Tatuaje de șarpe japoneze: simbolism tatuaj Hebi și idei de design

Bujorul este un entuziast al tatuajelor care iubește să studieze și să discute despre istoria și semnificațiile tatuajelor. Temele japoneze sunt preferatele ei.

Șarpele este o reptilă fermecătoare, dar răcoroasă, considerată adesea ca un simbol cu ​​sânge rece, atât la propriu, cât și la figurat. În Japonia, Hebi (șarpele) este, de asemenea, un subiect popular pentru tatuaje. Aflați de ce, ce înseamnă simbolic și inspirați-vă din galeria de modele frumoase de tatuaje de șarpe.

Șarpe japonez și tatuaj namakubi (cap tăiat)

Șarpe japonez și tatuaj namakubi (cap tăiat)

Hebi Irezumi – Tatuaje de șarpe japoneze

În japoneză, Hebi înseamnă șarpe. În cele mai multe cazuri, șarpele viclean din lumea occidentală ar purta de obicei împreună cu el asociații negative – cum ar fi șarpele din cartea Geneza, care a păcălit-o pe Eva să mănânce Fructul interzis din Arborele Cunoașterii; sau Medusa, frumusețea încântătoare cu un cap plin de vipere veninoase pentru păr.

Aici, vorbim exclusiv despre șarpe oriental, așa cum se vede în multe arte de tatuaje japoneze frumoase și înfricoșătoare și ceea ce înseamnă pentru oamenii din Japonia și Asia.

Șarpe japonez și kiku / crizantemă de Stu Pagdin

Șarpe japonez și kiku / crizantemă de Stu Pagdin

Șerpii ca simboluri de tatuaje de noroc

În Japonia de odinioară, se spune adesea că, dacă ai întâlni un șarpe – în special unul alb – vei fi binecuvântat cu noroc, totuși, a da peste un șarpe mort este un foarte rău augur.

Până în ziua de azi, mulți oameni care trăiesc în periferia sau peisajul japonez nu vor alunga sau ucide un șarpe dacă găsesc unul în curtea lor (în special Aodaisho, un șarpe de șobolan japonez ne-otrăvitor), crezând că este atât o ființă sacră și un aliat, ucigând șobolani și șoareci care altfel le-ar distruge recoltele și mijloacele de supraviețuire.

Șerpii sunt considerați religios ca un animal de bun augur în Japonia. Veți vedea „șerpi” de paie (paie țesute pentru a arăta ca unul) legate în jurul porților torii la intrarea în sanctuare.

Semnificațiile tatuajului șarpelui japonez: renaștere și schimbare

Înapoi în Japonia antică, unde cunoștințele despre biologie nu sunt'La fel de adânc ca și astăzi, oamenii au fost uimiți cum un hebi ar putea muta și arunca pielea, aruncă totul – inclusiv capace! Șerpii sunt, prin urmare, considerați ca întruchiparea finală a renașterii, reînnoirii și transformării totale. Unii au văzut, de asemenea, acest ciclu regenerativ constant ca pe o reprezentare a vieții veșnice.

Estul întâlnește vestul: un tatuaj tradițional american cu valuri japoneze

Estul întâlnește vestul: un tatuaj tradițional american cu valuri japoneze

Șerpii și tatuajul Hannya

Șarpele este foarte strâns legat de o altă pictogramă de tatuaj japonez extrem de populară, Hannya. Se spune că Hannya este o femeie angoasă, ale cărei emoții intense au preluat-o, i-au contorsionat fața într-o formă teribilă de serpentină și au împins-o pe tărâmul demonic..

Pentru a aprofunda semnificația tatuajelor Hannya și a vă inspira din design, citiți acest articol: Tatuaje japoneze Hannya: origini, semnificații & Idei

Anul tatuajelor șarpelui – zodiacul japonez

În sistemul zodiacal japonez (Juunishi), fiecare an este condus de un animal cu 12 animale diferite reprezentând un ciclu. Se repetă după fiecare ciclu, începând din nou cu primul animal (șobolan: Nezumi).

Juunishi a fost adaptat din sistemul zodiacal chinezesc (Shēng xiào) cu excepția faptului că Anul Nou japonez este sărbătorit conform calendarului gregorian (1 ianuarie), în timp ce chinezii urmează calendarul lunar (de obicei în jurul sfârșitului de ianuarie până la mijlocul lunii februarie).

Se spune că oamenii moștenesc unele dintre calitățile și trăsăturile zodiacului în care s-au născut. Hebi se află pe poziția a șasea în Juunishi, în plus, diferiți ani ai șarpelului intră sub „elemente” diferite – dacă te-ai născut sub anul șarpelui, ar putea fi ceva ce ai putea încorpora în designul tău de șarpe.

Ornament de șarpe din ceramică japoneză.

Ornament de șarpe din ceramică japoneză.

Se spune că „oamenii de șarpe” sunt foarte misterioși, intuitivi, înțelepți și au noroc de bani. Cu toate acestea, ei pot lua înfrângeri și eșecuri puternic și foarte personal. Ele sunt adesea ușoare, până la punctul în care ele'Ești atât de rece pentru tot ce ar putea fi înțeles greșit "lene"!

Dacă anul tău de naștere se încadrează în oricare dintre cele de mai jos, te-ai născut în anul șarpelui.

Elemente

Foc = Marte: Gânditor, activ, se bucură de atenție

Apă = Mercur: Ordonat, are un gust rafinat

Lemn = Jupiter: Creativ, plin de viață, sentimental

Aur = Venus: Hotărât, curajos, încrezător

Pământ = Saturn: Calm, puternic autocontrol

YEARELEMENT

10 februarie 1929 – 29 ianuarie 1930

Șarpe de pământ (土)

27 ianuarie 1941 – 14 februarie 1942

Șarpe de aur (金)

14 februarie 1953 – 02 februarie 1954

Șarpe de apă (水)

02 februarie 1965 – 20 ianuarie 1966

Șarpe de lemn (木)

18 februarie 1977 – 06 februarie 1978

Șarpe de foc (火)

06 februarie 1989 – 26 ianuarie 1990

Șarpe de pământ (土)

24 ianuarie 2001 – 11 februarie 2002

Șarpe de aur (金)

10 februarie 2013 – 30 ianuarie 2014

Șarpe de apă (水)

29 ianuarie 2025 – 16 februarie 2026

Șarpe de lemn (木)

Tatuaj Benzaiten cu șarpe alb de Jonathan William Mattice.

Tatuaj Benzaiten cu șarpe alb de Jonathan William Mattice.

Zeita Benzaiten și șerpii ei norocoși

La fel ca modul în care Inari Okami are mesageri Kitsune (vulpe); Benzaiten avea șerpi, dragoni și nagas serpentine (demi-zei). În budismul japonez, Benzaiten – cunoscută și sub numele de Benten – este o zeiță a apei, domeniul ei divin cuprinde orice lucru care curge sau este fluid, care include: bogăția, artele (muzică, poezie, vorbire), înțelepciunea, feminitatea și, desigur, apa (râuri, lacuri, mări).

Controlul ei asupra apei a însemnat, de asemenea, că ea era o zeitate care se ruga adesea pentru a pune capăt dezastrelor naturale, cum ar fi seceta și inundațiile. De asemenea, se spune că autoritatea ei asupra apei îi extinde controlul asupra dragonii (care locuiesc sub apă) și a șerpilor (care s-au găsit istoric în apropierea lacurilor și râurilor din Japonia).

Ea este unul dintre cei șapte zei norocoși (shichifukujin; 七 福神) și omologul ei hindus este zeița Sarasvatī. Benten este adesea văzut călărind un dragon cu un biwa (instrument: o lăută japoneză cu gât scurt) și având șerpi albi ca mesageri. Având șarpii albi sau dragonii, avatarul ei, ea poate fi văzută astfel manifestându-se ca fiind una dintre ele. În anumite sculpturi, Benten are o coafură de șarpe și asocierea ei cu șerpii o face o zeitate la care se roagă oamenii pentru prosperitate și abundență..

Spălați-vă banii cu Zeniarai-mizu (銭 洗水 bani spălând apă) și faceți-vă banii să atragă mai mulți bani!

Spălați-vă banii cu Zeniarai-mizu (銭 洗水 bani cu apă de spălat) și faceți-vă banii să atragă mai mulți bani!

Unii japonezi păstrează o piele de șarpe (sau un fragment de) în portofele lor ca farmec de prosperitate, crezând că va atrage bani.

Tatuaj de șarpe japonez de Dmitriy Samohin.

Tatuaj de șarpe japonez de Dmitriy Samohin.

Tatuaj de șarpe cu samurai scheletici de Greggletron

Tatuaj de șarpe cu samurai scheletici de Greggletron

Culorile tatuajului de șarpe și semnificațiile lor

Anumite culori din Japonia își au rădăcinile îmbibate de tradiție; ai putea alege o culoare pentru a o include în hebi irezumi pentru a exprima anumite semnificații asociate sau pentru a afla simbolismul corespunzător în tatuajul tău de șarpe stabilit.

 • Negru (kuro, 黒): Formalitate, demnitate și înțelepciune. Este o culoare purtată pe hainele călugărilor și kimonosilor budiști care poartă creasta familiei.

  Un alt exemplu este centura neagră din Karate (arte marțiale japoneze), unde înseamnă experiență (precum și rezistență și disciplină, printre altele), în timp ce centura albă este prima centură pe care o vei obține, care ar putea să o lege în sensul "primărie", puritate neexperimentată sau nepătată.

 • Alb (shiro, 白): Puritate și sfințenie. Strâns legată de religie (pelerinaje, ritualuri) și ceremonii sacre (nunți, înmormântări). Acestea pot fi văzute în obiecte religioase, cum ar fi hârtia de binecuvântare șintoistă numită Shide (紙 垂) care este atașată la capătul unei baghete și trecută peste oameni, lucruri sau chiar proprietăți care urmează să fie consacrate.
 • Roșu (aka, 赤): Roșul reprezintă forță, vitalitate și putere, așa cum sugerează discul roșu din steagul japonez. Samurailor din perioada războiului civil le plăcea, de asemenea, să poarte roșu sau, mai ales, să aibă teacă de sabie roșie de samurai.

  În religie, roșul era văzut ca o culoare de protecție împotriva răului și a dezastrelor. Multe porți torii în afara altarelor shintoiste sunt îmbrăcate în roșu.

 • Indigo sau Blue Japan (ao, 青): O culoare protectoare. Indigo adevărat, fabricat natural fără substanțe chimice și direct din planta japoneză Indigo se numește Japan Blue. Au fost folosite de nobili și samurai, dar mai târziu au devenit foarte uzate.

  Țesăturile vopsite în indigo au fost favorizate de samurai, deoarece pânza tratată deținea multe calități benefice; au inclus antibacteriene, menținând rănile curate, au fost mai rigide, rezistente la mirosuri, rezistente la murdărie și puncte bonus pentru că sunt ignifuge (până la 1500 ° F sau 815 ° C) – au fost purtate și de pompieri în timpul zilei.

 • Violet (murasaki, 紫): Culoarea regalității. Trăind înapoi în Japonia antică, unde ierarhia socială împărțea oamenii în sisteme de clasă sau rang, violetul era culoarea exclusivă a celor mai înalți oficiali și a familiei imperiale. Oricui altcineva i s-a interzis să poarte orice în această culoare. În teatrul noh, doar costumele de împărați și zei erau descrise în mov.

  Vopseaua necesară pentru colorarea țesăturilor violete a fost istoric costisitoare, deoarece plantele utilizate în extracția vopselei erau greu de crescut. Solidificându-l în continuare ca o culoare unică pentru clasa superioară.

 • Verde (midori, 緑): Tineret, energie și vitalitate. Simbolizează primăvara (anotimpul) și formarea de noi începuturi și înflorirea vieții plantelor.
 • Galben (ki, 黄): Curaj, bogăție și longevitate. În timpul Japoniei medievale, războinicii purtau crizanteme galbene ca angajament de loialitate față de împărat și de familia regală, ca atare, era văzută și ca o culoare care descrie vitejia.

Idei de design pentru tatuaje șarpe japoneze

Tatuaj șarpe albastru cu kiku (crizantema japoneză) și flăcări

Tatuaj șarpe albastru cu kiku (crizantema japoneză) și flăcări

Elemente de design japonez de șarpe și ce înseamnă

Tatuajele de șarpe japoneze sunt aproape niciodată doar Hebi, sunt de obicei împodobite cu alte elemente pentru a crea o mini poveste vizuală. Câteva idei de adăugat la Hebi irezumi sunt:

 • Valuri de maree: Șerpii din Japonia se găsesc istoric lângă lacuri și râuri și sunt strâns legate de Zeița Apei, Bentaizen. Valurile reprezintă fluxul, mișcarea, forța și cel mai important – viața. La fel ca valul, viața este un ciclu continuu de împingere și tragere, creștere și cădere. Aceasta'Este un memento că nimic nu este constant, situațiile rele se vor transforma în cele din urmă în bine. Și că lucrurile bune se pot pierde într-o clipă dacă nu reușești să prețuiești momentul.
 • Namakubi (Capete tăiate): În semn de intimidare și memento mori („amintiți-vă că și voi veți muri”). Decapitarea și vânătoarea de capuri a fost o tradiție plină de suicid ritual japonez și război. În timpul perioadei shoguniste, capetele războinicilor sau liderilor inamici învinși erau adesea aduși înapoi ca trofeu și semn al victoriei. Au fost, de asemenea, un simbol puternic că și cei mai mari pot cădea și nimeni nu poate scăpa de moarte.
 • Craniu: Craniul este o reprezentare a lumii interlope și / sau a unei vieți demonice. Cu toate acestea, este, de asemenea, simbolism pozitiv al ciclului de viață și se leagă frumos de faptul că șerpii sunt văzuți ca un memento constant al vieții, morții și renașterii la repetare..

© 2019 Bujor

Comentarii

Bujor (autor) pe 13 februarie 2020:

@ Mary Braddy – Mulțumesc, bucuroasă că ai simțit asta!

Mary Braddy din Orangeburg pe 11 februarie 2020:

articol frumos cu informații grozave

Bujor (autor) pe 09 noiembrie 2019:

@ Firesnake – Eu'Mă bucur că articolul meu v-a ajutat să luați această decizie, cerneală fericită!

Șarpe de foc pe 06 noiembrie 2019:

Am fost blocat cu ce culoare să obțin de la tatuajul meu de șarpe, mulțumesc pentru lista super utilă de asociere a culorilor !! Și acum știu eu'Sunt un șarpe de foc, foarte drăguț.