Anularea cernelii: Decizia mea de a efectua eliminarea tatuajului cu laser

Deși mi-am planificat temeinic tatuajul, nu a făcut-o'Nu am ieșit așa cum am sperat. Aceasta este experiența mea personală a procesului de eliminare a tatuajelor cu laser.

Experiența mea personală de eliminare a tatuajelor cu laser.

Experiența mea personală de eliminare a tatuajelor cu laser.

Carolina Heza prin Unsplash; Canva

Experiența mea personală de îndepărtare a tatuajelor cu laser

În iulie 2014, am făcut o întâlnire pentru a-mi face tatuajul pe care îl conceptualizam de luni de zile: o floare de lotus (un simbol comun în budism) conectată la o cruce (un simbol în creștinism). În timp ce am urmărit studii religioase ca minor în cariera mea universitară, am ajuns să aflu despre diferite credințe mondiale doar pentru a-mi reafirma credința personală în creștinism. În această reafirmare, am identificat că sunt un "Simpatizant budist," cunoscut altfel ca un individ care nu subscrie sau practică budismul, dar apreciază și încorporează aspecte ale învățăturilor budiste în viața lor. Datorită acestei experiențe, am ajuns să mă identific cu imaginea și sensul unei cruci integrate într-o floare de lotus.

Cu acel simbol în cap, m-am oprit lângă un magazin de tatuaje din Atlanta, GA, unde artista a desenat o frumoasă versiune a simbolului ca tatuaj. Cu toate acestea, am refuzat să pun arta pe corpul meu, deoarece dimensiunea era mai mare decât îmi doream și nu am putut ajunge la un acord cu privire la o versiune mai mică, mai puțin detaliată. O săptămână mai târziu, am făcut o întâlnire la un magazin unde îmi făcuseră alte tatuaje. Artistul de acolo a atras ceva mult mai aproape de viziunea mea inițială, deși era încă mai mare decât îmi doream. Am fost încrezător că vreau un contur mic și simplu, dar am decis să iau artistul'Sfatul că ar fi prea mic ar afecta artă. Am semnat documentele și am acceptat să fac tatuajul.

De îndată ce acul a început să-mi cernelească pielea, a apărut o anxietate ciudată. Fusesem cernelat înainte, dar nu mai experimentasem atât de multă incertitudine în momentul în care eram tatuat. Mi-am ținut gândurile la distanță și l-am lăsat pe artist să termine. El a fost grozav și mi-a permis să-mi fac contribuții în timp ce tatuează, refăcând orice replică care nu a fost pe placul meu. Dintre toți artiștii care m-au tatuat vreodată, el a avut cea mai ușoară mână, așa că procesul abia a durut. Până la urmă a fost frumos! Mi-a plăcut arta tatuajului, dar ceva nu mai era.

De îndată ce mi-am făcut tatuajul, am știut că a fost o greșeală.

De îndată ce mi-am făcut tatuajul, am știut că este o greșeală.

Momentul incertitudinii

Mi-am dat seama prea târziu că plasarea pe încheietura mâinii nu a fost pe placul meu. Întrucât nu mă gândisem să-mi ridic brațul vertical (ca și când aș fi fluturat) când m-am uitat la designul șablonului din oglindă, nu mi-am dat seama că tatuajul meu va merge strâmb cu răsucirea încheieturii mâinii. Am încercat să mă conving că sunt mulțumit de tatuaj, dar cu fiecare minut care trecea, am recunoscut un alt motiv pentru care nu eram 100% sigură că îmi doresc noua mea cerneală.

A doua zi după ce am făcut tatuajul, căutam deja metode sigure și recomandate pentru îndepărtare. Trei zile mai târziu, l-am sunat pe Dr. Tattoff, un magazin din Atlanta, pentru a întreba cât de mult ar trebui să aștept pentru a începe procesul de eliminare. Prima întrebare pe care i-a pus-o angajatul Tattoff a fost de cât timp am avut tatuajul, la care am răspuns: „Trei zile”.

„O, nu, ce ai făcut?” a întrebat ea, pe jumătate râzând.

Sunt sigur că există oameni care cred că nu mi-am contemplat temeinic tatuajul la încheietura mâinii. Adevărul este că am făcut-o, de luni de zile. Abia când a fost pe corpul meu și trăiam cu un tatuaj vizibil la încheietura mâinii, mi-am dat seama că prefer tatuajele mele subtile și ușor ascunse. Am alte trei tatuaje pe care oamenii le văd rar, chiar dacă sunt la vedere. Am fost dezamăgit că am vrut să îndepărtez tatuajul, dar, mai important, știam dacă nu sunt 100% mulțumit de piesa de artă, trebuia să fac ceva. Dacă m-aș trezi dorind să o acoper, de ce nu aș schimba-o?

Înainte de îndepărtarea tatuajului

Înainte de îndepărtarea tatuajului

Îndepărtarea tatuajului încheieturii mele

Când a sosit programul meu de consultare, mă îndrăgostisem de tatuajul meu, dar consultația mi-a dat încredere să trec prin ceea ce știam că vreau mai mult: o încheietură simplă, fără tatuaje. Am simțit atât de multă ușurare când am aflat că eram un candidat excelent pentru îndepărtarea tatuajelor cu laser (un design simplu, cerneală neagră, tatuaj realizat profesional pe tenul deschis / deschis) și erau încrezători că îl pot elimina în aproximativ opt până la zece tratamente. Îndepărtarea unui tatuaj este un angajament de timp – îndepărtarea sigură necesită luni de ședințe cu laser, săptămâni de vindecare între sesiuni și îngrijire ulterioară atentă.

Procesul tipic de îndepărtare a tatuajelor cu laser:

  1. Tu'Voi avea opțiunea de a avea zona amorțită cu cremă sau gheață înainte de tratament. Deoarece tatuajul meu era mic, am sărit de obicei amorțit. Dacă aveți un tatuaj mare, am înțeles că amorțeala poate face o diferență uriașă cu durerea.
  2. Veți sta pe un scaun (la fel ca un scaun de tatuaj) și veți fi poziționat pentru a trata zona vizată. Majoritatea profesioniștilor vor analiza ceea ce se întâmplă în acest moment și vă vor oferi ochelari de protecție.
  3. Zona de tratament va fi laserată cu un nivel calibrat pentru nevoile dumneavoastră specifice de îndepărtare. Dacă ați gătit vreodată mâncare prăjită și ați simțit vântul de grăsime fierbinte sau ulei pe piele, așa simțiți că primiți un tratament de îndepărtare cu laser, dar din nou și din nou. Toata lumea'Pragul durerii este diferit, iar dimensiunea tatuajului dvs. va determina cât durează tratamentul. Solicitați profesionistului care vă efectuează îndepărtarea o minge de stres în timpul tratamentului, deoarece multe companii le au la îndemână pentru a le stoarce pentru a ajuta la depășirea disconfortului laserului.
  4. Ulterior, zona va fi amortită cu gheață și potențial înfășurată. După ce sesiunea dvs. este completă, pielea dvs. se va simți probabil caldă și zona tatuajului va prezenta iritare. Aceasta'Este posibil să vezi unele vezicule, iar pielea ta ar putea fi ridicată. Această reacție va dispărea în câteva zile.
  5. Urmați toate instrucțiunile recomandate de îngrijire ulterioară și așteptați un număr determinat de săptămâni pentru a vă vindeca înainte de o altă sesiune. Fă exact ceea ce ți-au spus. Don't panicați sau atingeți zona afectată.

Foto post inflamatie laser

După sesiunea cu laser, tatuajul tău se va umfla și va arăta incredibil de iritat. Nu-l alegeți și se va vindeca foarte bine. Aceasta este o fotografie din a treia mea sesiune de eliminare.

După sesiunea cu laser, tatuajul tău se va umfla și va arăta incredibil de iritat. Nu-l alegeți și se va vindeca foarte bine. Aceasta este o fotografie din a treia mea sesiune de eliminare.

Rezultatele mele personale de eliminare

Astăzi, o parte din cerneala de la tatuajul meu este încă ușor vizibilă și nu am terminat tratamentul, deoarece compania de la care primeam servicii, dr. Tattoff, a ieșit din afaceri la nivel național. Deși au prezis 8-10 tratamente, am primit unsprezece ședințe și probabil că mai aveam nevoie de încă 2-3 sesiuni pentru a fi complet fără cerneală. Este dificil să se prezică exact câte tratamente cu laser va fi nevoie pentru îndepărtarea completă, ca toată lumea'Corpul reacționează diferit la laser.

După cum se arată în imaginea de mai jos, unsprezece tratamente au ajutat la îndepărtarea majorității cernelii. Dar chiar și la doi ani după al 11-lea tratament, corpul meu a continuat să absoarbă o parte din cerneală și a dispărut în continuare. Tatuajul nu este la fel de îndrăzneț sau vizibil pe cât a fost odată; detaliile și umbrirea au dispărut.

Regrete?

Sunt mulțumit de cât de subtil apare și nu regret procesul de realizare sau eliminare. Nici măcar nu m-am gândit să plătesc pentru mai multe tratamente la o altă afacere, deoarece sunt mulțumit de apariție.

Oricât de mult ați putea crede înainte de a vă cerneala, este bine să decideți că nu sunteți 100% mulțumiți de tatuaj. Din fericire, cerneala nu este la fel de permanentă pe cât cred oamenii și este posibilă îndepărtarea sau decolorarea dacă acesta este un traseu care vă interesează.

Fotografii înainte și după

11 tratamente cu laser ulterior.

11 tratamente cu laser mai târziu.

2 ani după ultimul laser (fără tratament complet)

După cum am menționat, nu am terminat tratamentul și mi-a plăcut aspectul decolorat. Această fotografie este după 11 tratamente totale și 2 ani după orice tratament cu laser de orice fel.

După cum am menționat, nu am terminat tratamentul și mi-a plăcut aspectul decolorat. Această fotografie este după 11 tratamente totale și 2 ani după orice tratament cu laser de orice fel.

Gândiți-vă înainte de a utiliza laserul

Atunci când faceți un tatuaj, este important să efectuați cercetări despre persoana sau afacerea cu care faceți tatuajul. Cu numeroase recenzii Google și Yelp disponibile pentru aproape toate companiile existente, nu există nicio scuză pentru a nu efectua o căutare rapidă și simplă cu numele persoanei sau a companiei care vă tatuează.

Același sfat este valabil și pentru afacerea de la care primiți tratamente cu laser. O căutare rapidă cu privire la îndepărtarea tatuajelor cu laser te-ar putea îndrepta către Groupon, care continuă să ofere opțiuni accesibile pentru tratamentele de îndepărtare a tatuajelor cu laser. Cu toate acestea, înainte de a face clic "Cumpără" în această ofertă minunată de eliminare a tatuajelor, citiți amprentele mici și cercetați afacerea.

Cum să alegeți un magazin de îndepărtare cu laser

Dacă sunteți nou în ceea ce privește îndepărtarea tatuajelor, atunci angajați-vă la o consultație, dar acordați-vă timp pentru a lua în considerare dacă afacerea de la care ați putea primi tratament este…

  • Curat! Furnizorul dvs. de îndepărtare a tatuajelor ar trebui să fie la fel de steril și ordonat ca un medic'biroul s.
  • Preț destul. Nu toate pachetele pentru îndepărtarea tatuajelor au același preț. Odată cu introducerea noilor lasere anual, tratamentul continuă să devină mai accesibil. Asigurați-vă că nu sunteți presat într-un pachet scump inutil. Dacă furnizorul estimează un anumit număr de sesiuni, dar depășește acest număr, întrebați cum vă vor taxa pentru restul sesiunilor necesare.
  • Amabil, la timp și cu cunoștințe. Am auzit deseori despre întreprinderile cu laser care îi presează pe clienți să cumpere pachete scumpe, să perceapă prețuri ridicate pentru extras precum smântână amorțitoare sau gheață și nu respectă un client'timpul prin onorarea timpului programat. Faceți diligența necesară pentru a încerca să găsiți un birou care să nu facă niciunul dintre lucrurile menționate mai sus, deoarece vă veți simți blocați terminând mai multe sesiuni într-o afacere care nu vă pasă de dvs. sau de procesul dvs. de tratament.

întrebări frecvente

Cum se simte îndepărtarea tatuajelor cu laser?

daca tu'Am mai gătit vreodată mâncare prăjită și am simțit un pic de grăsime fierbinte sau ulei pe pielea ta, așa simți că primești un tratament de îndepărtare cu laser.

Care tatuaje răspund cel mai bine la tratamentul cu laser?

Designurile simple, cerneala neagră în loc de culoare și tatuajele realizate profesional (în loc de joburi de amatori la domiciliu) sunt cei mai buni candidați pentru îndepărtarea cu laser. De asemenea, o spun ei'Este mai ușor să îndepărtați tatuajele de pe piele care prezintă un ten clar până la lumină.

Cât a durat îndepărtarea laserului?

Este dificil să se prezică exact câte tratamente cu laser va fi nevoie pentru îndepărtarea completă ca toți'Corpul reacționează diferit la laser. Deși au prezis 8-10 tratamente, am primit unsprezece ședințe și ar mai avea nevoie de încă 2 sau 3 sesiuni pentru a îndepărta complet cerneala. Din punct de vedere cronologic, a durat aproximativ doi ani.

Ce se întâmplă dacă este nevoie de mai multe ședințe cu laser, atunci au prezis să elimine cerneala?

Ar trebui să discutați acest lucru înainte de a vă angaja în acest proces. Dacă furnizorul de tratament cu laser estimează un anumit număr de sesiuni, dar trebuie să depășească acel număr pentru a elimina tatuajul, întrebați cum vă vor percepe pentru restul sesiunilor necesare.

Acest conținut este corect și fidel, după cunoștințele autorului și nu este destinat să înlocuiască sfaturile formale și individualizate de la un profesionist calificat.

Întrebări & Răspunsuri

Întrebare: Cum a fost procesul general de vindecare pentru dvs. după îndepărtarea tatuajului? Presupun că a durat aproximativ 2 ani? A trebuit să purtați mâneci lungi în timp ce se vindeca?

Răspuns: Am găsit că procesul de vindecare este relativ ușor. Cred că acest lucru se datorează parțial faptului că este mai mic, deci este doar o zonă concentrată care'Este incomod pentru câteva zile. De asemenea, am avut o mulțime de autocontrol atunci când a venit să-l culegeți sau să-l zgâriați dacă mă mânca. Când arată sângeros (din sânge sub piele) și îl blisterează'Este imperativ să o lăsați în pace'Este posibil să creați cicatrici prin interferența cu tatuajul în timpul vindecării. Din punct de vedere cronologic, au fost aproximativ 2 ani, dar datorită faptului că Dr. Tattoff și-a închis ușile înainte de a termina tratamentul, mai am câteva resturi de cerneală. De fapt, îmi place aspectul estompat și nu intenționez să-l mai laserez.

Întrebare: Când ai început să vezi cum dispare tatuajul?

Răspuns: În primele sesiuni observați o lumină a cernelii, dar tatuajul va fi în continuare vizibil. Am văzut părți ale tatuajului dispărând în total 4-6 sesiuni. Este posibil să observați că tatuajul se luminează sau dispare mai repede în unele locuri peste altele și este posibil să nu dispară sau să se lumineze uniform.

© 2017 Nilza Marie Santana-Castillo

Comentarii

Tim Truzy din SUA pe 8 septembrie 2017:

Tatuajele sunt dificile. Eu'Nu am avut niciodată unul, dar respect oamenii ca tine, care sunt suficient de îndrăzneți să facă acest lucru. Ești un suflet curajos, prietene.