Tatuaje de pește Koi Semnificație: culoare, direcție și multe altele

Lui Megan îi place să examineze modele de tatuaje interesante și să le împărtășească altora.

Aflați semnificația din spatele tatuajelor de pești koi de diferite culori și orientări.

Aflați semnificația din spatele tatuajelor de pești koi de diferite culori și orientări.

ghostninj @, CC BY 2.0, prin Flickr

Peștele koi este un simbol cu ​​o semnificație extrem de profundă pentru cei care îl aleg ca parte a artei lor corporale. Dacă v-ați gândit să vă faceți un tatuaj care implică un pește koi, faceți-vă mai întâi timp pentru a afla semnificația asociată acestora.

Semnificația tradițională a unui tatuaj de pește koi poate varia în funcție de orientarea peștilor (indiferent dacă urcă sau coboară pe corp) și de culoare. Vrei să fii sigur că tatuajul tău de pește koi transmite semnificația dorită.

Un koi pe plutitor în timpul Festivalului Gion din Kyoto reprezentând lupta legendară a peștilor împotriva tuturor obstacolelor.

Un koi pe o plutitoare în timpul Festivalului Gion din Kyoto reprezentând peștele'Lupta legendară împotriva tuturor obstacolelor.

Chris Gladis, CC BY 2.0, prin Flickr

Peștii Koi au o istorie foarte lungă în cultura chineză și japoneză. Au fost inițial crap obișnuit și au fost mai târziu domesticite și crescute pentru a produce anumite culori. Invadatorii chinezi au adus koi în Japonia, unde peștele a înflorit.

Peștii Koi sunt proeminenți în munca artiștilor de tatuaje japonezi datorită legendei de lungă durată a modului în care peștii devin dragoni. Majoritatea semnificației și simbolismului din spatele peștelui provine din această legendă antică.

Conform legendei, orice koi care este capabil să escaladeze cascada cunoscută sub numele de

Conform legendei, orice koi care este capabil să escaladeze cascada cunoscută sub numele de "balaur's Poarta" va fi transformat în dragon.

Mike, CC BY-ND 2.0, prin Flickr

Cum un Koi a devenit un dragon

Conform mitului chinezesc și japonez, a existat odată o școală gigantă formată din mii de pești koi care înotau în râul Galben din China. În timp ce înotau, au câștigat forță împingând împotriva curentului. Cu toate acestea, pe râul Galben, există o cascadă. Odată ce peștele a ajuns la cascadă, majoritatea s-au întors înapoi și au mers doar cu curentul, deoarece a devenit prea greu.

Cei care au rămas au continuat să încerce să ajungă în vârful cascadei. Acești koi au continuat să încerce timp de 100 de ani. În cele din urmă, un koi a sărit cu succes în vârful cascadei. Pentru a recompensa acest koi dedicat, zeii l-au transformat într-un frumos dragon de aur.

Căderile au devenit cunoscute sub numele de "balaur's Gate. ” Și legenda spune că, până în prezent, orice koi care are puterea și perseverența de a finaliza pentru a călători până în Dragon's Poarta va deveni un dragon ceresc.

De asemenea, se spune că, dacă un koi este prins, acesta va aștepta tăierea cuțitului fără frisoane, cu vitejia unui războinic samurai care se confruntă cu sabia în luptă. Acest lucru descrie în mod clar credințele culturale în puterea și curajul koi-ului.

Indiferent dacă un koi dintr-un tatuaj înoată în amonte sau în aval poate avea un impact asupra semnificației sale.

Indiferent dacă un koi dintr-un tatuaj înoată în amonte sau în aval poate avea un impact asupra semnificației sale.

Semnificația din spatele cărei direcții înoată Koi

Convingerile cu privire la semnificația și direcția în care înoată un pește koi variază foarte mult. Unele teorii despre ceea ce înseamnă sunt de fapt contradictorii. Dar, dacă folosești un koi în tatuaj, poți alege semnificația care ți se aplică. Tatuajele sunt forma ta de auto-exprimare.

În amonte

 • În prezent vă aflați într-o luptă sau luptă și luptați în continuare cu obstacole, dar nu veți renunța.
 • Ați depășit obstacolele și acum ați câștigat puterea de care aveți nevoie pentru a continua împotriva curentului.

În aval

 • Tu nu'Nu aveți încă puterea de a face față obstacolelor și de a merge spre succes.
 • Ți-ai atins deja obiectivele și ți-ai depășit obstacolele și nu mai lupți împotriva curentului.

Simbolismul peștelui Koi

Peștii Koi sunt capabili să se adapteze la multe condiții climatice și de apă diferite și pot simboliza puterea. Este inerent unui koi'Natura este de a înota în amonte. Prin legenda peștilor koi, puteți vedea că aceștia arată o mare determinare, dăruire, perseverență și succes.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le pot simboliza:

 • Depășirea obstacolelor și atingerea unui scop
 • Finalizarea unei transformări în viață
 • Aspirație și avansare lumească
 • Prosperitate, noroc și o viață lungă
 • Putere
 • Independenţă
 • Masculinitate
 • Dragoste pasională
 • Prietenie

Unele dintre diferitele culori koi.

Unele dintre diferitele culori koi.

Stan Shebs [CC-BY-SA-3.0], prin Wikimedia Commons

Semnificațiile din spatele diferitelor culori ale tatuajelor Koi

După cum sa menționat mai devreme, peștii koi au fost inițial crap comun și au fost crescuți pentru culori distincte. Semnificații diferite sunt asociate cu fiecare culoare.

Unele dintre culorile majore ale peștilor koi sunt:

 • Negru
 • alb
 • roșu
 • Galben, portocaliu sau auriu
 • Gri albăstrui
 • Cremă

Negru

Koiul negru este asociat cu depășirea cu succes a unui obstacol. Acest simbol este minunat pentru cei care au trecut printr-o luptă dură în viață și au ajuns în sfârșit într-un loc de forță. Aceste obstacole pot include depresia, dependența de droguri, o relație abuzivă și multe alte situații.

În cultura japoneză, mamele, tații, fiii și fiicele sunt toate simbolizate de pești koi de diferite culori. Despre copii's Ziua (5 mai), familiile arborează steaguri ale peștilor care reprezintă fiecare membru al gospodăriei lor, astfel încât să pară "înotați în amonte" împotriva vântului. Koiul negru este simbolul tatălui.

roșu

Koiul roșu are adesea conotația iubirii. Nu orice iubire – o iubire foarte intensă. Un koi roșu sau portocaliu este un simbol pentru mama familiei, iar un koi roșu sau roz este un simbol pentru o fiică. Koiul roșu poate simboliza, de asemenea, puterea și curajul, ambele asociații comune cu culoarea roșie.

Albastru

Koiul albastru este adesea foarte masculin și poate fi asociat cu reproducerea. Koiul albastru și alb sunt simboluri ale fiului unei familii. La fel ca în cazul oricărui albastru, reprezintă și pace, liniște și calm.

Galben

Tatuajele folosesc adesea o combinație de galben și portocaliu pentru a reprezenta un koi de culoare aurie. Acești pești de culoare aurie simbolizează averea și bogăția. Termenul japonez pentru ei este yamabuki.

Tatuaj de pește koi Yin-Yang.

Tatuaj de pește koi Yin-Yang.

Chiara Alchimia, CC BY 2.0, prin Flickr

Simboluri complementare

Tatuajele de pește Koi încorporează adesea diverse simboluri, cum ar fi simbolul yin-yang, apă și foc, dragoni sau flori de lotus. Iată ce înseamnă unii dintre ei.

Yin Yang

Peștele Koi este adesea asociat cu simbolul yin-yang. Se spune că părțile alb-negru seamănă cu o koi femelă și masculină care înoată împreună, reprezentând armonia a două energii opuse care se reunesc ca una singură, creând un echilibru perfect. În taoism, yin și yang simbolizează și mai mult părțile duelante ale tuturor lucrurilor și echilibrul și armonia perfectă a acestora. Mișcarea circulară a peștilor reprezintă credința că toate lucrurile din viață sunt conectate.

Simbolul zodiacal pentru Pești descrie în mod similar doi pești înotând într-un mod yin-yang.

Foc și apă

Includerea atât a focului, cât și a apei cu pești koi poate exemplifica și mai mult echilibrul și armonia în viață, la fel ca și yin-yang-ul. Simbolizează puterile opuse care se reunesc.

Dragoni

Deoarece legenda spune că koiul a devenit un dragon la sfârșitul călătoriei sale lungi și dificile, cei doi pot reprezenta o transformare.

Dragonul koi simbolizează depășirea dificultăților, făcând aluzie la urcarea de către koi a Porții Dragonului. Dragonul koi arată forță și voință, voința de a merge împotriva oricărei cote pentru a-și atinge destinul. Un dragon este, de asemenea, o reprezentare a puterii și ferocității, alături de mister. Reprezintă o renaștere, un nou început sau un început. Indică capacitatea de a merge mai departe și de a începe cu o ardezie curată.

Un koi care înoată cu flori de lotus simbolizează frumusețea care iese din circumstanțe grele.

Un koi care înoată cu flori de lotus simbolizează frumusețea care iese din circumstanțe grele.

KoiQuestion, CC BY-SA 2.0, prin Flickr

Flori de Lotus

Lotusul este o floare frumoasă care crește din iazuri noroioase. Aducerea lotusului și a koi-ului împreună reprezintă în continuare durere, luptă și creștere. Așa cum koi a început ca un pește mic și a devenit un dragon puternic, lotusul începe într-un iaz murdar, dar devine totuși frumos.

Galerie de tatuaje pe mâneci și corp

Comentarii

Kenneth White pe 17 iunie 2020:

Am un koi…

Charlie pe 13 aprilie 2020:

Am fost întotdeauna un fan al tatuajelor de pește koi. Detaliile sale complicate îl fac mai atractiv pentru ochi.

PTE în Dhaka de la DHAKA pe 24 martie 2020:

Tatuajul peștelui Koi este unul dintre preferatele mele.

Ralph Herrera pe 23 decembrie 2019:

Mă lupt cu epilepsia din 2012. După câțiva ani am reușit în cele din urmă să controlez aproximativ 80% sperând să nu mai am un alt episod. Așa că sunt încă într-o bătălie și viața mea s-a schimbat din cauza asta. Ce tip de culoare koi ar trebui să obțin, de asemenea, înot în sus sau în jos și pot încorpora și flori de cireș și de lotus? .. mulțumesc..

Trey funderburk pe 11 decembrie 2019:

M-am străduit să depășesc această buruiană falsă, dar am făcut-o pentru reabilitare și ce culoare de koi ar trebui să primesc

Robert Craine pe 26 octombrie 2019:

Am un koi negru care înoată în aval. Am depășit o mare problemă cu băutura. Am și o floare de lotus.

Misty Shamblin pe 18 octombrie 2019:

Mă bucur că am citit toate acestea acum, pot adăuga o semnificație

MC pe 16 octombrie 2019:

A fost foarte informativ !! Multumesc mult!!

Rajansounder din Coimbatore pe 04 octombrie 2019:

Am auzit lucruri noi, wowo!!

Ioan pe 28 august 2019:

Tocmai am avut un tatuaj Koi pentru a face o acoperire pe două tatuaje, toate negre, cu excepția pentru a face ca cântarele să iasă în evidență, iar Sensul are atât de mult sens, eu am Koi care înoată în amonte Nate din tatuajul euforiei aici, în vestul Carolinei de Nord, este CEL MAI BUN.

Pe mine pe 31 iulie 2019:

Un articol excelent, plin de istorie, fapte și explicații clare, vă mulțumesc

anonim pe 11 iulie 2019:

Vă mulțumesc foarte mult pentru cercetări detaliate și explicații!

Dede pe 22 iunie 2019:

Mulțumesc! Atât de mult m-am uitat și citesc despre semnificația Koi Fish și vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ați arătat și lăsați-mă să citesc și să învăț. Încă o dată, mulțumesc.

Dede

Mike pe 03 iunie 2019:

Ce simbolizează un pește ticălos care înoată pe un braț stropind apă cu trei valuri de apă?

Heath pe 01 aprilie 2019:

Roșu reprezintă mama familiei sau arată că ești mamă dacă ai roșu?

Jose J Almada pe 14 februarie 2019:

informații excelente pentru viitorul meu tatuaj KOI

Neville pe 8 februarie 2018:

Știam despre legendă, nu despre culori, când mi-am făcut lotusul koi și dragonul.

Ken stitt pe 21 decembrie 2017:

Mergeți la un artist tradițional în stil japonez. Întrebați în jurul magazinelor

Chris Evans pe 12 noiembrie 2017:

Ce artiști tatuatori sunt specializați în tatuaje Koi?

Ed pe 06 iulie 2017:

carlbea, Koi alb poate însemna o mulțime de lucruri, dar unul dintre cele mai excepționale este "iubire intensă" sau relație.

carlbea pe 8 decembrie 2016:

ce zici de peștii koi albi? ce înseamnă????? va rog pe oricine? Trebuie să știu … mulțumesc

blocul ken 13 pe 28 noiembrie 2016:

Am un tatuaj de pește koi, dar nu știu semnificația acestuia, dar acum știu și vreau să îl știu mai mult.

karolstar pe 30 octombrie 2016:

Știam despre legenda pe care nu o aveam'nu știu despre culori, am mâneca terminată cu numele copiilor mei și koi-ul este deasupra, fața este în umărul meu, koi-ul este neterminat și acum că știu roșu dacă pentru mamă, o voi picta pe a mea în roșu, inițial am vrut albastru, acum că știu sensul, roșu este perfect !!! 🙂 multumesc mult pentru asta.

jtrader pe 22 octombrie 2016:

Resursă bună pentru aceste tatuaje drăguțe.

hiii234809 pe 25 februarie 2016:

tatuajele koi sunt lucruri frumoase pentru arme heyyyyy ;;;;) :););)

Alex Mavis pe 14 ianuarie 2016:

Bun articol, îmi place. Mă gândesc la tatuajul koi, dar nu știu ce culoare să aleg. Știu că este foarte important să alegi culoarea potrivită. Roșu este luat ca o culoare energetică, astfel încât tatuajul este de obicei o expresie a iubirii masculine. Poate fi folosit pentru a reprezenta dragostea pentru o femeie de către un bărbat sau o femeie poate avea una ca amintire a iubirii puternice pe care o are pentru cineva sau a angajamentului față de ceva – Este pasionat. Negrul simbolizează o mare adversitate, peștele negru koi este folosit pentru a reprezenta o luptă adversă pentru a reuși. Poate fi o poveste de zdrențe până la bogății, un simbol al supraviețuirii unei bătălii și a ieșirii în viață. Indiferent de greutățile pe care trebuie să le treci pentru a ajunge la punctul în care sunt acum, poate fi reprezentat de acest tatuaj. Tatuaj Dragon Koi. Aceasta este inspirată de Legenda chineză. Dragonul koi este de obicei galben și înoată în amonte în râul galben pentru a se transforma într-un dragon. Aceasta înseamnă o persoană care se străduiește să își îndeplinească destinul în mijlocul diferitelor obstacole. Este un pic ca koiul negru, deoarece există o relație cu adversitatea, dar este, de asemenea, folosit pentru a simboliza puterea, curajul, vitejia de a contesta șansele pentru a-ți crea propriul destin și a renăsc. Poate servi drept simbol al renașterii. Ca o femeie care adună curajul de a părăsi o căsătorie abuzivă sau un angajat care își părăsește slujba pentru a încerca să-și înființeze propria afacere. Poate fi folosit și pentru a indica un nou început după doliu. Tatuaj Koi Albastru. Albastrul este de obicei asociat cu bărbații, dar poate fi folosit și ca simbol al reproducerii. Designul peștelui albastru este asociat, totuși, cu o etapă în tratarea adversității. Dacă Koiul albastru înoată în amonte în tatuaj, atunci simbolizează o persoană care trece în prezent prin unele încercări în viața lor și se confruntă cu ele cu îndrăzneală. Cu toate acestea, dacă Peștele înoată în josul pârâului, atunci persoana s-a ocupat deja de încercări și își continuă viața. Uneori oamenii pot interpreta koi albastru înotând în jos pentru a însemna că ai renunțat la ceva sau la cineva. Acolo http://tattoo-journal.com/30-breathtaking-photos-o… este un alt articol cu ​​imagini și câteva informații despre koi.

Isadora pe 09 ianuarie 2016:

Mi-a plăcut acest articol!

Vince din New Jersey pe 27 decembrie 2015:

Informații bune, știam că peștele Koi are sens, dar acum știu mai multe despre asta. A fi interesant să fii pâine pentru anumite culori.

Coy Davis pe 14 noiembrie 2015:

Numele meu este coy, așa că în mod inerent vreau să-mi fac un tatuaj koi, fiind numit după ei (tatăl meu a vrut să-l spună koi, dar mama a spus că nu) și fiind foarte foarte interesată de ele, plus faptul că mă simt ca unele dintre aceste trăsături a peștilor și înotul până la obiective, indiferent de ceea ce seamănă foarte mult cu mine, eu'Am căutat să-mi fac un tatuaj.

David Ramirez pe 11 noiembrie 2015:

Eu'Am avut un pește koi pe picior de când aveam 17 ani'Nu cercetez foarte bine sensul din spatele ei'Mă bucur că este în funcție de ființa mea în amonte și în roșu 🙂

O din New York pe 01 noiembrie 2015:

Nu am știut niciodată despre aceste informații foarte mișto și plăcut de știut! Eu'Voi împărtăși pagina ta cu alții, verifică pagina mea când ai ocazia 🙂

Jennifer Mitchell din Dakota de Sud pe 15 octombrie 2015:

Foarte interesant! Iubesc tatuajele și am mai multe eu însumi. Nu koi, dar am un somn în cinstea tatălui meu: P. Voi transmite aceste informații unui prieten care deține un salon de tatuaje. Poate știe deja, dar dacă nu știe'Va fi o informație bună pentru clienții ei!

Kristen Howe din nord-estul Ohio din 07 octombrie 2015:

Acesta este un hub excelent. Este interesant de știut despre peștii koi și simbolismul din spatele acestuia pentru tats.

Diego pe 24 august 2015:

Este adevărat că dacă primești un singur pește koi este ghinion?

Kevin Goodwin pe 02 august 2015:

Tatuajul Koi Fish are, de asemenea, o semnificație specială în funcție de modul în care este direcționat peștele Koi. Sper că peștele tău Koi'Capul nu este orientat în jos.

Jonas Rodrigo pe 12 iulie 2015:

Uau, a fost un hub foarte interesant și informațional. Îmi place conceptul de yin și yang și echilibru și cred că eu'Îmi va plăcea și peștele koi. Mare hub!

tiffany sims pe 28 mai 2014:

Am un tatuaj al peștilor koi pe brațul meu care înoată, apoi chiar lângă el este dragonul în care s-a transformat.

MariaMelendez1985 [email protected] pe 09 mai 2014:

Sunt interesat să aflu mai multe despre tatuajul koi!

futch pe 23 martie 2014:

Îmi place acest hub, m-a ajutat cu adevărat să aleg tatuajul potrivit pentru tat

Fafner pe 28 februarie 2014:

Avem un iaz koi și intenționez să fac un tatuaj yin yang koi, astfel încât hub-ul tău să fie cool.

Dar "Râul Galben în Japonia"? râul galben este în China.

Susan McLeish din Rindge, NH pe 19 ianuarie 2014:

Face următoarea mea alegere de tatuaj foarte ușoară, cu excepția găsirii unui artist care să dea viață dragonului koi. hub grozav!

Mănâncă roagă-te iubește din Filipine pe 24 noiembrie 2013:

Avem un iaz koi. Centrul dvs. este interesant.

oldiesmusic din Statele Unite pe 23 octombrie 2013:

Deși nu intenționez să mă tatuez, îmi place totuși hub-ul tău despre koi, legenda sa (transformându-l într-un dragon), simbolismul culorii sale. Poate pot arăta să declar ce fel de "koi" Sunt printr-o reprezentare diferită. Hub frumos 🙂

olivia majordom pe 14 iunie 2013:

Iubitul meu intenționează să obțină peștele yin și yang koi, deoarece spune că este reprezentativ pentru noi. El spune că îl echilibrez calmându-l când este supărat și că echilibrez lucrurile rele care s-au întâmplat cu cele bune.

Steve Mitchell din Cambridgeshire pe 14 aprilie 2013:

Uau, nu am știut niciodată de Koi'Se transformă în legenda Dragons.