Modele, semnificații și idei de tatuaje japoneze Hannya Mask

Richard Hale este un entuziast al tatuajelor care studiază și cercetează simbolistica, semnificațiile și istoria tatuajelor.

Un tatuaj pe piept al unei măști hannya.

Un tatuaj pe piept al unei măști hannya.

Hannya Mask Istorie și modele

Măștile Hannya sunt foarte populare în Japonia, fiind un simbol proeminent în cultura japoneză de secole. De-a lungul anilor, designul s-a răspândit în popularitate și în afara Japoniei'Acum este cunoscut în întreaga lume.

 • Cuvântul hannya în sine este cuvântul sino-japonez pentru praina, care reprezintă înțelepciune și cunoaștere
 • Măștile Hannya descriu o femeie atât de depășită de invidie și răzbunare încât ia forma unui demon învins de gelozie și furie. Deși are caracteristici demonice, mai rămân câteva trăsături umane.
 • Aceste măști sunt utilizate în mod obișnuit în practicile ceremoniale shintoiste și utilizate în teatrul tradițional japonez, cunoscut sub numele de Noh Kabuki sau teatrul Noh. Piesa de teatru va descrie acte bazate pe povești populare care datează de secole, unele încă din secolul al XIV-lea.
 • Masca este folosită și în kyōgen Piese de teatru japoneze, precum și în dansurile kagura ritualice shintoiste.

Cum arată masca Hannya

De asemenea, acest design descrie adesea o expresie a vinovăției și suferinței. Poate veni în culori neutre, blande sau în culori foarte vibrante, îndrăznețe. Dacă folosește culori mai extreme, acest lucru descrie o emoție mai profundă de violență în acel personaj. Coarnele ei cu vârfuri și dinții asemănători colților sunt întotdeauna proeminenți, precum și ochii ei strălucitori, rece ca piatra.

Artiștii tatuatori și-au pus propria lor creație creativă pe acest design, de multe ori abătându-se de la caracteristicile tradiționale. Aflați mai multe despre acest design unic mai jos.

O mască hannya din secolul al XVIII-lea.

O mască hannya din secolul al XVIII-lea.

prin Wikimedia Commons

Opțiuni de proiectare pentru un tatuaj cu mască Hannya

Acest design poate fi realizat într-o varietate de stiluri și variații diferite.

 • Poate fi proiectat cu culori extreme pentru a descrie emoțiile extreme ale personajului.
 • Se poate face și cu cerneluri negre și gri, precum și cu cerneală verde, albastră, violetă, roșie, roz sau portocalie.
 • Există câteva caracteristici specifice care sunt aproape întotdeauna prezentate cu masca. Așa cum s-a menționat mai sus, masca hannya prezintă dinți ca colții, coarne, ochi strălucitori și dureroși, fire de păr și o privire de tristețe și furie pe fața ei. Aceste caracteristici au fost însă modificate, iar alte caracteristici netradiționale pot conține elemente diferite.

Simboluri suplimentare

 • Tatuajul poate fi doar masca singur sau poate fi portretizat cu elemente și simboluri asociate. Dacă doriți să îl păstrați tradițional, luați în considerare adăugarea de pești koi, valuri, dragoni, vânt sau flori de cireș. Caracterele japoneze, cum ar fi personajele Kanji, pot fi o altă opțiune. Unii bărbați și femei pot alege, de asemenea, să adauge propria temă.
 • Acesta este un design excelent pentru a lucra într-un design de tatuaj cu mânecă completă cu temă japoneză. De exemplu, samuraii sunt o altă opțiune pe care ați putea dori să o aplicați temei dvs. japoneze.

Sensuri

Iată câteva semnificații mai frecvente ale tatuajului hannya:

 • Înţelepciune
 • Răzbunare
 • Rău
 • Furie
 • Suferinţă
 • Gelozie
 • Chin

O mască hannya sculptată într-o umbră dramatică.

O mască hannya sculptată într-o umbră dramatică.

Guian Bolisay prin Flickr

© 2013 Richard Ricky Hale

Comentarii

AL pe 13 aprilie 2020:

Articol minunat.

Caut o mască Hannya care să-și înțepe un cuțit în gură. Ai idee ce înseamnă asta ?

Al pe 16 martie 2017:

Mi-am făcut deja tatuajul Hannya pe antebraț.

Ian Stone pe 11 iulie 2014:

Frumos articol, eu'De fapt, mă gândesc să-mi fac propriul tatuaj cu mască hannya în următoarele săptămâni! Iubește culorile din ele. A mea a câștigat'Nu am o semnificație ca atare (îmi fac tatuaje pentru că îmi place designul de obicei nu pentru o semnificație specifică) aceasta eu'Mă gândesc că va fi o acoperire a unui tatuaj vechi de acum aproximativ 10 ani!

Richard Ricky Hale (autor) din Virginia de Vest pe 13 septembrie 2013:

@Kim, mulțumesc pentru vizită, comentariu și voturi 🙂 LOL, it'e uimitor, chiar este. Cine ar fi crezut că masca hannya va deveni atât de populară ca arta corporală? Mare comentariu și punct Kim, ai grijă 🙂

@ Profesori, vă mulțumesc foarte mult. Ele pot fi destul de grafice, dar apreciază influența culturală. Termenul "hannya" este un cuvânt sino-japonez pentru prajna, care reprezintă înțelepciunea. Eu'Mă bucur să mă bucur să aflu despre ei Învață, simt la fel despre articolele tale. Ai grijă.

Dianna Mendez pe 11 septembrie 2013:

Pot vedea simbolismul pe majoritatea semnificațiilor, cu excepția înțelepciunii. Le-aș vedea ca fiind înfricoșătoare. Cu toate acestea, primesc faptul că sunt expresii culturale. Mă bucur mereu de postările tale educaționale.

fluturii ochi din Carolina de Nord pe 11 septembrie 2013:

Doamne, nu m-am gândit la teatrul Noh încă de la facultate și habar nu aveam că măștile folosite în aceste evenimente teatrale trecuseră la astfel de tatuaje din lumea asta. VOTAT TOATE MODURILE! De asemenea, sunt de acord cu MsDora, că cei care primesc aceste tatuaje ar face bine să poată spune povestea așa cum faci și tu.

Cel mai bun pentru tine,

Kim

Richard Ricky Hale (autor) din Virginia de Vest pe 11 septembrie 2013:

@Nell, mulțumesc pentru comentariu. Apreciază votul, LOL 🙂 Culorile din masca hannya sunt grozave, foarte colorate. Cred că tatuajul hannya este unic și misterios, trăsături pe care unii le caută într-un tatuaj. Mulțumesc din nou.

@MsDora, mulțumesc pentru vizită. Acesta este un obiectiv personal al meu MsDora, deoarece mulți bărbați și femei aleg tatuaje pentru că le plac în acel moment. Mulți încă se tatuează fără să știe istoria, simbolismul și semnificațiile din spatele simbolului lor de tatuaj. Încercăm să subliniem acest lucru în fiecare articol, deoarece într-o zi, majoritatea dintre ei își vor regreta cerneala corporală. Vrei să-ți faci un tatuaj care să-ți placă cu siguranță zeci de ani, un tatuaj care reprezintă ceva simbolic. Acea'este un punct minunat MsDora.

Dora Weithers din Caraibe pe 10 septembrie 2013:

Este sigur să presupunem că purtătorii de tatuaje știu toate aceste informații de fundal despre tatuajele pe care le poartă? Aceasta ar fi o caracteristică de răscumpărare, dacă ar putea spune povestea așa cum faceți dumneavoastră. Foarte interesant!

Nell Rose din Anglia pe 09 septembrie 2013:

Ei bine, am votat da, dacă aș avea nervul! laugh out Loud! iubiți-le pe cele de mască, atât de colorate!

Richard Ricky Hale (autor) din Virginia de Vest pe 09 septembrie 2013:

@Faith, mulțumesc din nou 🙂 Îmi plac desenele creative ale tatuajului hannya. Adorați și culorile și simbolurile incluse în hannya. LOL, descriere perfectă! Multumesc din nou Faith 🙂

@Ruby, pot înțelege, cu siguranță un simbol de tatuaj pentru bărbați în principal. Ca dvs., îmi plac desenele și arta designului tatuajului cu mască hannya.

@Frank, LOL !! Trebuie să-ți aduci un Frank, cel puțin, în nișa ta, probabil un tatuaj sumbru. Da, îți place cu siguranță opera de artă din tatuajele hannya.

Frank Atanacio de la Shelton pe 7 septembrie 2013:

Pot spune că îmi plac astea … atât de multă culoare și se pare că multă plângere trebuie să intre în aceste arte ale cărnii votate minunate!!!!!

Ruby Jean Richert din sudul Illinois pe 05 septembrie 2013:

Chiar pot'Nu spun că îmi plac acestea, sunt colorate și eu'Sunt sigur că sunt iubit de mulți … Mulțumesc…

Faith Reaper din sudul SUA pe 05 septembrie 2013:

Vai, versuri, aceste tatuaje sunt în afara clasamentelor! Nu am văzut niciodată un astfel de design … cel de-al doilea din afara acestei lumi…

Sus și mai multe și partajare

Îmbrățișări, secerător de credință