vreun sens cu locația pe care ați pus-o? Adică altele decât detaliile puse în el.

Bujor (autor) pe 30 octombrie 2015:

@ Larry Rankin – Mulțumesc! Mă bucur că ai simțit asta.

Larry Rankin din Oklahoma pe 29 octombrie 2015:

Prezentare minunată și cuprinzătoare a acestei forme de artă.